Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nekasdieniškai, bet greitai: makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu

Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarco nekelia triukšmo, jog jam trūksta kokių nors itališkų ingredientų – makaronų galima pasigaminti pačiam, o prie jų tiks ir lietuviška vištiena. TV3 laidoje „Gardu Gardu“, kurią šefas veda su saldumynų meistru Ali Gadžijevu, jis pademonstravo, kaip pasigaminti naminių makaronų su vištiena ir netradiciniu apelsinų-ančiuvių padažu. Pastarajame, beje, nėra nei druskos, nei pipirų!
Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu
Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu / TV3 nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g kvietinių miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo ir odos);
  • 2 apelsinai;
  • 2–3 ančiuvių filė;
  • 1 skiltelė česnako;
  • alyvuogių aliejus kepti;
  • šviežių mėtos lapelių.

Gaminimas:

1. Apelsinus nulupkite peiliu nepalikdami baltos odelės, o tada supjaustykite kubeliais. Žievelę taip pat supjaustykite smulkiomis juostelėmis.

2. Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įmeskite nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinkite ančiuvių filė gabaliukus, kol jie visiškai suirs. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą vištieną ir gerai apkepkite.

3. Į keptuvę suverskite apelsinų kubelius, gerai išmaišykite ir patroškinkite 5 minutes. Suberkite ir apelsinų žieveles, vėl keletą minučių patroškinkite. Išjunkite kaitrą.

4. Ant darbastalio suberkite miltus ir jų kauburėlyje padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius. Kapokite miltus ir kiaušinius plačiu peiliu, o kai jie susivels, gerai išminkykite tešlą.

Vida Press nuotr./Makaronų gaminimas
Vida Press nuotr./Makaronų gaminimas

5. Jei neturite makaronų gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočiokite tešlą, gerai išmiltuokite, susukite į ritinėlį ir supjaustykite norimo storio juostelėmis.

6. Šviežius makaronus virkite 2–3 min., išvirusius nukoškite.

7. Keptuvę su padažu vėl dėkite ant ugnies, suverskite į ją makaronus, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite.

8. Patiekite lėkštėse su šviežios mėtos lapeliais. Jei norisi, pabarstykite šviežiai malta druska ir pipirais.

TV3 nuotr. /Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu
TV3 nuotr. /Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius