-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo pusryčių iki vakarienės: 4 lengvi ir skanūs patiekalai šiltajam sezonui

Tikrų tikriausias dėsnis: oro temperatūra turi didžiulę įtaką tam, kaip mes maitinamės. Pastaruoju metu vis dažniau šildant saulei dažnas renkasi lengvesnį ir sveikesnį maistą. Ką naujo ir dar nebandyto paruošti sau ir savo namiškiams?
Lęšių salotos su vištiena
Lęšių salotos su vištiena / Vida Press nuotr.

4 pukiais receptais pranešime žiniasklaidai dalinasi „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Pusryčių glotnutis su avižiniais dribsniais

Ingredientai:

  • 200 ml natūralaus jogurto;
  • 5 valg. šaukšt. avižinių dribsnių;
  • 1 bananas;
  • šiek tiek neriebaus pieno.

Gaminimas:

Į trintuvą supilkite visą jogurtą, įberkite avižinių dribsnių ir sudėkite pjaustytą bananą. Visą mišinį trinkite kelias minutes, kol masė pasidarys vientisa. Jeigu ji gausis per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno savo nuožiūra.

Vida Press nuotr./Bananinis kokteilis
Vida Press nuotr./Bananinis kokteilis

Sumuštiniai su avokadu, mocarela sūriu ir pomidorais

Ingredientai:

  • 4 riekelės porcijinės duonelės;
  • 120 g mocarelos sūrio;
  • 1 avokadas;
  • citrinos sulčių;
  • saujelė vyšninių pomidorų;
  • šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminimas:

Duoną paskrudinkite orkaitėje kelias minutes ir tuomet ant jos uždėkite avokadą. Jį būtinai pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuostų. Tuomet dėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus ir pjaustytą mocarelos sūrį. Sumuštinius pabarstykite druska, pipirais ir mėgaukitės.

Vida Press nuotr./Pusryčiai
Vida Press nuotr./Pusryčiai

Juodųjų lęšių salotos su vištiena

Ingredientai:

  • 100 g vištienos;
  • 50 g juodųjų lęšių;
  • 30 g žaliosios citrinos skiltelių;
  • 20 g burokėlių lapų;
  • šiek tiek petražolių, moliūgo sėklų ir čiobrelių.

Gaminimas:

1. Į puodą įpilkite apie 200 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius ir sudėkite kartu su petražolėmis.

2. Į puodą įstatykite indą, skirtą virti garuose ir sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė. Viską uždenkite dangčiu ir garinkite apie pusvalandį.

3. Visus paruoštus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite mėgstamu padažu. Vasarą verta rinktis natūralų jogurtą arba savo gamintą vaisių padažą.

Vida Press nuotr./Lęšių salotos su vištiena
Vida Press nuotr./Lęšių salotos su vištiena

Orkaitėje kepta lašiša su grietinėlės padažu

Ingredientai:

  • 6 gabaliukai lašišos filė;
  • 200 g neriebios grietinėlės;
  • 200 ml sultinio;
  • 1 valg. šaukšt. garstyčių;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • šiek tiek česnako;
  • druskos;
  • šviežių krapų;
  • džiovinto rozmarino;
  • pipirų;
  • aliejaus.

Gaminimas:

1. Lašišos filė įtrinkite druska, pipirais, citrinos sultimis, prieskoninėmis žolelėmis ir išspaustu česnaku.

2. Paruoštus lašišos gabalėlis sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą. Tuomet grietinėlę sumaišykite su sultiniu ir garstyčiomis ir šiuo padažu užpilkite lašišą.

3. Pašaukite indą su lašiša į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

4. Lašišą patiekite su šviežiomis daržovėmis arba ryžiais.

Vida Press nuotr./Lašiša su padažu
Vida Press nuotr./Lašiša su padažu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius