Dabar populiaru
Publikuota: 2018 lapkričio 9d. 09:00

Nenukonkuruojama klasika: kepta sultinga kiaulienos nugarinė su obuoliais

Kiaulienos nugarinė su obuoliais
Vida Press nuotr. / Kiaulienos nugarinė su obuoliais

Kiauliena ir obuoliai – klasikų klasika, rudenį nors sykį verta šiuo deriniu pasimėgauti. Žinoma, labai svarbu, kad kepant mėsa neišsausėtų, o tam padės vienintelė gudrybė – gerai apkepinti mėsą keptuvėje prieš šaunant į orkaitę. Įmantrių produktų taip pat neprireiks, tad pirmyn – ieškome prijuostės ir raitojamės rankoves.

Ingredientai (6 asm.):

  • 700 g pailgas kiaulienos nugarinės gabalas (geriau su trupučiu riebaliukų);
  • druskos, pagal skonį;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • tyro alyvuogių aliejaus;
  • gabalėlis sviesto;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 3 obuoliai, supjaustyti skiltelėmis;
  • 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
  • 1/2 puodelio baltojo vyno.

Gaminimas:

1. Apvyniokite nugarinės gabalą tvirta kepsniams skirta virvele, o tada gerai įtrinkite druska ir pipirais.

2. Erdvioje storadugnėje keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir įspauskite česnako skilteles.

3. Dėkite kiaulienos gabalą į keptuvę ir gerai apkepinkite iš visų pusių, kol pasidengs rusva plutele – tam užtruksite apie 10 min. Mėsos vartymui naudokite neaštrias menteles, nes jums nereikia susidariusios plutelės perdurti, antraip išbėgs mėsos sultys.

4. Užpilkite ant kiaulienos vyną ir pakaitinkite, kol beveik išgaruos. Sumažinkite kaitrą ir suberkite svogūnus ir obuolius, kiek pavyksta pamaišykite, kad svogūnai ir obuoliai susimaišytų su riebalais.

5. Uždenkite indą tinkamu dangčiu ir kepkite ant nedidelės kaitros 25-30 min. Kelis kartus patikrinkite, ar netrūksta skysčio, jei taip, galite įpilti šiek tiek vandens.

6. Išimkite kiaulienos nugarinę iš indo, dėkite į plokščią lėkštę ir gerai apdenkite aliuminio folija.

7. Padidinkite ugnį po kepimo indu ir pakaitinkite svogūnus ir obuolius dar kelias minutes, kol visiškai neliks skysčio. Gautą mišinį galite patiekti šalia mėsos kaip pagardą, o galite sutrinti elektriniu trintuvu ir pagaminti tirštą padažą.

8. Tiekite mėsą supjautytą riekelėmis, su pagardu (ar padažu) ir tokiais priedais, kokius mėgstate – keptomis bulvytėmis, koše, kruopomis ar žaliomis salotomis.

Vida Press nuotr./Kiaulienos nugarinė su obuoliais
Vida Press nuotr./Kiaulienos nugarinė su obuoliais

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

15min tema Aktualu

Pasaulio dešinieji sukilo prieš JT migracijos paktą: keliama audra stiklinėje?

Tiesiogiai 24sek

Eurolygos klasika Maskvoje: CSKA – „Žalgiris“

Vardai

Eimuntas Nekrošius paskutinį gyvenimo savaitgalį praleido pajūryje: „Jis buvo laimingas“

Pasaulis kišenėje

Aplink pasaulį su kuprine: kodėl vienas pavojingiausių Australijos vorų – net nenuodingas

Gyvenimas

Giedrius gerina būstą sužalotam didvyriui: šis išgelbėjo paauglę, o dabar pagalbos reikia pačiam

Aktualu

„Patikrinta 15min“ – pirmasis pasauliniu mastu pripažintas Baltijos šalių faktų tikrinimo projektas

Aktualu

Aiškėja, kodėl sumuštas F.Sanchezas: dviejų nacionalistų jausmus užgavo šūkis „Lietuva visiems“

Atvirai su vadovu. A.Žukauskienė: apie jauno vadovo patyrimus, gyvenimo tikslą ir laimėtas bei pralaimėtas kovas

Tiesiogiai 24sek

Kertinis vakaras Vokietijoje: „Skyliners“ – „Rytas“

Išrinkite geriausias 2018 metų knygas

Aktualu

Lenkijos Seimas atšaukė ginčijamą Aukščiausiojo Teismo reformą

Gazas

Renkame Lietuvos Šimtmečio automobilį: „Opel Kadett E“

Ar pastebėjote Vilniaus viešojo transporto atsinaujinimą?

Aktualu

„Proveržis“ tariantis dėl etatinio mokytojų apmokėjimo modelio: bus pildomi profsąjungų reikalavimai

Kultūra

Detektyvo „Spėk, kas?“ autorius Ch.McGeorge’as: „Jaučiausi, lyg kurčiau choreografiją“

Vardai

Katy Perry – daugiausiai uždirbanti dainininkė pasaulyje: iš pirmos vietos išstūmė Beyonce

Vardai

Atsisveikinimas su netikėtai išėjusiu Eimuntu Nekrošiumi: „Per anksti, gerokai per anksti...“

Aktualu

Prabangiu BMW visureigiu važiavusio ukrainiečio kelionė nutrūko pasienyje

Verslas

„Pagaminta Lietuvoje“: naujas „Lidl“ prekės ženklas, vienijantis tradicinės receptūros lietuviškus produktus

Sportas

Pamušta akimi prie lentos sėdęs M.Carlsenas ir devintos šachmatų genijų lygiosios

Naujienos

Savaitės mados tendencija: kordinis velvetas!

15min iš Podgoricos 24sek

Šarūno Jasikevičiaus štabas veda „Žalgirį“ prieš sistemą

Verslas

Turto bankas pirmą kartą rinkai pasiūlė Vilniaus centre įsikūrusius pastatus

Verslas

Specialistai pataria: siekiant sėkmingo verslo reikia kurti produktus skirtingoms pirkėjų grupėms

Aktualu

Melburne žmones peiliu puolęs vyras nužudė vieną asmenį

Gazas

Renkame „Lietuvos Šimtmečio automobilį“: amerikietiškas „Studebaker EL Special 6“

Aktualu

Per avariją Vilkaviškio rajone žuvo nepilnametis mopedo vairuotojas

Aktualu

Nuo kitos savaitės streikuoti ketina 5–10 mokyklų

Aktualu

Dėl miškų gaisrų Kalifornijoje namus teko palikti dešimtims tūkstančių gyventojų

Aktualu

Su Kinijos prezidentu susitikusi Dalia Grybauskaitė žmogaus teisių klausimo neiškėlė

Aktualu

Londone atsirado satyrinių reklamų dėl Rusijos vaidmens „Brexit“ referendume

Gyvenimas

Augintinis automobilyje – iššūkiai, pavojai ir specialistų patarimai

Pasaulis kišenėje

Klaipėdos pasididžiavimas: kruizais aplankė ir komplimentų pažėrė tūkstančiai turistų

Gazas

Degalai su multifunkciniais priedais: kaip jie veikia variklį ir keičia degalų sąnaudas

Aktualu

Alytaus policija tiria, kur ir kaip nukentėjo kūdikis

Verslas

Valstybės kontrolės tarnyba apie biudžetą: vyriausybė nusiteikusi išlaidauti daugiau nei derėtų

Verslas

Šoktelėjo Lietuvos ženklo vertė: augino ir „Vilnius – Europos G taškas“, ir popiežius

Vardai

Vitalijaus Špokaičio debiutiniame koncerte solo partiją atliko Agnės Širinskienės balsas

Aktualu

Europos Tarybos vadovas nerimauja dėl galimo Rusijos pasitraukimo iš organizacijos

Aktualu

Nemokamos paslaugos šeimoms savivaldybėse: kokių galima tikėtis?

Vardai

Ypatingos

03:39
07:48

Gera keliauti kartu

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką