Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: skrudintų avinžirnių ir morkų salotos

Įsisiūbavus pavasariui laiko sukinėtis virtuvėje lieka vis mažiau: taip norisi pasidžiaugti kiekviena saulėta diena ir praleisti ją gryname ore. Štai todėl pavasarį madingi tampa ypač greitai paruošiami, tačiau maistingi ir gardūs patiekalai. Kai man pačiai reikia greito sprendimo kokį nesunkų patiekalą paruošti per dieną išalkusiai šeimai, avinžirniai dažniausiai būna pirmas pasirinkimas. Todėl, kad jie sotūs, skanūs, o savo maistinėmis savybėmis artimi mėsiškiems patiekalams.
Nida Degutienė ir jos ruoštos salotos
Nida Degutienė ir jos ruoštos salotos / Nidos Degutienės nuotr.

Todėl jei dar nesugalvojote šios dienos vakarienės, Artimųjų Rytų aromatais persmelktos avinžirnių ir morkų salotos gali būti puikus pasirinkimas!

Skrudintų avinžirnių ir morkų salotos

Ingredientai (4 asm.):

Salotoms:

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos (galite perpus su rūkyta);
  • 1 arbat. šaukšt. pankolių sėklų;
  • apie 1/2 arbat. šaukšt. druskos (arba pagal skonį);
  • 2x400 g konservuotų avinžirnių, nusausintų (arba atitinkamai virtų);
  • 3 morkos, nuskustos ir supjaustytos ilgomis „virvelėmis“;
  • sauja mėgstamų prieskoninių žolelių lapų: mėtų, bazilikų, kalendrų, petražolių;
  • 200 g halumio sūrio, sutarkuoto stambia tarka.

Padažui:

  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Nidos Degutienės nuotr. /Skrudintų avinžirnių ir morkų salotų ruošimas
Nidos Degutienės nuotr. /Skrudintų avinžirnių ir morkų salotų ruošimas

Gaminimas:

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite visus prieskonius ir druską ir kepinkite apie 1–2 minutes, kol pasklis aromatas. Tada suberkite nusausintus avinžirnius ir maišydami toliau kepkite, kol avinžirniai apskrus ir gerai pasidengs prieskoniais (apie 5 min.).

2. Į dubenėlį supilkite padažo ingredientus ir gerai sumaišykite. Tada į tą patį dubenį sudėkite morkų „virveles“, žalumynus, sutarkuotą sūrį ir lengvai pamaišykite, kad jie visi pasidengtų padažu. Išdalykite morkas į serviravimo lėkštes, o ant viršaus užberkite skrudintų avinžirnių, papuošdami keliomis juostomis morkų spiralių.

Salotos skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios, kambario temperatūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius