Dabar populiaru
Publikuota: 2020 balandžio 7d. 11:00

Nidos receptas Velykoms: vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais

Nida Degutienė ir jos ruošti vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais
Nidos Degutienės nuotr. / Nida Degutienė ir jos ruošti vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais

Jei įprastai velykiniam stalui į orkaitę šauname didelę vištą, kalakutą arba ėrienos kepsnį, tai šių metų šventėms kai kas galbūt gamins vos dvi-tris porcijas pagrindinio patiekalo. Kad vėliau nereikėtų rūpintis, kur dėti nesuvalgytus likučius, siūlau šventėms rinktis porcijomis gaminamus patiekalus. Juos nesudėtinga pagaminti, tokie patiekalai šventiškai atrodo lėkštėje, be to jiems nereikia jokių ypatingų žygių į parduotuves.

Labai dažnai šventiškoms vakarienėms aš renkuosi vištieną. Į krūtinėlių mėsą galima įsukti pačius įvairiausius įdarus, o iškepus ir supjausčius, turėsite restoraninio lygio patiekalą! Velykiniam pagrindiniam patiekalui siūlau rinktis šviežius špinatus ir sūrį. Tiks ir tas sūris, kuris spėjo šaldytuve šiek tiek padžiūti – sutarkuokite jį ir įmaišykite į įdarą. Galite sumaišyti kelių rūšių sūrius, o jei turite gabalėlį mėlynojo pelėsinio – būtinai įmaišykite ir jo.

Nidos Degutienės nuotr./Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais
Nidos Degutienės nuotr./Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais

Ingredientai:

  • 2 vištų krūtinėlės;
  • 2 česnako skiltelės, labai smulkiai sukapotos arba sutrintos;
  • šlakelis aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 4 saujos šviežių špinatų;
  • 4 šaukštai tarkuoto kietojo geltono sūrio;
  • šlakas baltojo vyno.

Gaminimas:

1. Vištų krūtinėles aštriu peiliu įpjauname per visą plokštumą (ne iki galo!) taip, kad atvertus tarsi knygą, gautųsi kuo didesnis mėsos plotas. Pridengę maistine plėvele švelniai pamušame plaktuku, kad krūtinėlės suplonėtų. Įtriname smulkintais česnakais, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.

2. Nuplautus špinatus sumetame į sausą keptuvę ir kaitiname, kol jie suvys, sukris. Išimame iš keptuvės, nuspaudžiame skystį, jei jis išsiskyrė ir neišgaravo. Špinatų masę dedame ant paruoštos mėsos krašto, pabarstome tarkuotu sūriu ir tampriai vyniojame suktinuką. Kad kepant neatsidarytų, suveriame kraštelį mediniais dantų krapštukais. Tą patį padarome su kita krūtinėle.

3. Įkaitiname orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. Dedame suktinukus į nedidelį kepimo indą, įpilame šlaką baltojo vyno ir pašauname į orkaitę. Kepame apie 30 min., karts nuo karto palaistydami vyno padažu, kuriame suktinukai kepa.

4. Prieš patiekiant išimame dantų krapštukus, supjaustome įstrižai ir dedame į paruoštas lėkštes. Patiekiame su mėgiama koše, virtomis arba keptomis bulvėmis, salotomis ir padažais.

Nidos Degutienės nuotr./Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais
Nidos Degutienės nuotr./Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Ypatingos

04:35
12:16

Metas rinktis

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis

Video

05:52
17:54
02:59

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką