Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 5d. 13:00

Nustebins ir pasotins: orkaitėje keptos bulvės su tuno padažu ir kiaušiniais

Kepta bulvė su padažu
Vida Press nuotr. / Kepta bulvė su padažu

Vėsesnėmis dienomis vėl galime paskanauti sotesnių patiekalų. Žvarboką vakarą vargiai kas atsisakytų su odele orkaitėje iškeptų miltingų bulvių, paskanintų pikantišku tuno padažu ir kiaušiniais. Toks patiekalas idealus, jei dieną nestokojote fizinio aktyvumo – tvarkėtės sodyboje, važiavote dviračiais, o gal leidotės į ilgą pasivaikščiojimą. Šiuo receptu savo knygoje „Simple“ dalinasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Ingredientai (4 asm.):

  • 4 didelės (po 200–250 g) bulvės, gerai nušveista odele;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 4 minkštai virti (kai baltymas jau tvirtas, o trynys apyskystis) kiaušiniai;
  • druskos.

padažui:

  • 2 kiaušinio tryniai;
  • 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • pluoštas petražolių, stambiai sukapotų;
  • 120 g kokybiško aliejuje konservuoto tuno, nusunkto;
  • 20 g kaparėlių;
  • 2 sūdytų ančiuvių filė puselės, nusunktos ir nusausintos;
  • 1 česnako skiltelė, stambiai sukapota;
  • 180 ml alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros (režimas – su vėjeliu);

2. Dėkite bulves ant nedidelės skardos, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite 50–55 min. arba kol odelė bus rusva, traški, o vidus įsmeigus medinį pagaliuką – minkštas.

3. Kol bulvės kepa, paruoškite padažą. Į nedidelį elektrinio smulkintuvo indą dėkite trynius, citrinos sultis, didžiąją dalį petražolių, tuną, pusę kaparėlių, ančiuvius ir česnaką. Smulkinkite apie minutę iki masės su nedideliais gabaliukais, o tada plona srovele pilkite alyvuogių aliejų, kol padažo konsistencija primins majonezą.

4. Kai būsite pasiruošę patiekalą tiekti, įpjaukite kiekvieną bulvę giliai, tačiau neperpjaudami pusiau, kiek suspauskite iš šonų, kad vidus suminkštėtų, pabarstykite druska, tada dėkite po šaukštą padažo, o ant viršaus dėkite perpus perpjautą kiaušinį. Pabarstykite likusiomis petražolėmis, kaparėliais, šlakeliu aliejaus ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Skanumėlis

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai

Video

00:16
00:05
21:34

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką