Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos
Publikuota 2022 09 26, 13:30

Nori – gali atrasti: keptos šparaginės pupelės su prieskoniais ir makaronai su burokėlių padažu

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Keptos šparaginės pupelės su prieskoniais

Ingredientai (1 porcijai):

  • 280 g šparaginių pupelių;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 svogūnas;
  • 1,5 arbat. šaukšt. maltos raudonosios paprikos miltelių;
  • 3 arbat. šaukšt. maistinių mielių;
  • ¼ arbat. šaukšt. duskos;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus (kepimui);
  • apie 1,5 l vandens (pupelėms virti).

Gaminimas:

1. Puode užvirkite apie 1,5 litro vandens.

2. Nuplaukite šparagines pupeles, nupjaukite jų galus ir, jei pupelės labai ilgos, perpjaukite pusiau. Sudėkite pupeles į verdantį vandenį ir virkite apie 20 minučių.

3. Į keptuvę įpilkite apie šaukštą aliejaus ir įkaitinkite.

4. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir česnakus. Sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir pageltonuos.

5. Į keptuvę su apkeptu svogūnu ir česnakais sudėkite išvirtas ir nusunktas pupeles. Šias daržoves pakepinkite 3–4 minutes.

6. Ant pupelių keptuvėje suberkite paprikos miltelius, maistines mieles ir druską, gerai išmaišykite ir patiekite. Taip pat galima užbarstyti šviežių krapų ar petražolių.

Tinklaraščio nuotr. /Keptos šparaginės pupelės su prieskoniais
Tinklaraščio nuotr. /Keptos šparaginės pupelės su prieskoniais

Makaronai su burokėlių padažu

Ingredientai:

  • 200 g virtų burokėlių;
  • 40 g anakardžių ar graikinių riešutų;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 50 g šilkinio tofu;
  • apie 120 ml vandens;
  • sauja petražolių;
  • sauja bazilikų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 250 g viso grūdo ar kitų mėgstamų makaronų.

Gaminimas:

1. Burokėlius supjaustome ir su kitais ingredientais (išskyrus makaronus) ir sudedame į kokteilinę ar elektrinį maisto trintuvą. Sutriname iki vientisos, kreminės konsistencijos.

2. Makaronus išverdame ir sumaišome su paruoštu padažu.

Tinklaraščio nuotr. /Makaronai su burokėlių padažu
Tinklaraščio nuotr. /Makaronai su burokėlių padažu

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Plantasticka ir Sveikas Receptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką