Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netradicinis desertas: saldus citrinų pyragas su bulvėmis

Jei gyventume pagal senosios tradicinės virtuvės tiesas, šokoladas būtų naudojamas tik desertams, o bulvės – tik didžkukuliams ir kitiems įprastiems patiekalams ruošti. Tokie receptai kaip šis – saldus citrininis pyragas su... bulvėmis akimirksniu sugriauna panašius stereotipus.
Saldus citrininis pyragas su bulvėmis
Saldus citrininis pyragas su bulvėmis / Astos Černės nuotr.

Siūlyti šeimai ar svečiams desertą su bulvėmis yra išties drąsu. Kita vertus, kartais tokie drąsūs žingsniai gali labai nustebinti. Išmėginkite vieną eksperimentą: pyragą kepkite uždarę virtuvės duris, kad jokios smalsios akys nepamatytų, kaip į tešlą įmaišote trintas bulves. O iškepusį, patiekite lyg paprasčiausią citrininį pyragą. Šią akimirką smalsumas turėtų būti begalinis – ar atspės kas nors, kad saldus pyragas yra su bulvėmis?

Nenustebtume, jei šios mįslės neįmintų nei vienas ragavęs. Kodėl? Nes pyragas saldus, su pakankamai ryškiai jaučiamu citrinos aromatu bei skoniu, o pačių bulvių skonis kažkur paskęsta ir susilieja. Galite būti ramūs – šis pyragas nė iš tolo neprimena bulvinių plokštainio. Kita vertus, jis šiek tiek skiriasi nuo mums įprastų minkštų ir purių pyragų savo tekstūra: yra tvirtesnis, sunkesnis.

Saldus citrininis pyragas su bulvėmis
Receptas: Saldus citrininis pyragas su bulvėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Miltelinis cukrus: 230.00 g (150 g tešlai ir 4 valg. š. glaistui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Bulvės: 250.00 g (trintos, virtos)
Citrinos: 3.00 vnt. (3 citrinų tarkuotos žievelės ir 1 citrinos sultys - tešlai; 1 citrinos sultys - glaistui)
Miltai: 125.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Migdolai: 50.00 g (smulkinti)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm skersmens apvalų kepimo indą.
  2. Minkštą sviestą ir miltelinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakite masę iki vientisos konsistencijos.
  3. Sudėkite išvirtas, atvėsintas ir iki visiškai vientisos masės sutrintas bulves, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir supilkite citrinos sultis. Išmaišykite.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir smulkintus migdolus. Suberkite į kiaušinių plakinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
  6. Pyragą atvėsinkite.
  7. Kol pyragas vėsta, pasiruoškite sirupą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltelinį cukrų ir citrinos sultis. Paruoštu glaistu aptepkite atvėsusį pyragą.

Skanaus!

Suskleisti

Pyragą kepė, ragavo ir aprašė Asta Černė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius