Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 05 09, 15:00

Nori – gali atrasti: blynai su šilauogėmis ir gardus mangų padažas

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Nidos Degutienės nuotr.

Blynai su šilauogėmis

Ingredientai:

  • 200 g viso grūdo speltos miltų;
  • 1 valg. šaukšt. linų sėmenų + 3 valg. šaukšt. vandens;
  • 200 ml augalinio „pieno“;
  • 3 saujos šilauogių;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo ar kito saldiklio;
  • šiek tiek aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir paliekame išbrinkti.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Pilame klevų sirupą ir sudedame linų sėmenis, išmaišome. Po truputį pilame „pieną“, maišome. Pabaigoje sudedame šilauoges, išmaišome.

3. Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Kepame nedidelius blynelius ant silpnos kaitros.

Nidos Degutienės nuotr. /Blynai su šilauogėmis
Nidos Degutienės nuotr. /Blynai su šilauogėmis

Saldus mangų padažas

Ingredientai:

  • 0,5 sunokusio mango;
  • 1 valg. šaukšt. kokosų kremo (jis dar vadinamas „kokosų sviestu“);
  • agavos sirupo, pagal skonį.

Gaminimas:

1. Nulupame mangą ir supjaustome kubeliais;

2. Elektriniame maisto trintyve triname mangą ir kokosų kremą. Jei trūksta saldumo, įpilame agavos sirupo. Jei konsistencija pavyko per tiršta, įpilame po šaukštą vandens, kol pasieksime norimą tirštumą.

Tinklaraščio nuotr. /Mangų padažas
Tinklaraščio nuotr. /Mangų padažas

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Sveikas receptas ir Challenge 22.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką