-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Miško žvėrių“ receptas: svieste keptos seliavos su salierų koše ir petražolėmis

Labai paprasto, greito ir gardaus patiekalo receptas, kurį sukūrėme smagiai leisdamos šeštadienį prie puodų ir keptuvių. Planavome gaminti pastarnokus su šaltalankiais pagal vieno geriausių Švedijos virtuvės šefų receptą iš naujai įsigytos kulinarinės knygos, tačiau planai pasikeitė, kai parduotuvėje neradome nė vieno pastarnoko ir nusipirkome saliero šaknį. Prasidėjo improvizacija šaldytuve turimais produktais.
Svieste keptos seliavos su salierų koše ir petražolėmis
Svieste keptos seliavos su salierų koše ir petražolėmis / Miskozverys.lt nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

saliero košei:

  • 1 saliero šaknis;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis pipirų, šviežiai grūstų;
  • 1 valg. šaukšt. grietinės.

seliavoms:

  • 4 seliavos (jas galite pakeisti kitomis gėliavandenėmis žuvimis);
  • miltų žuvims apvolioti;
  • sviesto žuvims kepti;
  • žiupsnis druskos.

patiekimui:

  • ryšelis petražolių.

Gaminimas:

1. Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad vanduo vos dengtų daržovių gabaliukus. Įberkite druskos. Užvirkite ir virkite, kol salierai taps minkšti.

2. Daržoves ir šaukštą virimo skysčio sutrinkite rankine trintuve.

3. Paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų ir įmaišykite grietinę.

4. Žuvis nuskuskite, išvalykite ir nupjaukite galvas bei uodegas. Nuplaukite. Tuomet žuvis apvoliokite miltuose.

5. Keptuvėje išlydykite sviestą ir kepkite žuvis ant vidutinės kaitros po 1-2 minutes ant kiekvieno šono.

6. Iškepusias žuvis perkelkite ant lėkštės ar lentelės. Rankomis atsargiai praskleiskite ir išimkite stuburo kaulą su ašakomis.

7. Petražoles susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje likusiame svieste.

8. Į lėkštės dėkite salierų košės, ant viršaus dėkite žuvis ir apšlakstykite sviestu su petražolėmis.

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius