Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 15d. 09:00

Norintiems dažniau maitintis veganiškai – 20 nesudėtingų receptų startui

Saldžiosios bulvės su traškiais avinžirniais
Tinklaraščio archyvo nuotr. / Saldžiosios bulvės su traškiais avinžirniais

Priežasčių, kodėl verta dažniau ruošti patiekalus iš augalinės kilmės produktų, ne viena. Tai ir bendra savijauta (daugelis mini lengvumo jausmą), ir klimato kaita, ir etiniai elgesio su gyvūnais aspektai. Pagaliau, tai ir proga naujai pažvelgti į pamėgtus produktus, o ir atrasti naujus ingredientus. Nesvarbu, maitinatės veganiškai nuolat ar epizodiškai, siūlome 20 idėjų, kurias nesunku realizuoti bet kurioje virtuvėje.

Sriubos ir mišrainės:

Receptai
Receptas: Veganiška kreminė brokolių sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 79
Kaip gaminti
  1. Mirkytus anakardžius sumalkite maisto smulkintuvu iki tirštokos konsistencijos.
  2. Supjaustykite brokolio žiedus, nupjaustykite kietesnius kotelius ir pasilikite kitam kartui, iš jų paruošite salotas ar kitokį užkandį.
  3. Sudėkite brokolių žiedelius, nuluptą avokadą, smulkintą česnaką ir svogūnų laiškus į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės. Jei reikia įpilkite šiek tiek vandens ir koreguokite tirštumą.
  4. Skoniui pagerinti įberkite kmynų, pipirų ir druskos. 
Ingredientai
Anakardžių riešutai: 1.00 puodelis (0,5 (per naktį pamirkykite juos vandenyje))
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (galva)
Avokadai: 1.00 vnt. (0,5 nulupto)
Svogūnų laiškai: 5.00 g (1 valg. š. - smulkintų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto)
Vanduo: 1.00 st.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška trinta keptų pomidorų sriuba su aromatinėmis žolelėmis ir kokosų aliejumi
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 22
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.

2. Pomidorų odelę šiek tiek įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Tuomet perpjaukite juos pusiau, sudėkite į gilų kepimo indą (ar skardą), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir kapotais bazilikais (pasilikite 1 šaukštą bazilikų tolimesnei gamybai).

3. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Po maždaug 30 minučių pomidorus apverskite ant kito šono. Keptus pomidorus ir išsiskyrusias jų sultis supilkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite.

4. Puode įkaitinkite kokosų aliejų ir jame apkepkite kapotus česnakus, kol jie taps aukso spalvos.

5. Supilkite trintus pomidorus, sudėkite pusę likusių žolelių ir pakaitinkite, kol užvirs. Paskaninkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite likusias aromatines žoleles ir skubiai patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Ingredientai
Pomidorai: 1300.00 g (apie 10 vidutinio dydžio gerai prinokusių pomidorų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 2.00 valg. š. (kapoti, švieži)
Kokosų aliejus 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (nedidelės skiltelės)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (kapoti, švieži)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Šildanti veganiška lęšių, žirnių ir saldžiųjų bulvių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 18
Kaip gaminti

1. Puode su trupučiu įkaitinto aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Suberkite į puodą čili sėklas ir kmynus.

2. Svogūnui suminkštėjus sudėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, keletą sekundžių pakepkite. Tuomet sudėkite supjaustytą morką, saldžiąsias bulves, nuplautus lęšius ir nusunktus žirnius.

3. Supilkite daržovių sultinį, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, virkite iki 15-20 min.

4. Daržovėms ir ankštiniams suminkštėjus sutrinkite sriubą trintuvu ar kokteilių plaktuvu. Jeigu norisi skystesnės – įpilkite papildomai sultinio ar vandens.

Patiekdami galite paskaninti mėgstamu aliejumi ar žalumynais.

Ingredientai
Žirniai: 0.75 st. (neskaldytų džiovintų (juos mirkykite 8-12 valandų, per tą laiką bent du kartus nusunkite ir perplaukite po tekančiu vandeniu))
Lęšiai: 0.50 st. (raudonųjų)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Saldžiosios bulvės: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Čili paprikos dribsnių: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Daržovių sultinys: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Spalvingos veganiškos salotos su žemės riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 20
Kaip gaminti

1. Iš pakelio išimtą tofu nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite stambokais kubeliais.

2. Iš apelsino sulčių, šaukšto sezamų aliejaus, keleto šaukštų sojos padažo ir prieskonių paruoškite marinatą; į jį įspauskite ir česnaką. Sudėkite tofu kubelius į skystį ir retsykiais gabalėlius jame pavartydami palikite pasimarinuoti apie 20–30 min.

3. Riešutus nuplaukite, palikite nudžiūti, o vėliau šiek tiek paskrudinkite orkaitėje arba sausoje keptuvėje.

4. Daržovių skustuku plonomis juostelėmis išilgai supjaustykite morką, agurką ir cukiniją.

5. Šlakelyje aliejaus vartydami apkepkite marinuoto tofu gabalėlius, kad pagelstų iš visų pusių.

6. Riešutus ir daržoves sumaišykite su užpilu iš balzaminio acto, sojos padažo ir sezamų aliejaus. Ant viršaus užberkite tofu gabalėlius iš keptuvės.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Morkos: 1.00 vnt. (stambi)
Tofu: 200.00 g (galite dėti pagal skonį)
Žemės riešutai: 1.00 sauja
Sojos padažas: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Sezamų aliejus: 3.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška burokėlių ir lęšių mišrainė
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 44
Kaip gaminti

1. Lęšius išvirkite (jei ant pakuotės nurodyta,kad prieš tai reikia pamirkyti, tą ir padarykite), burokėlius sutarkuokite šiaudeliais,

2. Į indą dėkite lęšius, porus, krapus, druską, pipirus, saulėgrąžų grietinę ir viską gerai išmaišykite

4. Tokio tipo mišrainę galite valgyti iš karto arba laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Ingredientai
Lęšiai: 100.00 g
Burokėliai: 3.00 vnt. (virti didesni)
Saulėgrąžų grietinė: 4.00 valg. š.
Porai: 2.00 valg. š. (smulkinto)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Druska: 0.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Karštieji patiekalai:

Receptai
Receptas: Veganiška „kiaušinienė“
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 35
Kaip gaminti
  1. Sojų varškės sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite į jį smulkiai supjaustytą česnaką. Šiek tiek pakepinkite ir suberkite sojų varškės sūrį.
  3. Vis pamaišydami, kad neprisviltų, apkepkite. Pagardinkite ciberžolių milteliais, pagal skonį pasūdykite. Kepkite dar kelias minutes.
  4. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, traškiomis salotomis. „Kiaušinienė“ gardi apibarstyta šviežiais krapais, kalendrų lapeliais ar kitokiais žalumynais. 
Ingredientai
Varškės sūris: 150.00 g (sojų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (½ - miltelių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kokosų (tinka ir kitoks skirtas kepimui))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški lietiniai su aguonomis
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 47
Kaip gaminti
  1. Iš visų nurodytų produktų išmaišykite skystą tešlą lietiniams. Jei ji bus per tiršta, įpilkite dar šiek tiek kokosų pieno arba vandens, jei bus per skysta, įberkite dar miltų.
  2. Įkaitinkite keptuvę ir po ją visą tolygiai paskleiskite kokosų aliejų (jis turėtų tik sutepti keptuvę, bet joje neplaukioti). Iškepkite lietinius.
  3. Aguonas ir razinas užilkite karštu vandeniu ir apie 30 minučių palikite pastovėti. Tada nusunkite skystį ir viską sumalkite mėsmale ar sutrinkite elektriniu plakikliu.
  4. Aguonų bei razinų įdarą dėkite į blynų vidų ir suvyniokite.
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (speltos miltų - tešlai)
Kokosų pienas: 300.00 ml (arba sojų pieno - tešlai)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Aliejus: 10.00 g (kokosų - kepimui)
Aguonos: 300.00 g (įdarui)
Razinos: 1.00 sauja (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas troškinys su kokosų pienu
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 30
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek paskrudinkite, sudėkite kario lapelius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite kapotus svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.

3. Suberkite paprikos ir ciberžolės miltelius, išmaišykite. Sudėkite bulves, morkas ir pupeles ir dar apie 2 minutes apkepkite.

4. Įpilkite pusę litro vandens, uždenkite ir troškinkite kol daržovės suminkštės (apie 15-20 min.). Paskaninkite druska.

5. Supilkite kokosų pieną, išmaišykite ir palaukite, kol dar kartą užvirs. Suberkite kapotus kaledrų lapelius, išmaišykite ir patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pupelės: 120.00 g (apie 30 žalių ankštinių pupelių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Kario lapai (3-4) 3.00 vnt.
Garstyčių sėklos 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š.
Ciberžolė: 4.00 g (pusė arbat. š.)
Kalendros: 20.00 g (saujelė kapotų šviežios kaledros lapelių)
Kokosų pienas (1 skardinė) 400.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas piemenėlių pyragas su polenta
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 19
Kaip gaminti

1. Išvirkite polentą: į verdantį vandenį supilkite kukurūzų kruopas, aliejų ir druską (pagal skonį). Nuolat maišydami virkite ant vidutinės kaitros apie 10-15 min.

2. Polentai išvirus išpilkite ją ant sviestiniu popieriumi padengto paviršiaus ir tolygiai išsklaidykite (tam galima naudoti įprastą kepimo skardą). Palikite atvėsti.

3. Įjunkite kaisti orkaitę iki 175 laipsnių (kaitinimas viršus ir apačia).

4. Pasiruoškite įdarą: keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, salierą, papriką, grybus. Kai viskas suminkštės, sudėkite smulkiai supjaustytus česnakus. Po minutės pilkite sviestines pupeles, trintus pomidorus. Gardinkite druska ir pipirais. Viskam sušilus, kaitrą galite išjungti.

5. Pasirinktą kepimo formą ištepkite kepimui tinkamu aliejumi, į ją dėkite pusę atvėsusios polentos ir suformuokite pagrindą. Pilkite visą įdarą ir likusia polenta jį uždenkite (galite formuoti mažus kamuoliukus, arba tiesiog uždengti, formuojant silikonine mentele). Pyrago paviršių galite šiek tiek patepti aliejumi, kad apskrustų.

6. Pyragą kepkite jau įkaitusioje orkaitėje kol gražiai apskrus (apie 20 min.)

7. Pyragui visiškai atvėsus, jis puikiai laikys formą ir bus lengvai pjaustomas.

Ingredientai
Vanduo: 4.50 st. (arba augalinio pieno; polentai virti)
Aliejus: 4.00 valg. š. (įdarui apkepti, kepimo formai ir apkepo viršui patepti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Grybai: 200.00 g (mėgstamų)
Pupelės: 200.00 g (virtų, sviestinių)
Pomidorų tyrė: 300.00 g (ar trintų pomidorų)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Veganiški lęšių kukuliai pomidorų tyrėje
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 23
Kaip gaminti

1. Lęšius nuplaukite ir užmerkite vandenyje apie 1-2 val.

2. Į puodą su vandeniu pilkite lęšius, apvirkite, kol jie suminkštės, bet dar bus standūs, nesutęžę.

3. Atvėsintus lęšius padalinkite į dvi lygias dalis.

4. Vieną dalį susmulkinti elektriniame smulkintuve, naudodami S formos peilį. Taip pat susmulkinkite ir brokolį.

5. Nesmulkintus lęšius sumaišykite su smulkintais, taip pat brokoliais, duonos trupiniais, druska, viską gerai išmaišykite. Palikti pastovėti kelias minutes.

6. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus.

7. Į keptuvę dėkite rankomis suformuotus rutuliukus, kepkite iš visų pusių ant nedidelės ugnies.

8. Iškepus kukuliams, į tuščią keptuvę pilkite pomidorų tyrę, dėkite kukulaičius ant viršaus, uždenkite dangti ir šildykite dar apie 10-15 min. ant nedidelės ugnies.

Patiekite su daržovėmis, makaronais ar kitais mėgstamais produktais.

Ingredientai
Lęšiai: 250.00 g (žaliųjų)
Brokoliniai kopūstai: 180.00 g
Druska: 0.50 arbat. š.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (maltų)
Rafinuotas rapsų aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Pomidorų tyrė: 500.00 ml (patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški makaronai su špinatų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 19
Kaip gaminti

1. Iš pradžių pasigaminau padažą. Į įkaitintą keptuvę įpyliau šaukštą aliejaus ir subėriau sukapotą česnako skiltelę. Pakepinau ne visą minutę ant vidutinės ugnies ir subėriau špinatus. Ugnį sumažinau, keptuvę uždengiau, kad špinatai suglebtų.

2. Atidengusi dangtį truputį pamaišiau, kad visi lapai gautų karščio ir susivyniotų, tačiau neprarastų gražios spalvos. Suglebus lapams ugnį išjungiau ir supyliau sojų grietinėlę. Tiršta grietinėlė kaipmat įkaito ir paskandino špinatų lapelius.

3. Viską pagardinau druska ir pipirais ir dar palikau minutei po uždengtu dangčiu pritraukti skonio.

4. Galiausiai keptuvės turinį supyliau į blenderį ir sumaliau iki tiršto padažo. Jį atidėjau į šalį.

 

5. Pagal instrukciją ant pakuotės išsiviriau spagečius – maniškiai virė sūdytame vandenyje 7 minutes.

8. Kai makaronai išverda ir skystį nupilame, į tą patį puodą su makaronais suberiame švarius ir sausus rukolos lapelius bei špinatų padažą. Viską gerai išmaišome ir krauname į lėkštes.

9. Apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi ir puošiame kedrų riešutėliais. Alyvuogių aliejus suteikia papildomo skonio gilumo, o riešutai lepina kontrastinga konsistencija.

Ingredientai
Spagečiai: 200.00 g (viso grūdo)
Grietinėlė: 150.00 ml (sojų)
Špinatai: 70.00 g (kuo daugiau špinatų, tuo jūsų padažas bus žalesnis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Gražgarstės: 1.00 sauja (nedidelė)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š. (paskrudintų keptuvėje)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Veganiškas žaliasis daržovių karis su bolivine balanda
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 17
Kaip gaminti

1. Išvirkite bolivinę balandą.

2. Gilioje keptuvėje su lašeliu aliejaus apkepinkite supjaustytą baklažaną, grybus, smidrus.

3. Daržovėms ir grybams suminkštėjus, berkite druską, pilkite vandenį, dėkite kario pastą, pilkite kokosų pieną. Ragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įpilkite vandens ar kokosų pieno (skoniui sušvelninti).

4. Leiskite minutę viskam sušilti, suberkite pupeles.

 

Ingredientai
Bolivinės balandos (kynva): 0.50 puodelis (nevirtos)
Baklažanai: 0.50 vnt.
Grybai: 100.00 g (Shiitake)
Smidrai: 5.00 g (jaunų)
Pupelės: 5.00 valg. š. (virtų raudonųjų)
Kokosų pienas: 200.00 ml
Vanduo: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Karis: 0.50 valg. š. (žaliosios pastos; arba galite naudoti bet kurią mėgstamą – raudoną ar geltoną kario pastą, taip pat Garam Masala ar Tikka Masala prieskonių mišinius (dėkite pagal skonį))
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Kepiniai ir desertai:

Receptai
Receptas: Veganiškas avižinių dribsnių apkepas su obuoliais ir bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 12
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Į kepimo formą berkite avižinius dribsnius, razinas, goji uogas, 3 šaukštus cukraus ir išmaišykite.

3. Pilkite į sausuosius ingredientus kepimo formoje dalį pieno ir vandens. Išmaišykite.

4. Įpjaustykite bananus ir išmaišykite.

5. Ant gautos tešlos dėkite pjaustytus obuolius, berkite likusius 2 šaukštus cukraus ir cinamono.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35-40min.

7. Iškepusį atvėsinkite. Ant viršaus berkite migdolų drožlių.

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.50 puodelis (pilno grūdo)
Razinos: 1.00 sauja
Goji uogos: 1.00 sauja
Augalinis pienas: 2.00 puodelis (ekologiško ryžių)
Vanduo: 1.00 puodelis
Bananai: 3.00 vnt.
Obuoliai: 8.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š. (nerafinuoto cukranendrių)
Cinamonas: 4.00 arbat. š.
Migdolai: 1.00 sauja (skaldytų; papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas trupininis mėlynių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 15
Kaip gaminti

Sveikuoliškus uogų džemus, kuomet tam, kad uogos sutirštėtų, naudojamas ne cukrus ir pektinas, bet ispaninio šalavijo (chia) sėklos, daugelis tikriausiai jau išbanė. Tad šiame pyrage mėlynių "džemas" būtent taip ir sutirštintas. Kepinys labai nesaldus, tad jei esate smaližiai, galite padidinti pagrindui naudojamų datulių kiekį (šiek tiek cukraus prireiks tik gaminant mėlynių džemą). Arba pabarstykite cukraus pudra supjaustyto pyrago gabalėlius!

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 C. Nedidelę kepimo skardą (20x30 cm) išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite avižų sėlenas, saulėgrąžas, datules, kokosų aliejų ir vanilės pastą. Kapokite visą masę tol, kol ji sulips, apie 3-4 minutes. Atidėkite maždaug 1 stiklinę masės į šoną, o likusia padenkite kepimo skardos dugną, gerai prispausdami šaukštu masę prie dugno. Dėkite šią kepimo skardą į orkaitę ir kepkite apie 18-20 minučių, arba kol gražiai apskrus.

3. Kol pagrindas kepa, mėlynes su cukrumi suberkite į nedidelį puodą ir užkaiskite. Kai mėlynės pradės trūkinėti ir skirsis sultys, suberkite chiasėklas ir toliau virkite, maišydami, apie 10 minučių, arba kol masė taps tiršta, tarsi džemas. Džemą suverskite ant apkepto pyrago pagrindo, išlyginkite paviršių, ir ant viršaus užbarstykite trupinius, padarytus iš atidėtos tešlos.

4. Kepkite dar apie 20 minučių, arba kol trupiniai gražiai pagels. Atvėsinkite pyragą, tada įdėkite į šaldytuvą, kad pilnai sukietėtų.

5. Kai sustings, supjaustykite kvadratėliais.

Ingredientai
Sėlenos: 240.00 g (avižų)
Saulėgrąžos: 75.00 g
Datulės: 180.00 g (šviežių, be kauliukų)
Kokosų aliejus: 100.00 g
Vanilės pupelių pasta: 2.00 arbat. š.
Mėlynės: 500.00 g (šviežių)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Chia sėklos: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 23
Kaip gaminti

Iškepkite pyragą:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Pyrago formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, o kitame – šlapius.

3. Į šlapius ingredientus iš pradžių įmaišykite puodelį sausų, tada – likusius sausus ingredientus.

4. Kepkite 50–60 min. arba kol įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas nebus aplipęs tešla.

Pagaminkite kremą:

1. Išvakarėse į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardines, o metalinį dubenį, kuriame plaksite kremą, įdėkite į šaldiklį 15 min. prieš plakimą.

2. Atidarius skardines, šaukštu iškabinkite ant viršaus susistovėjusį kokosų kremą. Likusį kokosų vandenį laikykite šaldytuve – galėsite sunaudoti vaisių kokteiliams, tačiau šiame recepte jo neprireiks.

3. Supilkite agavos sirupą ir vanilės ekstraktą. Plakite, kol gausite kremo tekstūrą.

4. Kai pyragas atvės, pertepkite jį kremu.

Ingredientai
Miltai: 3.00 puodelis (pyragui)
Cukrus: 1.00 puodelis (pyragui)
Druska: 0.25 arbat. š. (pyragui)
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š. (pyragui)
Apelsinų sultys: 2.00 puodelis (pyragui)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š. (pyragui; ir dar tiek pat kremui)
Apelsinų aromatas: 2.00 g (pyragui)
Saulėgrąžų aliejus: 0.25 puodelis (pyragui)
Kokosų pienas: 4.00 st. (riebaus; kremui)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 14
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio inde linų sėmenis užpylę 9 šaukštais vandens gerai išmaišykite ir palikite pastovėti.

2. Pupeles trintuve ar virtuviniame kombaine sutrinkite iki vientisumo, įmaišykite mirkytus sėmenis (nesusigėrusio vandens perteklių galite nuvarvinti), supilkite aliejų, suberkite cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir trinkite, kol gausite vientisą masę.

3. Juodąjį šokoladą peiliu sukapokite smulkiais gabalėliais ir suberkite į mišinį.

4. Masę trinkite elektriniu plakikliu, kol šokoladas tolygiai pasiskirstys tešloje.

5. „Braunio“ masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę kepimo skardą ir kepkite apie valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus maždaug 30 min. nuo kepimo pradžios uždenkite pyrago viršų kepimo popieriumi ar folija, kad neapsviltų.

Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (virtų raudonųjų)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Aliejus: 75.00 ml (rapsų, saulėgrąžų ar kokosų)
Kakava: 55.00 g
Aguonos: 0.30 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Linų sėmenys: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški saldūs avižinių dribsnių batonėliai be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 35
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

2. Viso grūdo avižinius dribsnius sumalkite kavamalėje ar elektriniame smulkintuve.

3. Datules taip pat susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės – turite gauti datulių pastą.

4. Kokosų aliejų sumaišykite su 3 šaukštais datulių pastos, berkite maltus ir nemaltus avižinius dribsnius ir rankomis ar elektriniu maišytuvu gerai išmaišykite – masė turi būti gerai sukibusi.

5. Imkite kepimo formą (aš naudojau kvadratinę silikoninę), išklokite ją kepimo popieriumi (tam, kad lengviau būtų išimti) ir dėkite į ją masę gerai paspausdami.

6. Ant avižinių dribsnių sluoksnio dėkite likusią datulių pastą, paskirstykite, berkite saują avižinių dribsnių.

7. Kepkite orkaitėje apie 20 min.

8. Išimkite iš kepimo formos, atvėsinkite ant grotelių.

9. Atvėsintą kepinį palaikykite šaldytuve (galima ir per naktį), kad dar geriau sutvirtėtų ir skoniai „susigulėtų“. Pjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 puodelis (1 puodelis ekologiškų viso grūdo; ir dar šiek tiek apibarstymui ir 1 puodelis greito paruošimo)
Kokosų aliejus: 100.00 g (ekologiško, kambario temperatūros)
Datulės: 30.00 vnt. (natūralių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški kokoso drožlių sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 17
Kaip gaminti

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.

2. Elektriniu plaktuvu išplakite avinžirnių skystį iki standžių putų. Į šias putas supilkite datulių sirupą ir atsargiai išmaišykite.

3. Bananus nulupkite, sutrinkite iki vientisos masės ir sumaišykite su avinžirnių putomis.

4. Į dubenį supilkite kokoso drožles, krakmolą ir sumaišykite.

5. Skustąją masę atsargiai supilkite ant kokoso drožlių-krakmolo mišinio ir atsargiai, lėtai išmaišykite. Galiausiai įmaišykite ir šokolado „taškelius“ ar drožles.

6. Naudodami šaukštą ledams (jei neturite, tinka ir kitas nemažas šaukštas) kabinkite iš dubens po truputį masės ir gautus pusrutulius dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

7. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 15 min.

Pastaba: recepte minimas puodelis = 250 ml

Ingredientai
Avinžirnių skystis: 200.00 ml
Bananai: 2.00 vnt.
0.25 puodelis
Kokosų drožlės: 2.50 puodelis
Krakmolas: 0.25 puodelis (tinka tapijokos, bulvių, kukurūzų)
Šokoladas: 2.00 valg. š. (smulkinto arba šokolado „taškelių“)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški energijos rutuliukai su datulėmis ir saulėgrąžomis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 27
Kaip gaminti

1. Saulėgrąžas nuplaukite ir gerai nusausinkite.

2. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu berkite 3 puodelius avižinių dribsnių, datules, bananus bei kakavą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

3. Gautą masę pilkite į dubenį ir įmaišykite avižinių dribsnių likutį.

4. Iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus, o tada dėkite juos į šaldytuvą 1–2 valandoms, kad sutvirtėtų.

Ingredientai
Saulėgrąžos: 3.00 puodelis
Avižiniai dribsniai: 4.50 puodelis (greito paruošimo)
Datulės: 50.00 vnt. (natūralių)
Bananai: 2.00 vnt. (labai gerai prinokę)
Kakava: 3.00 valg. š. (be pridėtinio cukraus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški orkaitėje kepti žagarėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 18
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros

2. Bananus suplakite maisto smulkintuve kartu su sirupu, aliejumi, balzamiko actu.

3. Sumaišykite visus sausuosius produktus.

4. Į drėgnus produktus pilkite sausus produktus. Išminkykite tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, jei lips, berkite papildomai miltų.

5. Iškočiokite, supjaustykite norimo dydžio juostas. Kiekvienos jų viduryje įpjaukite įpjovą, vieną juostos galą perkiškite per įpjovą ir taip susukite žagarėlį.

7. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite 20-25 min.

Ingredientai
Miltai: 3.00 puodelis (šviesių speltų)
Aguonos: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Soda: 1.00 arbat. š.
Bananai: 2.00 vnt.
Agavų sirupas: 3.00 valg. š. (tamsaus)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Praktiški patarimai

Skanumėlis

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką