-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo Naujųjų pusryčiams – košė! 15 receptų ketinantiems laikytis šio pažado

Nieko stebėtino, kad nuo Naujųjų dažnas pasižada keisti ar bent šiek tiek koreguoti mitybos įpročius. Juk ką valgome, taip ir jaučiamės. Tad geri pokyčiai – tik į naudą, o vienas tokių – ne tik pradėti pusryčiauti, tačiau ir rinktis pasotinantį, vertingą maistą. Vienas iš gerų pasirinkimų – košės, kurios gali būti pačios įvairiausios. Pasisemkite idėjų ir laikytės pažadų. Gal pavyks ištempti ilgiau, nei tik sausį!
Košė
Košė / Vida Press nuotr.
5 grūdų košė su karamelizuotais bananais
Receptas: 5 grūdų košė su karamelizuotais bananais
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 34
Receptas
Ingredientai
Dribsniai: 4.00 valg. š. (pusė stiklinės)
Pienas: 2.00 st.
Cukrus: 4.00 valg. š. (2 š. - karamelizuotiems bananams)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 valg. š. (1-1,5 - karamelizuotiems bananams)
Bananai: 2.00 vnt.
Brendis: karamelizuotiems bananams 1.00 arbat. š.
Kokosų pienas: 60.00 ml
Kaip gaminti

1. Pieną supilkite į gilesnį puodą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, įberkite žiupsnelį druskos. Kai pienas užkais, maišydama po truputį pilkite dribsnius. Juos užvirinkite. Tada suberkite kokosų drožles, šiek tiek pakaitinkite ir puodą su koše nukelkite nuo ugnies.

2. Įmeskite sviestą, viską gerai išmaišykite, uždenkite puodą ir bent 20 min. palikite, kad košė išbrinktų.Kol košė brinks, paruoškite bananus: į didesnę keptuvę supilkite vandenį, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol cukrus ištirps.

3. Kai cukraus masė pradės tamsėti, dėkite į ją gabalėliais pjaustytus bananus. Į masę supilkite kokosų pieną ir brendį (jei virsite ne vaikams).

4. Kaitinkite, kol viskas sutirštės. Išbrinkusią košę krėskite į dubenėlius, ant viršaus dėkite karamelizuotų bananų.

 

 

 

Suskleisti
Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu
Receptas: Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 105
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 puodelis
Vanduo: 1.00 puodelis
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Avižiniai dribsniai: 120.00 g (stambūs)
Bananai: 1.00 vnt. (1 didelis, gerai prinokęs košei ir keli griežinėliai viršui išdėlioti)
Žemės riešutų sviestas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. košei (arba medus) ir viršui pabarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną ir vandenį, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitinkite ant vidutinio didumo ugnies, kol užvirs. Užvirus, suberkite į prikaistuvį avižinius dribsnius. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite apie 3 minutes. Įmaišykite iki vientisos masės sutrintą bananą ir virkite dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai taps minkšti ir sugers beveik visą skystį.
  2. Nuimkite prikaistuvį su koše nuo ugnies. Įmaišykite žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palaikykite kelias minutes, kol košė pilnai išbrinks.
  3. Paruoštą košę sudėkite į dubenėlius. Apibarstykite dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliokite kelis banano griežinėlius.
  4. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

Idėja iš: www.pastryaffair.com

Suskleisti
Ryžių dribsnių košė su juodaisiais serbentais
Receptas: Ryžių dribsnių košė su juodaisiais serbentais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 23
Receptas
Ingredientai
Ryžių dribsniai: 75.00 g
Pienas: 500.00 ml
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 50.00 g
Serbentai: 1.00 puodelis (trinti juodieji serbentai arba kitos mėgiamos uogos)
Migdolai: 1.00 sauja (drožlės)
Kaip gaminti
  1. Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs.
  2. Suberkite ryžių dribsnius, maltą cinamoną, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Virkite kelias minutes, kol ryžių dribsniai suminkštės, tačiau vis dar nebus sukritę. Tuomet suberkite cukrų ir trintus juoduosius serbentus. Maišydami kaitinkite toliau, kol masė prikaistuvyje taps vientisos, kreminės tekstūros. Jeigu matote, kad košė tampa per tiršta, įpilkite dar šlakelį pieno ar virinto karšto vandens.
  3. Išvirtą košę paskirstykite į dubenėlius. Apibarstykite saujele migdolų riekelių, jei norite, papuoškite keliais juodaisiais serbentais ar kitomis uogomis.
  4. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

Idėja iš: peppercornsinmypocket.blogspot.co.uk

Suskleisti
Traški avižinė košė su obuoliais
Receptas: Traški avižinė košė su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 125
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 200.00 g (košei su obuoliais)
Obuoliai: 1.00 vnt. (košei su obuoliais)
Vanduo: 250.00 ml
Pienas: 250.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š. (dėkite pagal skonį, kadangi trupiniai saldūs - košei su obuoliais)
Miltai: 200.00 g (traškučiams)
Sviestas: 100.00 g (šalto - traškučiams)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (traškučiams)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - traškučiams)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - traškučiams)
Kaip gaminti

Gaminame košę:

  1. Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir dėkite į puodą, kuriame gaminsite, kartu su likusiais ingredientais. Virkite pagal instukciją.

Gaminame traškučius:

  1. Iš ingredientų padarykite trapią tešlą ir patrupinkite ją ant skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200C maždaug 20min., kol paruduos ir  taps traški.
  2. Dėkite į lėkštę košę, pabarstykite paruoštais traškučiais ir, jeigu norite, cinamonu. Patiekite su pienu.

SKANAUS!

Receptą atsiuntė Margarita Kislova

Suskleisti
Karališka košė
Receptas: Karališka košė
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 28
Receptas
Ingredientai
Pienas: 2.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (1,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - nutarkuotų žievelių)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Romas: 3.00 arbat. š. (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Dribsnius išvirkite piene, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palikite uždengtame puode, kad išbrinktų.
  2. Kiaušinius labai gerai nuplaukite, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės.
  3. Į išbrinkusią košę įmaišykite šaukštą sviesto, plaktą kiaušinio trynį, nutarkuotas citrinos žieveles, įpilkite šlakelį romo.
  4. Sukrėskite į karščiui atsparų indą, įmaišykite iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą ir 12 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę. 
  5. Obuolius nuplaukite, nusausinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite dailiais trikampėliais.
  6. Patroškinkite pusėje šaukšto sviesto, paskaninkite cinamonu, medumi ir išdėliokite ant košės, ištrauktos iš orkaitės.  
Suskleisti
Saldi gardi daigintų grikių košė
Receptas: Saldi daigintų grikių košė
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 10
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 150.00 g (neskrudintų, daiginimui tinkamų žalių grikių)
Bananai: 1.00 vnt.
Persimonai:(0,5 gerai prinokusio) 1.00 vnt.
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Grikius užpilkite vandeniu ir palikite per naktį. Kitą rytą vandenį nupilkite ir kruopas gerai išskalaukite. Grikius suberkite į didesnį stiklainį, paverskite stiklainį šonu, grikius tolygiai paskirstykite nestoru sluoksneliu (jei turite, galite naudoti daigyklę) ir palikite šviesioje vietoje – puikiai tiktų ant palangės.
  2. Vakare grikius vėl išskalaukite, gerai nuvarvinkite ir vėl paskleiskite sluoksneliu stiklainyje. Po dviejų dienų, jau matysis nedideli daigeliai.
  3. Sudygusius grikius berkite į elektrinį maisto smulkintuvą, taip pat dėkite gabalėliais susmulkintą bananą ir persimoną, sukrėskite medų, įpilkite šlakelį vandens ir susmulkinkite pagal skonį – rūpiau ar iki vientisos purios masės.
Suskleisti
Ingredientai
Figos: 3.00 vnt. (3 - 4 pusiau padalintos)
Avižiniai dribsniai: 85.00 g (greitai paruošiami)
Pienas: 500.00 ml (nesaldinto migdolų)
Uogos: 50.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 3.00 valg. š.
Šalavijai: 2.00 valg. š. (ispaninio šalavijo sėklų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1/4 arb. š. SANTA MARIA)
Medus: 2.00 valg. š. (2 -3 tinka ir agavų sirupas (pagal skonį))
Juodasis šokoladas: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai)
Kaip gaminti
  1. Kepinkite pusiau padalintas figas orkaitėje 200 °C temperatūroje tol, kol jos taps švelniai rudos spalvos. Palikite jas atvėsti.
  2. Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite migdolų pieną ir avižinius dribsnius, įberkite druskos, vanilinio cukraus ir saldiklio.
  3. Virkite 4–5 min., tada suberkite ispaninio šalavijo sėklas, įberkite pipirų ir nuimkite nuo ugnies.
  4. Laikykite uždengtą dangčiu. Mažame puode užvirinkite vandenį, suberkite uogas ir rudąjį cukrų, uždenkite dangčiu ir nuimkite nuo ugnies.
  5. Leiskite nusistovėti apie 2–3 min., o tada sutrinkite uogas šakute.
  6. Įdėkite avižinių dribsnių košės į dubenį, ant viršaus uždėkite šiltos uogų tyrės ir kepintų figų!

„Santa Maria“ receptas.

 

 

Suskleisti
Avižinių dribsnių košė
Receptas: Avižinių dribsnių košė su lazdyno riešutais, obuoliais ir cinamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 71
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (pusvalandį išmirkytų 250 ml vandens; košei)
Augalinis pienas: 250.00 ml (avižų arba migdolų; košei)
Druska: 0.25 arbat. š. (košei)
Cinamonas: 0.25 arbat. š. (patiekimui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (idealu – kokosinių palmių; patiekimui)
Migdolų sviestas: 2.00 valg. š. (arba paprasto sviesto; patiekimui)
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (paskrudintų; patiekimui)
Obuoliai: 0.50 vnt. (saldžiarūgščio, supjaustyto šiaudeliais; patiekimui)
Kaip gaminti

Kad būtų greičiau, darbo dienos rytą verta rinktis dribsnius (avižų, miežių, rugių, bolivinių balandų…). Jei turite daugiau laiko – griebkite „pilnas“ kruopas (avižas, neskrudintus grikius, bolivines balandas, neapdirbtus ryžius, speltos kruopas ar kt.). Tiek vienas, tiek kitas reikės iš anksto užmerkti vandeniu: dribsniams pakaks mirkti 30 min., kruopoms – mažiausiai valandą (padarykite tai iš vakaro – sutaupysite marias laiko!). Dviem žmonėms pusryčiams prireiks 100 g kruopų arba dribsnių, juos užmerkti reikės 1 stiklinėje (250 ml) vandens.

1. Sudėkite visus košės ingredientus į nedidelį puodą (kartu su avižiniais dribsniais supilkite ir vandenį, kuriame jie mirko), užkaiskite ir virkite apie 3–4 minutes, kol košė įgaus tinkamą konsistenciją.

2. Kokosų palmių cukrų sumaišykite su cinamonu. Košę padalykite į du dubenėlius, pagardinkite sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, riešutais bei obuoliu.

Suskleisti
Bolivinių balandų košė su cinamonu ir bananais
Receptas: Bolivinių balandų košė su cinamonu ir bananais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Bolivinės balandos (kynva): 100.00 g (košei)
Augalinis pienas: 250.00 ml (avižų arba migdolų; košei)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (košei)
Druska: 0.50 arbat. š. (košei)
Bananai: 1.00 vnt. (supjaustytas; patiekimui)
Migdolų sviestas: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Kakavos pupelių traškučiai: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (arba datulių sirupo; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Išmirkykite bolivines balandas vandenyje bent valandą. Nuplaukite, nusausinkite. Suberkite į puodą, užpilkite 250 ml vandens, virkite 15 minučių, kol kruopos suminkštės, o vanduo susigers.

2. Supilkite avižų arba migdolų pieną, suberkite cinamoną, druską ir virinkite ant vidutinės ugnies dar apie 7 minutes, nuolatos maišydami, kol masė įgaus košės konsistenciją.

3. Padalykite košę į 2 dubenėlius, ant viršaus uždėkite supjaustytą bananą, migdolų sviestą, pabarstykite kakavos pupelių traškučiais ir palaistykite sirupu.

Suskleisti
Avižų-kynvos košė su migdolų pienu
Receptas: Avižų ir bolivinės balandos košė su migdolų pienu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 32
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (smulkių)
Vanduo: 400.00 ml
Migdolų pienas: 350.00 ml (nesaldinto arba labai nestipriai saldinto)
Kaip gaminti

1. Užverdame vandenį su 150 ml migdolų pieno, o tada supilame kruopas ir dribsnius. Ant vidutinės ugnies verdame apie 10–15 minučių, per tą laiką papildydami košę likusiais 200 ml migdolų pieno.

2. Išvirus leidžiame pastovėti dar kelias minutes puode, uždengus jį dangčiu.

3. Valgome su sezoninėmis uogomis ir šviežiu medumi.

Suskleisti
Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais
Receptas: Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 100.00 ml
Pienas: 120.00 ml
Avižiniai dribsniai: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š. (nesaldintų; ir dar trupučio pabarstymui)
Persimonai: 0.50 vnt.
Kaip gaminti

1. Kokosų pieną ir vandenį pilkite į nedidelį puodą, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol užvirs, kartais pamaišydami.

2. Kai užvirs, kaitinkite dar minutę, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti minutę.

3. Kol košė brinksta, persimoną supjaustykite smulkiais kubeliais.

4. Košę sukrėskite į dubenėlį, apiberkite persimono kubeliais, trupučiu kokoso drožlių ir mėgaukitės nedelsdami.

Suskleisti
Tinklaraštininkė ir jos ruošta granola
Receptas: Apelsininė granola su medumi
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 200.00 g (stambių)
Grikiai: 0.30 st. (neskrudintų)
Riešutai: 0.50 st. (įvairių)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Kokosų aliejus: 3.00 valg. š.
Medus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Visus sausus produktus sumaišome, išspaudžiame apelsino sultis ir jas taip pat supilame bei išmaišome.

2. Kokosų aliejų ištirpiname ir sumaišome su medumi. Gautą mišinį įpilame į sausus produktus su apelsinų sultimis. Išmaišome ir gražiai paskirstome kepimo skardoje.

3. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kartais pamaišydami mentele, kad granola vienodai apskrustų.

Rezultatas – auksinė granola, kuri pasiruošusi pagardinti jūsų pusryčius ar desertus. Skanaus!

Suskleisti
Granola
Receptas: Traški granola
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 6.00 st. (didelės)
Migdolai: 1.00 st. (1/2 st. stambiai supjaustytų)
Riešutai: 1.00 sauja (karijų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (1,5 st. - tyro)
Klevų sirupas: 1.00 st. (1,5 st.)
Medus: 6.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje sumaišykite dribsnius ir riešutus.

2. Aliejų, klevų sirupą, medų ir cukrų truputį pašildykite, kad medus ištirptų ir susimaišytų su aliejumi. Nebijokite įdėti druskos, ji paįvairina granolos skonį.

3. Sumaišykite skystus ingredientus su biriais ir išskleiskite gautą mišinį plonu sluoksniu ant kepimo popieriumi uždengtos skardos. Kepkite maždaug 2 val. žemoje temperatūroje (120 °C), kol dribsniai įgaus lengvai rusvą atspalvį ir taps traškūs.

4. Kas pusvalandį viską gerai išmaišykite. Tada leiskite granolai atvėsti. Dribsniai turi būti visiškai sausi, tik tada bus tikrai traškūs.

5. Suberkite į sandarų indą ir laikykite sausoje vėsioje vietoje. Patiekite su graikišku jogurtu ir papuoškite šviežiomis uogomis.

Granolą ruošė ir aprašė Lina Tuskėnaitė

Plačiau skaitykite:  Kas ta granola?

Suskleisti
Saldi kvietinių dribsnių košė
Receptas: Saldi kvietinių dribsnių košė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 14
Receptas
Ingredientai
Dribsniai: 150.00 g (kvietiniai)
Vanduo: 600.00 ml
Medus: 4.00 valg. š.
Riešutai: 4.00 valg. š. (kapoti)
Spanguolės: 4.00 valg. š. (pusė stiklinės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sirupas: granatų 2.00 valg. š.
Granatas: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Kaip gaminti

1. Dribsnius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite apie 20 min. Tada sumeskite džiovintas spanguoles, sudėkite sviestą, supilkite granatų sirupą ir uždenkite.

2. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir įmaišykite į košę. Galiausiai, kai košė bus išbrinkusi ir šiek tiek pravėsusi, įmaišykite medų – išsaugosite visus vitaminus.

3. Prieš tiekdama, košę gausiai apibarstykite granatų sėklomis.

4. Granatus lengviau išlukštensite, jei, nupjovusi viršutinę jos dalį ir nulupusi odelę, vaisių 5–7 min. panardinsite į šaltą vandenį. Ištraukusi iš vandens, beliks granatą sulaužyti gabalėliais ir sėklytės pačios išbyrės.

Suskleisti
Kepta sorų kruopų košė
Receptas: Kepta sorų kruopų košė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 25
Receptas
Ingredientai
Sorų kruopos: 250.00 g
Pienas: 2.00 st.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š.
Varškė: 200.00 g
Grietinė: 100.00 g
Džiovintos slyvos: 200.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Migdolai: 4.00 valg. š. (drožlių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Gerai nuplautas kruopas užpilkite karštu pienu, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto ir 20 min. virkite ant mažos ugnies.

2. Slyvas išmirkykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Riešutus sukapokite.

3. Į išvirusią košę sudėkite slyvas, riešutus, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.

4. Viską sukrėskite į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą, ant viršaus sudėkite su cinamonu ir grietine sutrintą varškę, apibarstykite migdolų drožlėmis ir 15 min. kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius