Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: keptų paprikų, kukurūzų ir halumio salotos su kefyro padažu

Kai tik pavasarinė saulė ima kutenti akis ir nosį, taip ir knieti nubraukti dulkes nuo grilio, laukusio savo valandos ištisą ilgą žiemą! Ir visai nebūtina laukti savaitgalio arba skubėti į parduotuvę pirkti mėsos – grilyje paruoštos vegetariškos salotos efektu ir skoniu tikrai nenusileis įprastiems dūmo skonio malonumams!
Nida Degutienė ir jos ruoštos salotos
Nida Degutienė ir jos ruoštos salotos / Nidos Degutienės nuotr.

Ir nors šias salotas galima pagaminti ir paprastoje orkaitėje, įkaitusios anglys jas pavers tikrai ypatingomis. Nesirūpinkite, jei apdegs ir net apanglės paprikų odelė – ją nulupus paprikos bus įgavusios nenusakomą saldumą, susimaišiusį su dūmo aromatu.

Tuo tarpu kukurūzų burbuolių ilgai nekepinkite, mat jos ilgainiui taps sausos ir kietos. Aš naudojau šaldytas kukurūzų burbuoles ir prieš kepdama jas šiek tiek apviriau pasūdytame vandenyje. Jūs galite pirkti jau apvirtus kukurūzus, o jei naudosite visiškai šviežius, tiesiog nulupkite lapus, nuskabykite plaušus ir ištepę aliejumi guldykite ant grotelių.

Nidos Degutienės nuotr. /Kepamos daržovės
Nidos Degutienės nuotr. /Kepamos daržovės

Ypatingas šių salotų ir padažas – lengvas ir gaivus, su malonia aštrumo gaidele. Mat pagamintas jis su kefyru, jelapeno pipirais, svogūno laiškais ir laimo sultimis.

Vasarą bei rudenį toks padažas tikrai tiks ir kitoms salotoms, ypač toms, kuriose dominuos saldūs ingredientai – kepti moliūgai, burokėliai ar saldžios bulvės.

Keptų paprikų, kukurūzų ir halumio (haloumi) salotos su kefyro padažu

Ingredientai:

  • 2 raudonosios paprikos, supjaustytos ketvirčiais;
  • 2 kukurūzų burbuolės;
  • 2–3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 200 g halumio sūrio;
  • 3–4 saujos salotų (gražgarsčių ar kitokių mėgstamų);
  • 1–2 avokadai, supjaustyti riekelėmis.

kefyro padažui:

  • 1/2 stiklinės (125 ml) kefyro;
  • 1 jelapeno pipiras, supjaustytas (ir dar šiek tiek patiekimui);
  • 1 šaukštelis laimo sulčių;
  • 1–2 svogūno laiškai, smulkiai supjaustyti;
  • druskos;
  • grūstų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Kol kaista grilis (arba orkaitė), pasigaminkite kefyro padažą: mažame indelyje sumaišykite visus ingredientus, įberkite druskos, pipirų ir plakite (geriausia kapokite mažu elektriniu smulkintuvu), kol gausite vientisą kreminę žalsvos spalvos masę.

2. Kai grilio grotelės gerai įkais (apie 200–210 laipsnių temperatūra), paprikų ketvirčius ir kukurūzų burbuoles ištepkite 2 šaukštais aliejaus, sudėkite ant grotelių ir kepkite kartais vis apversdami, kol apskrus, o paprikų odelė apdegs.

3. Supjaustykite halumio sūrį juostelėmis ir patepkite likusiu aliejumi iš abiejų pusių. Dėkite ant grilio grotelių ir apkepkite trumpai, kol sūris sušils ir truputį apskrus.

4. Aštriu peiliu nupjaukite kukurūzo grūdelius nuo burbuolių (laikydami statmenai burbuolę ant pjaustymo lentutės, braukite peiliu apačion palei burbuolės kietą kotą nuo viršaus iki apačios iš 4 pusių), padalinkite kukurūzus į lėkštes.

5. Paprikas galite supjaustyti plonesnėmis juostelėmis ir taip pat padalinkite serviravimo lėkštėse.

6. Dėkite po saują salotų lapų, po keletą gabalėlių kepto halumio sūrio, po kelias juosteles avokado, pašlakstykite kefyro padažu ir pabarstykite jelapeno pipirais, druska ir grūstais juodaisiais pipirais.

Nidos Degutienės nuotr. /Keptų paprikų, kukurūzų ir haloumi salotos su kefyro padažu
Nidos Degutienės nuotr. /Keptų paprikų, kukurūzų ir haloumi salotos su kefyro padažu

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius