Dabar populiaru
Publikuota: 2020 spalio 25d. 13:00

„O ką skanaus?“ receptas: tailandietiški lipnūs ryžiai su mangu

Tailandietiški lipnūs ryžiai su mangu
Autorės nuotr. / Tailandietiški lipnūs ryžiai su mangu

Šio deserto pirmą kartą paragavau būdama Tailande. Ir tai tik per atsitiktinumą. Nemėgau saldžių košių, bet Azijoje daug kur ryžiai puikiai dera ir prie saldumynų stalo. Lipnius ryžius su kokosų pienu ir mangu kelionėje valgiau ne vieną sykį. Šis desertas man tapo vienu skaniausiu, todėl labai rekomenduoju išmėginti jį visiems!

Ingredientai:

  • 1 stiklinė apvaliųjų ryžių;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • 1 gerai prinokęs mangas;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Ryžius nuplauti po tekančiu vandeniu ir užmerkti bent 4 val., geriausiai per naktį.

2. Išmirkytus ryžius išvirti garuose.

3. Baigiant virti ryžiams, atskirame puode pašildyti kokosų pieną su cukrum ir druska.

4. Į ką tik išvirtus ryžius supilti saldintą kokosų pieną ir palikti pabręsti.

5. Per tą laiką supjaustykite kubeliais mangą.

6. Į dubenėlį sudėkite ryžius ir mangą. Galite paskaninti mėgstamais riešutais. Skanaus!

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką