Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 05 23, 14:00

Nori – gali atrasti: veganiškas pusryčių duetas – skrebučiai ir šalta apelsininė kava

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – madingų veganiškų receptų duetas, puikiai tiksiantis pusryčiams.
Veganiškų pusryčių skanėstų duetas
Veganiškų pusryčių skanėstų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Veganiški prancūziški skrebučiai

Ingredientai:

  • 4–5 duonos riekės;
  • 100 m augalinio pieno;
  • 20 g kukurūzų krakmolo;
  • 1 valg. šaukšt. sirupo (klevų, agavų);
  • 1 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Augalinį pieną gerai išplakame su sirupu, krakmolu ir cinamonu.

2. Plakinyje po vieną iš abiejų pusių pamirkome duonos riekeles. Riekelės turi gerai sudrėkti, bet neištižti.

3. Pamirkytas riekeles iškart dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir gražiai apkepame iš abiejų pusių, kol bus auksinės spalvos.

Tinklaraščio nuotr. /Veganiški prancūziški skrebučiai
Tinklaraščio nuotr. /Veganiški prancūziški skrebučiai

„Bumble“ kava

Ingredientai:

  • 30 g klevų sirupo;
  • 100 ml apelsinų sulčių (šviežiai spaustų);
  • 100 ml kavos;
  • ledukų.

Gaminimas:

1. Į stiklinę dedame ledukų.

2. Ant ledukų iš pradžių pilame sirupą, po to sultis ir kavą.

3. Ant viršaus dedame apelsino skiltelę ir tiekiame.

Tinklaraščio nuotr. /„Bumble“ kava
Tinklaraščio nuotr. /„Bumble“ kava

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką