Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 sausio 17d. 13:00

„O ką skanaus?“ receptas: keptų burokėlių salotos

Keptų burokėlių salotos
Tinklaraštininkės nuotr. / Keptų burokėlių salotos

Burokėliai. Vieni jų nemėgsta, o kiti galėtų valgyti kiekvieną dieną. Valgomi ne tik šių daržovių šakniavaisiai, bet ir lapkočiai bei lapai. Tad burokėliai išties labai naudingi, o jų panaudojimo būdų – ypatingai daug. Vienas iš jų – keptų burokėlių salotos su fetos sūriu.

Ingredientai:

  • 4 vidutinio dydžio burokėliai;
  • 50 g kedrinių pinijų;
  • 100 g fetos sūrio;
  • sauja gražgarsčių;
  • sauja burokėlių lapelių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • džiovinto raudonėlio;
  • citrinos sulčių;
  • pipirų;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Kedrines pinijas pakepinkite sausoje keptuvėje su žiupsniu druskos, palikite atvėsti.

2. Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais, sudėliokite ant skardos padengtos kepimo popieriumi, pabarstykite druska ir dėkite kepti į orkaitę 20 min. 180°C laipsnių temperatūroje.

3. Į lėkštę sudėkite burokėlių lapelius ir gražgarstes, ant viršaus išdėliokite keptus burokėlius, išspauskite šiek tiek citrinos, pabarstykite pipirais ir raudonėliais. Fetos sūrį sutrupinkite ant viršaus ir suberkite kepintas kedrines pinijas. Skanaus!

Tinklaraštininkės nuotr. /Keptų burokėlių salotos
Tinklaraštininkės nuotr. /Keptų burokėlių salotos

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką