Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 08 16, 12:01

Nori – gali atrasti: dviejų rūšių veganiški suktinukai – sotūs ir saldinti bananais

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Dviejų rūšių suktinukai – saldūs ir nesaldūs
Dviejų rūšių suktinukai – saldūs ir nesaldūs / Tinklaraščio nuotr.

Suktinukai su avinžirniais ir saulėje džiovintais pomidorais

Ingredientai:

  • 3 viso grūdo tortilijos;

  • 200 g konservuotų avinžirnių;

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;

  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;

  • 2 skiltelės česnako;

  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;

  • 0,25 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;

  • 0,25 arbat. šaukšt. malto kumino;

  • 2 saujos kepintų kedrinių pinijų;

  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų.

Gaminimas:

1. Avinžirnius kartu su aliejumi, citrinos sultimis, ir prieskoniais sudedame į elektrinį trintuvą ir susmulkiname iki vientisos konsistencijos. Jeigu reikia, įpilame kelis šaukštus vandens.

2. Užtepėlę tepame ant tortilijų, beriame kepintas kedrines pinijas, sudedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, bazilikus ir špinatus.

3. Tortiliją susukame ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais.

Tinklaraščio nuotr. /Suktinukai su avinžirniais ir saulėje džiovintais pomidorais
Tinklaraščio nuotr. /Suktinukai su avinžirniais ir saulėje džiovintais pomidorais

Bananų užkandis su riešutų sviestu

Ingredientai (maždaug 1 porcijai):

  • 1 didelis sunokęs bananas;

  • 1 vidutinio dydžio/didelės tortilijos (naudota 25 cm skersmens);

  • 40 g riešutų sviesto;

  • žiupsnis cinamono.

Gaminimas:

1. Ant visos tortilijos lygiu sluoksniu užtepame riešutų sviestą ir pabarstome cinamonu.

2. Nuluptą bananą dedame ant tortilijos krašto ir susukame tortiliją su bananu lyg vyniotinį. Sukant svarbu šiek tiek paspausti, kad neišsivyniotų.

3. Susuktą tortiliją supjaustome mažesniais gabalėliais.

Tinklaraščio nuotr. /Suktinukai su riešutų sviestu ir bananu
Tinklaraščio nuotr. /Suktinukai su riešutų sviestu ir bananu

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Sveikas Receptas ir Plantasticka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką