Prekybos tinklo „Maxima“ pranešime žiniasklaidai teigiama, jog vaikų mityboje pieno produktai ir reguliarus jų vartojimas itin svarbūs. O tam, kad šie mažyliams būtų patrauklesni, pravers kelios tinklo maisto gamybos vystymo skyriaus vadovo Aido Polenino siūlomos pieniškų gardėsių idėjos.
Pieniški batonėliai
Ingredientai:
- 500 ml karvės pieno;
- 30 ml grietinėlės;
- 100 ml kondensuoto pieno;
- 100 g sviesto;
- 50 g mėgstamų riešutų;
- 120 g cukraus;
- šiek tiek kokoso drožlių.
Gaminimas:
1. Sumaišykite cukrų, pieną, kondensuotą pieną, tirpintą sviestą ir grietinėlę, tuomet įberkite riešutų.
2. Gautą masę supilkite į negilią kepimo popieriumi išklotą formą, ir kelias valandas palaikykite šaldytuve – lai masė stingsta.
3. Masei pakankamai sušalus, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apibarstykite kokoso drožlėmis.
Varškės sūris su želė
Ingredientai:
- 3 pakeliai varškės;
- 2 skirtingų skonių pakeliai žėlė;
- 1 pakelis grietinėlės;
- 3 valg. šaukšt. cukraus.
Gaminimas:
1. Gaminti varškės sūrį pradėkite nuo želė – pakelių turinį atskiruose indeliusoe užpilkite vandeniu ir, gerai išmaišę, palikite stingti šaldytuve, o jai sustingus supjaustykite gabalėliais.
2. Sumaišykite varškę, grietinėlę ir cukrų – masę svarbu gerai išplakti, o vėliau suberkite žėlė gabaliukus.
3. Viską palaikykite šaldytuve pernakt, o ryte galėsite skanauti.
Naminiai varškės sūreliai
Ingredientai:
- 200 g varškės;
- 2 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 1 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- 100 g šokolado;
- žiupsnelis cinamono.
Gaminimas:
1. Varškę pertrinkite per sietelį, kad būtų puri. Tuomet suberkite cukraus pudrą ir cinamoną.
2. Vanilinį cukrų ištirpinkite šaukšte lydyto sviesto, tuomet gerai išsukite ir supilkite į varškę – reikia gerai išmaišyti.
3. Gautą masę sudėkite ant maistinės plėvelės, susukite ir palikite šaldytuve 10 minučių.
4. Per tą laiką sutarkuokite šokoladą ir kartu su šaukštu sviesto išlydykite jį ant silpnos ugnies.
5. Palaukę, kol šokoladas kiek atvės, užpilkite jį ant norimo dydžio gabalėliais supjaustytos varškės masės, tuomet darsyk 10 minučių palaikykite šaldytuve ir skanaukite.
Dviejų sūrių pica
Ingredientai:
- 100 g ožkos pieno sūrio;
- 100 g avies pieno sūrio;
- 150 g pievagrybių;
- 2 kriaušės;
- 1 svogūnas;
- 2 g sausų mielių;
- 1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 200 g miltų;
- 0,5 stiklinės šilto vandens;
- žiupsnelis druskos;
- šiek tiek garžgarstės.
Gaminimas:
1. Ruošdami tešlą sumaišykite dalį miltų, mieles, aliejų ir vandenį, tuomet palikite masę kilti 40 minučių.
2. Įberkite dar miltų, išminkykite ir palikite dar pusvalandžiui.
3. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iškočiotą picos pagrindą kepkite apie 5 minutes, o vėliau ant viršaus sudėkite likusius ingredientus – tik garžgarstę pasilikite pabaigai – picą kepti reikia maždaug pusvalandį.
Pyragėliai su ožkų pieno sūriu
Ingredientai:
- 10 g sausų mielių;
- 2 stiklinės miltų;
- 100 ml šilto vandens;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 200 g ožkų pieno sūrio;
- žiupsnelis druskos;
- saujelė krapų.
Gaminimas:
1. Pirmiausia pasiruoškite tešlą – sumaišykite ir suminkykite mieles, vandenį, miltus ir aliejų, tuomet palikite porai valandų šiltoje vietoje, kad pakiltų.
2. Pakilusią tešlą padalinkite į dvi dalis ir abi plonai iškočiokite į lakštus.
3. Palaikę tešlą dar 20 minučių, lakštus įtieskite į skardas ir 5 minutes kepkite 250 laipsnių temperatūroje, orkaitėje, o po to leiskite atvėsti.
4. Ant vieno lakšto tolygiai paskirstykite su žalumynais sumaišytą sūrį, o kitą lakštą uždėkite ant viršaus ir prispauskite.
5. Supjaustę lakštus gabalėliais, pakepkite keptuvėje, kol išsilydys sūris.