Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 05 08, 12:30

Naminiai falafeliai – nesudėtinga: patarimai ir 2 būdai kepti – keptuvėje ir orkaitėje

Falafeliai – gruzdinti avinžirnių rutuliukai, kilę iš Arrimųjų Rytų, dabar populiarūs visame pasaulyje. Juos mėgsta ir vegetarai, ir visavalgiai, falafeliai valgomi ir su humusu, ir kaip pitų įdaras ar sotumo suteikiantis salotų ingredientas. Ir Lietuvoje jau turime vietų, kur falafeliai – puikios kokybės, tačiau nėra sunku jų pasigaminti ir namuose.
Falafeliai – salotų ingredientas Tik prenumeratoriams
Falafeliai – salotų ingredientas / Vida Press nuotr.

Tiesa, šiek tiek pasiruošimo reikės. Autentiški falafeliai kepami ne iš virtų avinžirnių, o iš mirkytų per naktį, tad namų darbus reikia padaryti iš vakaro.

Taip pat prireiks poros dalykų, kurie gal ir nėra itin kasdieniai kiekvienoje virtuvėje – malto kumino bei gausios puokštės šviežių žalumynų. Dar – aliejaus, tinkamo kaitinti aukštoje temperatūroje bei geros ventiliacijos. Pastarieji 2 dalykai atkrenta, jei falafelius nutarsite kepti orkaitėje. Bus žmonių, kurie mestels replikų, jog falafeliai būtinai turi būti verdami puode aliejaus, tačiau galima nekreipti dėmesio ir daryti, kaip patogiau ir skaniau jums.

5 svarbūs patarimai prieš pradedant:

1. Naudokite ne konservuotus, bet sausus ir per naktį išmirkytus avinžirnius. Būtent iš tokių avinžirnių susmulkintos masės paruošti falafeliai bus autentiški. Mirkyti reikia pernakt, į vandenį rekomenduojama įberti šiek tiek sodos, kuri ir padės kietiems ankštiniams suminkštėti, ir pagelbės virškinant. Išmirkusius avinžirnius kitą dieną perplaukite po švariu tekančiu vandeniu.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką