Dabar populiaru
Publikuota: 2020 gruodžio 2d. 08:00

Netikėta ir labai gardu: kiaulienos kukuliukai su džiovintomis slyvomis

Kiaulienos kukuliukai
Vida Press nuotr. / Kiaulienos kukuliukai

Tuo, jog kiauliena dera su įvairiais šviežiais ar džiovintais vaisiais, ko gero, įsitikinome ne vienas. Ir kas gi nėra ragavęs kiaulienos su obuoliais ir šalavijais ar kiaulienos nugarinės, įdarytos džiovintomis slyvomis. Žinoma, galbūt tai savaitgalio ar net šventiniai patiekalai, tačiau šįsyk siūlome išties neįmantrų, bet įdomų receptą. Pabandykite į kiaulienos kukuliukų masę įmaišyti smulkintų džiovintų slyvų, nustebsite, kaip jos dera!

Ingredientai:

  • 2-3 riekės padžiūvusios šviesios duonos (be plutos);
  • 100 ml pieno;
  • 500 g maltos neriebios kiaulienos (galite perpus maišyti su veršiena);
  • 100 g minkštų džiovintų slyvų be kauliukų, smulkiai supjaustytų;
  • žiupsnis tarkuoto muskato riešuto;
  • 1 valg. šaukšt. kapotų šviežių petražolių;
  • 1 valg. šaukšt. kapotų šviežių krapų;
  • 1 česnako skiltelė (nebūtinai);
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2-3 valg. šaukšt. kepti tinkamo aliejaus.

patiekimui:

  • spanguolių, bruknių ar raudonųjų serbentų džemo/drebučių;
  • bulvių košės;
  • mėgstamų lengvų žalėsių salotų arba raugintų agurkėlių.

Gaminimas:

1. Duonos riekeles užpilkite pienu, palaikykite 5 minutes, o tuomet pirštais nuspauskite ir plėšydami kąsneliais sudėkite į dubenį. Į tą patį dubenį dėkite ir maltą mėsą, berkite žoleles, slyvų gabaliukus, prieskonius, jei naudojate, įspauskite ir česnako skiltelę. Labai gerai (geriausiai – rankomis) išmaišykite ar net išminkykite masę, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

2. Iš gautos masės formuokite nedidukus kukuliukus, turite jų gauti apie 12-15.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, nustatykite kiek aukštesnę, tačiau ne pačią aukščiausią kaitrą ir subėrę kukuliukus apkepinkite atsargiai pavartydami, kad apskrustų iš visų pusių.

Vida Press nuotr./Kiaulienos kukuliukai
Vida Press nuotr./Kiaulienos kukuliukai

4. Kol kukuliukai skrunda, įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.

5. Išgriebkite kukuliukus iš keptuvės kiaurasamčiu ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir baikite kepti apie 10 min.

6. Tiekite kukuliukus su bulvių koše (ar bulvių salotomis), žalėsiais, labai tinka rūgštesnių raudonųjų uogų džemai ar drebučiai – spanguolių, bruknių, raudonųjų serbentų, o taip pat raugintos gėrybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką