Dabar populiaru
Publikuota: 2020 lapkričio 8d. 09:00

„O ką skanaus?“ receptas: „chia“ pudingas – ir pusryčiams, ir desertui

Chia (ispaninio šalavijo sėklų) pudingas
Autorės nuotr. / Chia (ispaninio šalavijo sėklų) pudingas

Chia (ispaninio šalavijo sėklų) pudingas tikrai ne naujiena, bet jis niekada ir nenuvilia. Greitai pagaminamas, sveikas jis yra ir puiki alternatyva desertui. Puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek ir svečius pavaišinti!

Ingredientai:

  • 500 ml sojų pieno (ar kito augalinio pieno);
  • 7 valg. šaukšt. chia (ispaninio šalavijo) sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. stevijos arba kito saldiklio;
  • 15 vyšnių (aš naudojau šaldytas);
  • sauja naminės granolos;
  • cinamono.
Autorės nuotr./Chia (ispaninio šalavijo sėklų) pudingas
Autorės nuotr./Chia (ispaninio šalavijo sėklų) pudingas

Gaminimas:

1. Chia sėklas sumaišykite su sojų pienu ir saldikliu bei žiupsniu cinamono. Palaukite apie 5 min ir vėl išmaišykite, kad chia sėklos pasiskirstytų tolygiai. Palikite bent 3 valandom uždengtame indelyje, kol sėklos išbrinks (geriausiai būtų palaikyti per naktį).

2. Ryte išbrinkusias sėklas perdėkite į aukštą stiklinę sluoksniuodami su uogomis ir granola. Skanaus!

Autorės nuotr./Chia (ispaninio šalavijo sėklų) pudingas
Autorės nuotr./Chia (ispaninio šalavijo sėklų) pudingas

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką