Dabar populiaru
Publikuota: 2018 lapkričio 9d. 09:00

Nenukonkuruojama klasika: kepta sultinga kiaulienos nugarinė su obuoliais

Kiaulienos nugarinė su obuoliais
Vida Press nuotr. / Kiaulienos nugarinė su obuoliais

Kiauliena ir obuoliai – klasikų klasika, rudenį nors sykį verta šiuo deriniu pasimėgauti. Žinoma, labai svarbu, kad kepant mėsa neišsausėtų, o tam padės vienintelė gudrybė – gerai apkepinti mėsą keptuvėje prieš šaunant į orkaitę. Įmantrių produktų taip pat neprireiks, tad pirmyn – ieškome prijuostės ir raitojamės rankoves.

Ingredientai (6 asm.):

  • 700 g pailgas kiaulienos nugarinės gabalas (geriau su trupučiu riebaliukų);
  • druskos, pagal skonį;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • tyro alyvuogių aliejaus;
  • gabalėlis sviesto;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 3 obuoliai, supjaustyti skiltelėmis;
  • 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
  • 1/2 puodelio baltojo vyno.

Gaminimas:

1. Apvyniokite nugarinės gabalą tvirta kepsniams skirta virvele, o tada gerai įtrinkite druska ir pipirais.

2. Erdvioje storadugnėje keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir įspauskite česnako skilteles.

3. Dėkite kiaulienos gabalą į keptuvę ir gerai apkepinkite iš visų pusių, kol pasidengs rusva plutele – tam užtruksite apie 10 min. Mėsos vartymui naudokite neaštrias menteles, nes jums nereikia susidariusios plutelės perdurti, antraip išbėgs mėsos sultys.

4. Užpilkite ant kiaulienos vyną ir pakaitinkite, kol beveik išgaruos. Sumažinkite kaitrą ir suberkite svogūnus ir obuolius, kiek pavyksta pamaišykite, kad svogūnai ir obuoliai susimaišytų su riebalais.

5. Uždenkite indą tinkamu dangčiu ir kepkite ant nedidelės kaitros 25-30 min. Kelis kartus patikrinkite, ar netrūksta skysčio, jei taip, galite įpilti šiek tiek vandens.

6. Išimkite kiaulienos nugarinę iš indo, dėkite į plokščią lėkštę ir gerai apdenkite aliuminio folija.

7. Padidinkite ugnį po kepimo indu ir pakaitinkite svogūnus ir obuolius dar kelias minutes, kol visiškai neliks skysčio. Gautą mišinį galite patiekti šalia mėsos kaip pagardą, o galite sutrinti elektriniu trintuvu ir pagaminti tirštą padažą.

8. Tiekite mėsą supjautytą riekelėmis, su pagardu (ar padažu) ir tokiais priedais, kokius mėgstate – keptomis bulvytėmis, koše, kruopomis ar žaliomis salotomis.

Vida Press nuotr./Kiaulienos nugarinė su obuoliais
Vida Press nuotr./Kiaulienos nugarinė su obuoliais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

01:21
06:02
33:22

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką