Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 02 05, 18:00

„O ką skanaus“ receptas: tobulas naminis tuno tatakis

Mėgstantiems žuvį ir ieškantiems naujų skonių verta išbandyti ne tik lašišą, bet ir šviežią tuną. Tunas ne tik labai gardus, bet ir naudingas. Jis turi daug jodo, B grupės vitaminų bei omega 3 ir 6 riebalų rūgščių! Todėl egzotikos mėgėjams ir ragautojams noriu pasiūlyti tuno tatakį su sojos padažu, pagardintu citrusiniais vaisiais ponzu.
tuno tataki
Tuno tatakis

Ingredientai:

  • 200 g šviežio tuno filė;
  • 1 vidutinio dydžio baltasis ridikas;
  • 1 žaliasis obuolys;
  • šviežių kalendrų;
  • granatų sėklų;
  • citrinos sulčių;
  • ponzu padažui:
  • 100 ml sojų ponzu padažo;
  • 20 ml vyno acto;
  • 3 arbat. šaukšt. skrudintų sezamų sėklų aliejaus;
  • 1 cm gabaliukas imbiero šaknies.

Gaminimas:

1. Paruošiame padažą. Dubenėlyje sumaišome sojų ponzu padažą (jo rasite didžiuose prekybos centruose) su vyno actu bei skrudintų sezamo sėklų aliejumi ir įtarkuojame imbierą.

2. Tuną kruopščiai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir iš visų keturių pusių trumpai apkepame tuną ant didelės kaitros. Kiekvieną pusę reikėtų kepti apie 30–40 sekundžių. Apskrusti turi tik kraštai, o vidurys likti neiškepęs, „žalias“. Apskrudintą tuną paliekame atvėsti, o per tą laiką sutarkuojame obuolį ir baltąjį ridiką.

3. Atvėsusį tuną labai aštriu peiliu pjaustome maždaug pusės centimetro storio griežinėliais.

4. Dėliojame patiekalą. Tuno griežinėlius dedame į lėkštę, ant viršaus paskirstome tarkuotus baltąjį ridiką ir obuolį. Pabarstome granatų sėklomis, apšlakstome citrinų sultimis bei pagamintu padažu. Papuošiame kalendrų lapeliais. Skanaus!

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką