Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: cukinijų ravioliai

Kiekvienais metais galvoju, kad visa kulinarinė fantazija, ką rudenį veikti su gausiai užderėjusiomis cukinijomis, jau išsemta. Ir kasmet pati nustembu, kad visgi dar ne! Ir labai mane džiugina įvairūs nauji atradimai bei beribis tų cukinijų panaudojimo spektras.
Nida Degutienė ir jos gaminti cukinijų ravioliai
Nida Degutienė ir jos gaminti cukinijų ravioliai / Nidos Degutienės nuotr.

Pernai buvau įsisukusi į cukinijų pyragus, užpernai ieškojau progų išsikepti cukinijų ir ožkos sūrio „galette“, dar anksčiau įdarinėjau cukinijas tuo, ką rasdavau po ranka, ir kiekvieną sekmadienį pusryčiams būtinai kepdavau cukinijų blynelius...

O šiemet atėjo eilė pastai be glitimo. Jei jau išbandėte cukinijų spagečius, laikas imtis cukinijų raviolių gamybos! Cukinijos – itin universalios daržovės, bene mažiausiai „kaprizingos“ skoniui, jos dera beveik su viskuo, tinka ir šventėms, ir kasdienėms jaukioms vakarienėms. Ypač cukinijos tobulai dera su pomidorais – ne tik spalva, bet ir skoniais. Tad kol nesibaigė pomidorų sezonas, kviečiu paeksperimentuoti su naujais skoniais!

Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas
Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas

Cukinijų ravioliai

Ingredientai (4–6 asm.):

pomidorų padažui:

  • 4–5 dideli pomidorai, supjaustyti;
  • keletas mažesnių pomidorų (dėl grožio);
  • 4 skiltelės česnako;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. balzaminio acto;
  • šviežių baziliko lapelių;
  • druskos;
  • pipirų.

cukinijų ravioliams:

  • 3 vidutinio dydžio cukinijos;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 1 stiklinė rikotos sūrio;
  • 1/2 stiklinės sutrupinto fetos sūrio;
  • 1/2 stiklinės sutarkuoto parmezano sūrio;
  • patiekimui – šviežių baziliko lapelių ir parmezano sūrio.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 210 °C.

2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į kepimo indą. Pabarstykite česnakais, druska ir pipirais, pašlakstykite aliejumi ir balzaminiu actu, pabarstykite bazilikais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min.

3. Kol pomidorai kepa, labai plonai (mandolina arba daržovių skutikliu) supjaustykite cukinijas, jas pabarstykite trupučiu druskos, kad suminkštėtų.

4. Sumaišykite įdaro ingredientus. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų. Imkite 5 cukinijos juosteles ir suklokite jas viena ant kitos ant darbastalio taip, kad gautumėte panašią formą į gėlės žiedlapio (kaip nuotraukoje).

Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas
Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas

Į vidurį dėkite įdaro ir užlankstykite pirmosios cukinijos juostelės dalis vieną ant kitos. Tada lankstykite kiekvienos žemiau esančios juostelės kraštus, kol gausite „raviolį“. Atidėkite į šalį ir suformuokite likusius raviolius.

Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas
Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas
Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas
Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas

5. Sudėkite raviolius ant apkepintų pomidorų ir pašaukite į orkaitę dar 15 minučių. Patiekdami pabarstykite parmezano sūriu ir šviežiais bazilikais.

Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų ravioliai
Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų ravioliai

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius