Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Netikėtai sulaukus svečių: greitai ir pigiai pagaminsite ne tik užkandį, bet ir pagrindinį patiekalą

Tunui neabejingi daugelis: tai nepakeičiamas salotų, pyragų ar sumuštinių ingredientas. Ir jei baiminatės, kad po ranka dažniau randate konservuoto tuno skardinę, nei šviežios žuvies – nurimkite. Konservavimas yra vienas veiksmingiausių būdų išsaugoti maistą, o taip pat ir dalį jo maistingųjų savybių bei mineralų, ilgesnį laiką. Todėl šįkart visas dėmesys skiriamas konservuotam tunui ir jo variacijų įvairovei patiekaluose. Nustebsite, jog tuno skardinė gali tapti tikru išsigelbėjimu netikėtai sulaukus svečių!
Netikėtai sulaukus svečių: greitai ir pigiai pagaminsite ne tik užkandį, bet ir pagrindinį patiekalą
Netikėtai sulaukus svečių: greitai ir pigiai pagaminsite ne tik užkandį, bet ir pagrindinį patiekalą / Partnerio nuotr.

Tunas – daugiau nei salotų kompanionas

Maisto tinklaraščio „But first – food“ autorės Domantės Slapšinskaitės teigimu, klysta tie, kurie mano, jog konservuotas tunas tinkamas tik salotų gardinimui ir siūlo praplėsti pažintį su šiuo produktu.

„Konservuotas tunas yra tikras išsigelbėjimas, kai norisi greitai pagaminamo ir daug įgūdžių nereikalaujančio patiekalo. Juo galima drąsiai receptuose pakeisti mėsą ir, pavyzdžiui, dėti ant picos, įdaryti pyragus ar kišus. Namuose tikrai verta turėti bent porą skardinių tuno – tai itin patogus pasirinkimas ruošiant tiek užkandžius, tiek pagrindinius patiekalus, kuris visada pasiteisina sulaukus netikėtų svečių“, – teigia Domantė.

Partnerio nuotr./Gurmaniška užtepėlė su tunu ir varške
Partnerio nuotr./Gurmaniška užtepėlė su tunu ir varške

Savo ruožtu maisto tinklaraštininkė siūlo išmėginti net du įdomius receptus ir paruošti teminę vakarienę bei užkandį, kuriuose pagrindinis visus skonio receptorius sužadinantis ingredientas – konservuotas tunas. Anot Domantės, šie abu tarpusavyje puikiai derantys patiekalai yra ne tik greitai pagaminami, bet ir nereikalauja plačiai atverti piniginės, o jų skonis – egzotiškas.

Visus patiekalų gamybai reikalingus ingredientus Domantė įsigijo prekybos tinklo IKI parduotuvėje, kurioje rado ne tik visada gausų šviežių produktų ir prieskoninių žolelių pasirinkimą, bet ir turėjo progą išbandyti Lietuvoje neseniai pasirodžiusio privataus prekių ženklo CLEVER gaminius. Maistui neabejingą merginą papirko Italijoje pagaminti CLEVER makaronai – spagečiai, taip pat užkandžio gamybai ji rinkosi to paties prekės ženklo itališkus saulėje džiovintus pomidorus, lietuvišką varškę ir, žinoma, pagrindinį siūlomo meniu akcentą – konservuotą tunų filė.

Partnerio nuotr./Spagečiai su tunu ir kaparėliais
Partnerio nuotr./Spagečiai su tunu ir kaparėliais

Užkandžiui – gurmaniška užtepėlė su tunu ir varške

Reikės:

  • 1 pak. CLEVER liesos varškės (0,5 proc. riebumo);
  • 1 skard. CLEVER tunų filė saulėgrąžų aliejuje;
  • 4–5 puselių CLEVER saulėje džiovintų pomidorų;
  • 3 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 1 arb. šaukšt. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
  • druskos, pipirų – pagal skonį;
  • šiek tiek šviežio arba džiovinto čiobrelio;
  • CLEVER traškios duonelės su sezamu.

Gaminimas:

Dubenėlyje sumaišome varškę su graikišku jogurtu. Nuo tuno nupilame aliejų, jį dedame į dubenėlį ir susmulkiname su šakute. Į tą patį dubenėlį dedame smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir viską gerai išmaišome. Dedame čiobrelį, citrinos žievelę, druską ir pipirus (pagal skonį), dar kartą viską gerai išmaišome. Tepame ant duonelės, papuošiame čiobrelio šakele ir apibarstome tarkuota citrinos žievele.

Prieš jūsų akis – sveikas, pilnavertis ir gardus užkandis, puikiai tiksiantis tiek netikėtai užsukusiems svečiams pavaišinti, tiek užkąsti smarkiai išalkus.

VIDEO: Užkandžiui – gurmaniška užtepėlė su tunu ir varške

Sočiai vakarienei – spagečiai su tunu ir kaparėliais

Reikės:

  • 150 g CLEVER makaronų Spaghetti;
  • 1 skard. CLEVER tunų filė saulėgrąžų aliejuje;
  • geros saujos smulkiai kapotų petražolių;
  • 1 valg. šaukšt. kaparėlių;
  • 3 skiltelių smulkiai kapoto česnako;
  • 1 arb. šaukšt. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
  • saujos parmezano sūrio;
  • 2–3 valg. šaukšt. CLEVER pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų.

Gaminimas:

Makaronus išverdame taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Kai makaronams liks virti apie 3 minutes, keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame česnaką ir pakepiname apie 1 minutę. Dedame kaparėlius, pakepame dar apie 1 minutę, tol kol jie pradės bliūkšti. Į keptuvę įpilame 2–3 valg. šaukšt. vandens, kuriame verda makaronai, sudedame tuną, petražoles ir šiek tiek pamaišome.

Į keptuvę dedame išvirusius makaronus, viską gerai išmaišome. Makaronus dedame į lėkštę, gausiai apiberiame parmezanu, citrinos žievele, jei reikia – druska ir pipirais (pagal skonį).

Puikus ir sotus pasirinkimas kolektyvinei vakarienei, o jei liks – ir pietums į darbą. Skanaus!

VIDEO: Sočiai vakarienei – spagečiai su tunu ir kaparėliais

Apie CLEVER

CLEVER – tai naujas privatus prekių ženklas IKI parduotuvių lentynose, vertinantiems kokybę ir norintiems sutaupyti. Lietuvoje šis vardas sutinkamas tik nuo šių metų pradžios, tačiau tarptautinėje rinkoje yra žinomas nuo 1999-ųjų ir ypač mėgstamas Vokietijos, Austrijos, Čekijos ir kitų užsienio šalių pirkėjų.

Šiuo metu IKI parduotuvėse visoje Lietuvoje galima rasti apie 100 skirtingų CLEVER prekių – nuo šviežio maisto ir bakalėjos, šaldytų produktų, nealkoholinių gėrimų iki gyvūnų ir ne maisto prekių iš Lietuvos ir užsienio tiekėjų. O jų asortimentas per artimiausią pusmetį toliau plėsis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius