Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 27d. 09:00

„O ką skanaus?“ receptai: užkandžiai su baravykais – karpačo ir brusketos

Užkandžiai su baravykais
Autorės nuotr. / Užkandžiai su baravykais

Siaučiant grybų karštinei labai rekomenduoju atrasti du klasikinius receptus su miško grybais – baravykais. Ko gero vienas iš skaniausių ir greičiausiai paruošiamų yra grybų karpačo, kurio skoniu nustebinsite kiekvieną svečią. Išbandžiau daugybę receptų ir gamindama brusketą, bet šitas, kuriuo dalinuosi, mano mėgstamiausias – lengvai paruošiamas, puikaus skonio.

Baravykų karpačo

Ingredientai:

  • 6–7 baravykai;
  • parmezano sūrio;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • citrinos.

Gaminimas:

1. Švariai nuplaukite ir nuvalykite baravykus, labai plonai supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite lėkštėje. Pagal skonį pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Gausiai pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir šiek tiek išspauskite citrinos sulčių ant grybų ir viską palikite pastovėti apie penkiolika minučių.

2. Praėjus laikui užtarkuokite parmezano sūrio ir tiekite su itališka duona čiabata.

Autorės nuotr./Baravykų karpačo
Autorės nuotr./Baravykų karpačo

Brusketos su baravykais

Ingredientai:

  • Itališkos duonos čiabatos;
  • 4–5 baravykai;
  • parmezano sūrio;
  • 1 skiltelė česnako;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • šviežio rozmarino.

Gaminimas:

1. Atpjaukite 4 gabalėlius čiabatos ir paskrudinkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

2. Per tą laiką švariai nuplaukite ir nuvalykite baravykus bei supjaustykite riekelėmis. Baravykus pakepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir šviežia rozmarino šakele apie 7 minutes.

3. Pakeptus baravykus pabarstykite druska ir pipirais.

4. Apskrudusią duoną ištrinkite česnaku, ant jos sudėkite grybus ir užtarkuokite parmezano sūrio.

Autorės nuotr./Baravykų brusketos
Autorės nuotr./Baravykų brusketos

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai apie naujus potyrius, galimybę pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, – apie bendravimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką