-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuodėmė, kuriai atsispirti nėra prošvaisčių: baltajame šokolade išmaudytas marmurinis keksas

Nebūtina laukti ypatingos šventės, kad pasilepintume save gardžiu desertu. Progą susikurti bet kurią dieną galime patys – juolab kad reikėtų džiaugtis kiekviena savo gyvenimo akimirka. Netgi įprastu kavos ar arbatos puodeliu, su kuriuo skonio receptorius palepintų koks nors keksas, pavyzdžiui... marmurinis.
Thumb
Viktorija Dubinskienė ir Deividas Bendžius

Naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode marmurinį keksą kepa technologė Viktorija Dubinskienė ir fotografas Deividas Bendžius.

Minkštas, kvapnus, o dar ir baltojo šokolado glaistu aplietas – tiesiog burnoje tirpsta.

Kvieskite prie stalo šeimos narius – vakaras nusimato itin saldus ir malonus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marmurinis keksas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marmurinis keksas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marmurinis keksas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marmurinis keksas

Ingredientai:

  • baltasis šokoladas „RIMI BASIC“
  • 4 vnt. kiaušinių „RIMI BASIC“
  • 100 ml pieno „RIMI BASIC“
  • 300 g minkšto sviesto „RIMI BASIC“
  • 200 g miltų „RIMI BASIC“
  • 350 g cukraus
  • 30 g kakavos
  • 7 g kepimo miltelių
  • žiupsnelis cukraus

Gaminimas:

  • Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Kiaušinius įmuškite po vieną, vis išsukant iki purumo. Į kiaušinių masę dėkite miltus su kepimo milteliais ir druska. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Tirštumą koreguokite, pildami pieną.
  • 1/3 tešlos atskirkite, įdėkite kakavos ir išmaišykite.
  • Į sviestu pateptą formą pilkite pusę likusios šviesios tešlos, po to – kakavinę tešlą ir vėl šviesią.
  • Šakute šiek tiek sumaišykite ir šaukite kepti į 160–170 laipsnių temperatūros orkaitę.
  • Kol kepa keksas, gaminkite baltojo šokolado glaistą. Išlydykite baltą šokoladą, pilkite šlakelį pieno, viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Glaistą užpilkite ant pravėsusio kekso.

Skanaus!

VIDEO: „Druska ir pipirai“: marmurinis keksas nepalieka abejingų – nuginklavo ir fotografą D.Bendžių

Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius