Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugpjūčio 2d. 18:00

Netikėtas, bet puikus derinys: brokolių, bolivinės balandos ir pistacijų salotos

Brokolių ir bolivinių balandų salotos
Vida Press nuotr. / Brokolių ir bolivinių balandų salotos

Brokoliai, bolivinė balanda ir pistacijos – išskirtinis vertingų maistinių medžiagų kupinas trejetas, tad šios salotos patiks visiems, besirūpinantiems sveika mityba. 3 gana skirtingus savo tekstūra ir skoniu produktus sujungia įdomus padažas ir šviežios žolelės. Išbandykite!

Ingredientai:

  • 1 vidutinis brokolis, suskirstytas žiedynais;
  • 1 valgomasis svogūnėlis (angl. shallot);
  • 0,5 stiklinės bolivinės balandos kruopų;
  • druskos;
  • sauja pistacijų (nesūdytų);
  • saujelė šviežių petražolių, sukapotų.

padažui:

  • 0,3 stiklinės raugintų pasukų;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelis nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Nedideliame dubenėlyje suplakite visus padažui reikalingus ingredientus ir atidėkite į šaldytuvą.

2. Bolivinės balandos kruopas perskalaukite po šaltu vandeniu, išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės, atvėsinkite ir išpurenkite.

3. Brokolio žiedynus trumpai – 2–3 min. – apvirkite ir perliekite šaltu vandeniu.

4. Petražoles smulkiai sukapokite. Pistacijas švelniai pakepinkite ant keptuvės ir stambiai sukapokite. Svogūną smulkiai supjaustykite.

5. Dėkite į platų dubenį brokolius, berkite kruopas. Į dubenėlį su padažu suberkite smulkintą svogūną, išmaišykite, supilkite ant ingredientų dubenyje, atsargiai išmaišykite, o tada pabarstykite petražolėmis, pistacijomis, berkite pagal skonį druskos ir pipirų. Valgykite iškart!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką