Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: vasariški makaronai su brokoliais ir migdolais

Kad ir koks sezonas, bent viena diena per savaitę mūsų namuose skiriama makaronams. Tik žiemą ir darganotą rudenį dominuoja sotūs padažai, ryškiai raudoni pomidorų troškiniai ir daug šildančių prieskonių, o vasaros makaronai būna kardinaliai kitokie! Kuo paprasčiau, kuo lengviau, kuo greičiau, kad tik mažiau laiko užtrukčiau virtuvėje, kad kuo daugiau to laiko liktų mėgautis saule ir šiluma.
Nida Degutienė ir jos ruoštas patiekalas
Nida Degutienė ir jos ruoštas patiekalas / Nidos Degutienės nuotr.

Šie makaronai jums tikriausiai pasirodys visiškai neįprasti! Jei ne ilgi spaghetti, greičiausiai italai sakytų, kad šis maistas nieko bendro neturi su itališka virtuve. Greičiausiai išties neturi, bet šiuo atveju svarbiausia skonis ir balansas – spalvų, tekstūrų ir naudingų mums patiems produktų!

Pagrindinė „smuiko“ partija čia priskirta kukliesiems brokoliams. Iš jų pasigaminsite kažką tokio, labiau panašaus į pabarstukus nei į tradicinį padažą. Bet taip juk dar įdomiau – pamėginkite!

Ingredientai:

  • 250 g vyšninių pomidorų;
  • 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • grūstų juodųjų pipirų;
  • 200 g spagečių (galite rinktis viso grūdo – bus dar sveikiau!);
  • 500 g brokolių (apie 1 didesnė galvutė);
  • saujelė migdolų riešutų, pasmulkintų peiliu;
  • 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 česnako skiltelė, susmulkinta;
  • ½ stiklinės mėtų lapelių, susmulkintų;
  • 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • ¼ stiklinės tarkuoto parmezano sūrio (ir dar šiek tiek patiekimui).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Išklokite nedidelę kepimo skardelę kepimo popieriumi. Sudėkite į skardelę pomidorus, pašlakstykite ½ šaukšto aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 10 minučių, kol lengvai apskrus.

2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje iki al dente konsistencijos. Nusunkite.

3. Kol makaronai verda ir pomidorai kepa, sutarkuokite brokolius burokine tarka. Įkaitinkite didelę keptuvę (geriausia jei turite nepridegančiu paviršiumi), supilkite likusį šaukštą aliejaus, suberkite migdolus, citrinos žieveles ir česnakus. Kepinkite apie 2 minutes arba kol migdolai švelniai apskrus. Padidinkite kaitrą, suberkite tarkuotus brokolius (gali prireikti tą padaryti keliomis porcijomis) ir kepinkite maišydami apie 3–4 minutes, arba kol truputį suminkštės (neturi visiškai suminkštėti, turi išlikti traškūs). Įmaišykite smulkintas mėtas, citrinų sultis, parmezaną, įberkite druskos ir pipirų.

4. Padalinkite makaronus į dvi lėkštes ir ant viršaus uždėkite brokolių trupinių, pabarstykite parmezano sūriu, įdėkite keptų pomidorų. Galite patiekti su kokiu nors mėgstamu priedu – fetos sūriu, mocarela ar kitu.

Nidos Degutienės nuotr. /Makaronai su brokoliais ir migdolais
Nidos Degutienės nuotr. /Makaronai su brokoliais ir migdolais

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius