Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Nidos receptas: burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu

Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu
Nidos Degutienės nuotr. / Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu
Šaltinis: 15min
0
A A

Užsienyje restoranuose gana įprasta, kai pastą (makaronus) galima pasirinkti ne vien iš kvietinių ar viso grūdo miltų, bet galima rinktis ir „pastą“, pagamintą iš daržovių. Patiekta su pasirinktu itališku padažu ši pasta tampa vienu populiariausių valgytojų pasirinkimų. Toks patiekalas daug lengvesnis, jį mėgsta vegetarai ir tie, kurie rūpinasi savo kūno linijomis. Pasigaminti daržovių makaronus galima beveik iš visų daržovių, tereikia turėti specialią daržovių pjaustyklę, kuri akimirksniu cukiniją, morką, bulvę, moliūgą ar burokėlį paverčia ilgais spagetti ar tagliatelle. Tokiais ilgais, kad net tenka juos patrumpinti, kad būtų lengviau valgyti.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Jei spiralinės daržovių pjaustyklės neturite, nenusiminkite, nes ilgais plačiais „makaronais“ daržoves galima supjaustyti ir bulvių skutikliu, o turint kantrybės – ir aštriu peiliu. Daržovių pasta išverda labai greitai – vos per keletą minučių, o ją virti reikia keliuose šaukštuose vandens arba trumpai apkepinti šaukšte įkaitinto aliejaus.

Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių spagečiai
Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių spagečiai

Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu

Ingredientai (4 asm.):

  • 3–4 burokėliai (lengviau spiralėmis supjaustysite pailgos formos burokėlius);
  • 200 g ožkos sūrio (arba fetos, arba brinzos sūrio);
  • pesto padažo (tiks pirktinis arba pagamintas pačių iš šviežių bazilikų, kedro riešutų, parmezano sūrio ir alyvuogių aliejaus);
  • pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • šviežių baziliko lapelių.

Gaminimas:

1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite ilgais plonais „makaronais“. Patrumpinkite, kad jie nebūtų pernelyg ilgi, juos būtų lengviau serviruoti ir valgyti. Dideliame puode užvirinkite 3–4 šaukštus vandens, sudėkite burokėlius ir puodą uždenkite. Troškinkite daržovių pastą keletą minučių, kol ji taps al dente. Žnyplėmis išimkite iš puodo ir nuvarvinkite sietelyje.

2. Patiekite burokėlių spagečius lėkštėje, pabarstę trupintu ožkos sūriu, keliais šaukštais pesto padažo, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite baziliko lapeliais.

Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu
Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką