Ingredientai (22 cm pyragas):
biskvitui Dakuaz:
- 2 kiaušinio baltymai;
- 22 g cukraus;
- 45 g migdolų miltų;
- 22 g cukraus pudros;
- 15 g miltų.
lazdyno riešutų traškučiui:
- 75 g pieniško šokolado;
- 90 g lazdyno riešutų sviesto;
- 55 g biskvitinių traškučių.
šokoladiniam musui:
- 165 g pieniško šokolado;
- 65 g juodojo šokolado;
- 360 g grietinėlės.
Gaminimas:
1. Kepame biskvitą Dakuaz. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į baltymus supilkite cukrų ir plakite iki standžių putų. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, cukraus pudrą ir miltus. Šį mišinį suberkite į baltymus ir atsargiai, nuolat sukdami dubenį, įmaišykite.
2. 22 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į ją tešlą ir lygiai paskirstykite.
3. Kepkite apie 13 minučių. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti. Tuomet 22 cm skersmens kepimo formos arba konditerinio žiedo šonus išklokite acetatine plėvele. Į formos dugną dėkite biskvitą.
4. Gaminame lazdyno riešutų traškutį. Mikrobangėje arba garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Sudėkite lazdyno riešutų sviestą ir gerai išmaišykite. Suberkite traškučius ir dar sykį išmaišykite.
5. Traškutį paskleiskite ant biskvito ir leiskite sustingti.
6. Ruošiame šokoladinį musą. Mikrobangėje arba garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Leiskite jam kiek pravėsti. Grietinėlę išplakite iki vidutinio standumo.
7. Į šokoladą įdėkite keletą šaukštų grietinėlės ir gerai išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir atsargiai, nuolat sukdami dubenį, mentele įmaišykite ją į šokoladą.
8. Musą supilkite ant paruošto pagrindo. Išlyginkite ir leiskite keletą valandų sustingti
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“