Dabar populiaru
Publikuota: 2020 gegužės 25d. 17:21

Naminė ruginė duona su sėklomis ir kefyru

Naminė ruginė duona su sėklomis ir kefyru
A.Juršos nuotr. / Naminė ruginė duona su sėklomis ir kefyru

Daugelis galvoja, kad duoną kepti namuose labai sudėtinga. O iš tiesų - nieko sudėtingo. Žinoma, to nedarysime kasdien, tačiau kartais tai padaryti labai smagu, nes galima pridėti tokių ingredientų, kokių norisi - įvairių sėklų, džiovintų vaisių ar daržovių.

Labai svarbi duonos dalis – raugas. Jo neturint duonytė neturės gero skonio ir nepakils. O raugą galime pasigaminti labai paprastai – naudojant kefyrą, kuris pagreitina rūgimą bei padeda tešlai iškilti. Kefyrą geriausia naudoti kuo riebesnį. Kai kas raugo negamina ir tešlos nekildina, o naudoja kepimo miltelius. Tai irgi variantas. Mes išbandėme kitą būdą ir dalinamės savo receptu.

Reikės:

Raugui:

  • 1 st. „Piemenėlio“ šaltibarščių kefyro,
  • 1 st. viso grūdo ruginių miltų.

Tešlai:

  • Viso paruošto raugo,
  • 1 kg viso grūdo ruginių miltų,
  • 1 st. kvietinių, ruginių arba avižinių sėlenų,
  • 1 st. saulėgrąžų,
  • 1 st. moliūgų sėklų,
  • žiupsnelio kmynų,
  • 0,5 st. linų sėmenų,
  • 0,5 st. sezamo sėklų,
  • žiupsnelio druskos,
  • šiek tiek vandens.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišome visus ingredientus. Vandens pilame tiek, kad tešla minkytųsi ir išlaikytų savo formą. Sėklas galime naudoti įvairias ir kiekvieną kartą kepti vis kitokią duoną. Galima kepti be sėklų – pafantazuokite ir mėgaukitės.

Kepame maždaug valandą 200 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!

Pasidalinkite savo geriausiais receptais ir laimėkite 5 kg griliui paruoštų kepsnių!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Šiuolaikiškos studijos

Video

20:37
00:58
00:23

Esports namai

Susikurk savo vasaros namus su IKEA

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką