Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos
Publikuota 2022 05 16, 13:30

Nori – gali atrasti: anakardžių „sūris“ ir tofu užtepėlė su riešutais

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Veganiškų užkandžių duetas
Veganiškų užkandžių duetas / Tinklaraščio nuotr.

Anakardžių „sūris“

Ingredientai (200 g gabalėliui):

  • 1/3 puodelio (apie 60 g) anakardžių riešutų;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 3 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • 2 valg. šaukšt. maistinių mielių dribsnių;
  • 2 arbat. šaukšt. obuolių acto;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
  • Provanso žolelių mišinio (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Visus ingredientus gerai sumalame maisto smulkintuvu. Pilame į puodą ir kaitiname nuolat maišant (geriausia – silikonine mentele). Neišsigąskite, kai atsiras gumuliukų – taip ir turi būti.

2. Maišome ir kaitiname tol, kol masė tampa tąsi, panaši į minkštą plastiliną.

3. Dedame į nedidelį indelį, paliekame atvėsti, o tada dedame į šaldytuvą bent valandai. Galima apvolioti Provanso žolelių mišinyje.

Tinklaraščio nuotr. /Anakardžių „sūris“
Tinklaraščio nuotr. /Anakardžių „sūris“

Tofu užtepėlė su graikiniais riešutais

Ingredientai (2 nedidelėms porcijoms):

  • 100 g tofu su prieskoniais (galima naudoti ir natūralų, bet tada papildomai reikės prieskoninių žolelių);
  • 60 g natūralaus sojų jogurto (maždaug 3 šaukštai);
  • 1 skiltelė česnako;
  • saujelė graikiškų riešutų;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus sudedame į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu ir sumalame. Galima dubenyje sutrinti tofu su jogurtu, tada įspausti česnaką, įmaišyti smulkiai sukapotus graikiškus riešutus ir viską labai gerai išmaišyti.

2. Tepame ant paskrudintos duonos, trapučių, agurkų ar cukinijų griežinėlių. Labai skanu valgyti su įvairiais daigais.

Tinklaraščio nuotr. /Tofu užtepėlė su graikiniais riešutais
Tinklaraščio nuotr. /Tofu užtepėlė su graikiniais riešutais

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Follow your spoon.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką