Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 03 08, 12:30

Nidos receptas: vištienos blauzdelės ant kokosinio raudonųjų lęšių patalo

Tie, kurie bent kartą paragauja Azijos valgių, paprastai visam gyvenimui lieka sužavėti neįprasto europiečio gomuriui skonių balanso. Tačiau šeimininkaudami savose virtuvėse senojo žemyno gyventojai į Azijos virtuves žiūri iš pagarbaus atstumo. Užtai australai prie azijietiškų aromatų tiek pripratę, jog labai komfortabiliai jaučiasi maišydami visas iki vienos regiono šalių virtuves nors ir viename puode!
Nida Degutienė ir jos gamintas patiekalas
Nida Degutienė ir jos gamintas patiekalas / Nidos Degutienės nuotr.

Aš labai tikiuosi, kad uždegsiu tokiems skonių eksperimentams ir jus! Ypač vėsų lietuvišką pavasarį, kai spalvomis gyvenime kol kas reikia pasirūpinti patiems.

Jūsų dėmesiui šiandien – vištienos blauzdelės su raudonuoju Tailando kariu, keptos orkaitėje su indišku lęšių troškiniu (dhal) ir kokosų pienu. Skamba patraukliai? Tuomet raitokitės rankoves ir griebkit vieną vienintelę didelę keptuvę (tinkančią pašauti į orkaitę), nes daugiau jokių indų čia neprireiks.

Ingredientai (6 asm.):

raudonojo kario vištienai:

  • 75 g raudonosios tailando curry pastos;
  • 125 ml kokosų grietinėlės;
  • 6 vištų šlaunelės (petukai), rinkitės mažesnes, apie 150 g kiekviena.

indiškam lęšių troškiniui (dhal):

  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 2 svogūnai, smulkiai supjaustyti;
  • 2 valg. šaukšt. tarkuotos imbiero šaknies;
  • 1 raudona aitrioji paprika, be sėklų, supjaustyta (arba pagal skonį);
  • 0,5 arbat. šaukšt. kumino;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų kalendrų;
  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 500 ml vištienos sultinio;
  • 125 ml vandens (žiūrėkite pirmąją pastabą);
  • 1 indelis kokosų pieno (400 ml);
  • 400 g raudonųjų lęšių (2 stiklinės);
  • 6 lapinių kopūstų (kale) lapai, pašalinkite kietus kotus, o lapus stambiai supjaustykite;
  • druskos;
  • pipirų.

patiekimui:

  • šviežių kalendrų lapelių;
  • žaliosios citrinos (laimo).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

2. Paruoškite vištieną: dubenėlyje sumaišykite kokosų grietinėlę ir raudonąją kario pastą. Šiuo mišiniu aptepkite vištienos šlauneles (petukus) ir atidėkite į šalį.

3. Įkaitinkite didelę keptuvę** (tokią, kurią galėsite pašauti į orkaitę), joje aliejuje apkepinkite svogūnus, kol šie suminkštės ir apskrus. Suberkite imbierus, aitriąją papriką, suberkite prieskonius – kalendras, kuminą ir ciberžolę, viską dar pakepinkite apie minutę.

4. Į keptuvę supilkite sultinį, vandenį, kokosų pieną bei suberkite lęšius. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Užvirkite. Sudėkite lapinio kopūsto lapus (pakiškite juos giliau), ant viršaus dėliokite vištieną odelėmis į viršų ir pašaukite į orkaitę. Kepkite neuždengę apie 40 minučių, arba kol vištiena taps minkšta, odelės gražiai apskrudę.

5. Patiekite pabarstę kalendrų lapais ir pašlakstę žaliosios citrinos sultimis.

Pastabos:

* Nebūtina pirkti kokosų grietinėlės, galite tiesiog nugriebti nuo konservuoto kokosų pieno viršaus tirštą sluoksnį (prieš tai indo nesupurtykite, tada skystis išliks susisluoksniavęs), o likusį skystį iš indelio panaudokite vietoj recepte nurodyto vandens.

** Šiam patiekalui reikės tikrai didelės keptuvės... Jei ruošiate pietus mažesniam ratui žmonių, verčiau dalinkite ingredientus pusiau ir ruoškite mažesnį kiekį. Arba vietoj keptuvės naudokite kepimo indą.

Nidos Degutienės nuotr. /Keptos vištų blauzdelės ant kokosinio raudonųjų lęšių patalo
Nidos Degutienės nuotr. /Keptos vištų blauzdelės ant kokosinio raudonųjų lęšių patalo

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką