Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nekasdieniai patiekalai. Dvigubas mėsainis su šonine

Na ir dar daugiau šoninės bei karamelizuotų svogūnų. Kodėl tai nekasdienis patiekalas? Priežastys – paprastos: tai yra didelis, riebus ir šiek tiek pasiruošimo reikalaujantis mėsainis. Kaip sako amerikiečiai, viskas tampa skaniau pridėjus šoninės. Tad šoninės čia irgi bus dvigubai.
Nekasdieniai patiekalai. Dvigubas mėsainis su šonine
Nekasdieniai patiekalai. Dvigubas mėsainis su šonin / Aleksandri Kovganko nuotr.

Taigi mums reikės maltos jautienos. Šįkart rinkausi liesą ekologišką jautieną iš „Ekomarket“, kad šiek tiek subalansuočiau šoninės riebumą. Vienam mėsainiui reikės maždaug 300 g jautienos – dviejų paplotėlių po 150 g. „Gardėsio“ brioche bandelės, šaltai rūkyta šoninė, raudonieji svogūnai, pomidorai ir gūžinės salotos „Iceberg“ atkeliavo iš „Rimi“, „scamorza" sūrį parūpino „Mažoji Italija“, „Poppamies“ prieskonius – „Kebab Inn shop“. Mėgstamo barbekiu padažo gavau iš „City Chef Shop“, o kad nereikėtų pačiam lakstyti po parduotuves, aš tiesiog visa tai užsisakiau per „Wolt“ ir baigęs dienos darbus galėjau iškart pereiti prie grilio reikalų.

Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Dvigubas mėsainis su šonine
Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Dvigubas mėsainis su šonine

Užkuriam grilių ir įkaitinam iki 180°C. Dedame ketaus keptuvę, įpilam šiek tiek alyvuogių aliejaus, palaukiam, kol įkais. Beriam ten pusžiedžiais supjaustytus svogūnus (vienam mėsainiui reikėtų vieno didelio svogūno) ir šiek tiek sumažinam kaitrą. Kas kelias minutes atidarom dangtį ir pamaišom tol, kol svogūnai pradės karamelizuotis.

Svogūnams kepant, maltą jautieną pagardinam „Poppamies“ „Burger and Ribs“ prieskoniais bei druska. Tiesą sakant, galima apsieiti ir be prieskonių – klasikinis variantas yra tiesiog druska ir juodieji pipirai, bet aš norėjau šiek tiek paprikos ir česnako kvapų. Taip pat galima įdėti šaukštą garstyčių. Gerai išmaišius suformuojam reikiamą kiekį paplotėlių. Pusę jų apvyniojam šalto rūkymo šonine.

Svogūnams šiek tiek sukepus į tą pačią keptuvę dedam kelis šimtus gramų šoninės (apie 100 g vienam mėsainiui) ir kepam kartu. Kiek vėliau truputį pasūdom svogūnus bei užberiam šiek tiek cukraus tiek ant svogūnų, tiek ant šoninės. Kai svogūnai ir šoninė pasiekia norimą konsistenciją, nuimam keptuvę nuo ugnies ir uždengiam – ketaus keptuvė ilgai laikys šilumą.

Jeigu norite, galite tiesiog išimti svogūnus bei šoninę ir paplotėlius kepti toje pačioje keptuvėje – taip mėsa sugers visus keptuvėje likusius skonius ir įgaus papildomo aromato.

Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Dvigubas mėsainis su šonin
Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Dvigubas mėsainis su šonin

Aš mėsą kepiau ant grotelių: nuėmus keptuvę, dedam mėsos paplotėlius ir kepam iki norimo paruošimo lygio prie 200°C. Apverčiam vieną kartą ir dedam sūrį, tuo pačiu galima pašildyti ir bandeles.

Vėliau telieka susisluoksniuoti mėsainį taip, kaip jums patogu. Rekomenduočiau iš pradžių tepti padažą, po to dėti salotos lapą ant apatinės bandelės pusės, kad bandelė nepermirktų, tada uždėti sluoksnį karamelizuotų svogūnų, vieną paplotelį, salotos lapą, šoninės, kitą paplotėlį, dar šoninės, pomidoro griežinėlį bei antrąją bandelės pusę. O tada belieka gerai suspausti mėsainį ir mėgautis jo skoniu!

Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Dvigubas mėsainis su šonine
Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Dvigubas mėsainis su šonine

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius