Dabar populiaru
Publikuota: 2018 balandžio 21d. 19:41

Nuostabus nekeptas Ali desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis

Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
TV3 nuotr. / Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis

Atšilus orams ateina metas prisiminti gaivius, nekeptus desertus, šviežias uogas. Kaip ruošiamas vienas tokių gardumynų, laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo konditerijos profesionalas Ali Gadžijevas. Išbandykite ir jūs!

Ingredientai:

  • 100 g sausainių „damų piršteliai“ (rasite didesnėse parduotuvėse);
  • 200 g plakamosios grietinėlės;
  • 200 g baltojo šokolado;
  • 100 g pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. želatinos miltelių;
  • 5 arb. šaukšt. vandens;
  • 3 valg. šaukšt. aviečių uogienės.
  • 0,5 užplikytos kavos puodelio.

dekoravimui:

  • natūralios kakavos miltelių;
  • šviežių uogų;
  • šviežių mėtos lapelių.

Gaminimas:

1. Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo kaitros. Sudėkite vandenyje išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.

2. Šokoladą sudėkite į dubenį ir užpilkite pieno mišiniu. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.

3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite ją į šokolado masę.

4. Desertinėje formoje ar inde išdėliokite „damų pirštelius“ ir apšlakstykite juos kava. Užpilkite pusę šokolado masės. Ant paviršiaus paskleiskite keletą uogienės juostelių ir užpilkite likusia šokolado masės dalimi.

5. Palikite nakčiai šaldytuve.

6. Prieš patiekiant, apibarstykite kakavos milteliais, dekoruokite šviežiomis uogomis ir šviežių mėtų lapeliais.

TV3 nuotr./Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
TV3 nuotr./Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Talentingi vaikai

Praktiškai su „Norfa“

Laimė jaustis saugiai

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką