Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2017 08 14, 13:00

Nidos receptas Žolinei: sluoksniuotas tiramisu ledų tortas

Dar niekas neišrado tinkamesnio deserto vasarai nei ledai. O jei dar tie ledai virstų tortu, visų vasaros švenčių pabaiga turėtų būti palydėta būtent tokiu saldžiu finaliniu akordu. Šį tiramisu sluoksniuotą ledų tortą geriausiai apibūdintų pavadinimas „Tortas tinginiams“, arba „Kaip sutaupyti laiko ir sužibėti“.
Nida Degutienė ir jos gamintas ledų tortas
Nida Degutienė ir jos gamintas ledų tortas / Nidos Degutienės nuotr.

Įdomu, kodėl? Nes gaminant šį gardumyną galima taip sėkmingai nukirsti visus kampus, kad virtuvėje užtruksite vos kelias minutes. Dėl svečių reakcijos aš net neabejoju ir jums jos nepasakosiu, paliksiu pasidžiaugti patiems.

Nemėgstantiems „kirsti kampų“ teks išsitraukti ledų aparatą ir pasigaminti dviejų rūšių ledus patiems: vieni bus vaniliniai, kiti – kavos skonio (tereiks į vanilinių ledų masę vietoje vanilės įmaišyti 2 šaukštelius tirpios kavos). Na, o mėgstantiems stebuklus kurti greitai pirma instrukcija skamba taip: bėkit į parduotuvę ir nusipirkite 2 indelius (po 500 ml) ledų. Vieną indelį vanilinių, kitą – kavos.

Visa kita – kaip recepte!

Sluoksniuotas tiramisu ledų tortas

Ingredientai:

  • 500 ml vanilinių ledų, palaikytų keletą minučių kambario temperatūroje, kad suminkštėtų;
  • 1/4 stiklinės (60 ml) kavos skonio likerio arba Amaretto;
  • 1/4 stiklinės (60 ml) stiprios espreso kavos, atšaldytos;
  • 12–14 sausainių „Damų piršteliai“;
  • 500 ml kavos ledų, palaikytų keletą minučių kambario temperatūroje, kad suminkštėtų;
  • kakavos pabarstymui.

Gaminimas:

1. Išklokite pailgą 10x21cm kepimo skardą pergamentiniu popieriumi ir įdėkite į šaldiklį 10 minučių, kad gerai atšaltų.

2. Sudėkite vanilinius ledus į paruoštą formą ir plokščiu peiliu (palette) išlyginkite ledų paviršių. Padėkite į šaldiklį, kol ruošite kitus ingredientus.

3. Mažame dubenėlyje sumaišykite kavos likerį (arba Amaretto) su kava. Trumpam įmerkite pusę sausainių į šį skystį ir suguldykite and vanilinių ledų sluoksnio. Ant viršaus uždėkite kavos ledus ir taip pat išlyginkite paviršių.

4. Trumpai įmerkite likusius sausainius ir išdėliokite ant kavos ledų sluoksnio.

5. Padėkite formą su ledais į šaldiklį ir laikykite jame tortą apie 2–3 valandas, arba kol gerai sušals.

6. Patiekdami išimkite iš formos, pašalinkite pergamentą, perkelkite ant serviravimo lėkštės ir gausiai pabarstykite kakava.

Nidos Degutienės nuotr. /Sluoksniuotas tiramisu ledų tortas
Nidos Degutienės nuotr. /Sluoksniuotas tiramisu ledų tortas

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką