Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Orkaitėje keptos daržovės: 10 receptų

Orkaitėje kepta moliūgų sriuba
Recepto autorės nuotr. / Orkaitėje kepta moliūgų sriuba
Šaltinis: 15min
0
A A

Portalo skaitytojams siūlome pasimėgauti tais patiekalais, kurie jums nauji ir neišbandyti. Semkitės idėjų ir skanaukite.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

TAIP PAT SKAITYKITE: Seksologas Viktoras Šapurovas: Visi prisimename pirmąją meilę, nes nuo jos prasideda mūsų meilės mokymasis

Receptai
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 64
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 50.00 g (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (miltelių, pagal skonį)
Rozmarinai: 20.00 g (švieži, pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nušveiskite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejumi.

2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su džiūvėsėliais, rozmarinų šakelėmis, druska, pipirais, aitriąja paprika ir užbarstykite ant bulvių.

3. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

Receptai
Receptas: Orkaitėje keptos daržovės
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
2.9 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
griežčiai (ropės) 500.00 g
Salierai: 200.00 g
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Druska: 3.00 g
Juodieji pipirai: 3.00 g (šviežiai malti)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (smulkinti lapeliai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 400.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š. (kvietiniai)
Sūris: 300.00 g (200 g tarkuotas fermentinis sūris ir 100 g apibarstyti)
Kaip gaminti

1.Daržoves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Druską sumaišykite su pipirais ir čiobreliais. Į nedidelį puodą pilkite grietinėlę, ją maišydami berkite miltus ir nuolat maišydami kiek pakaitinkite.

2.Suberkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol jis ištirps. Daržoves sluoksniais dėkite į poros litrų kepimo indą, išteptą sviestu. Sluoksnius apibarstykite prieskonių mišiniu. Viską užpilkite paruoštu padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu.

3.Kepimo indą uždenkite (dangčiu arba folija) ir dvi valandas kepkite 175 laipsnių orkaitėje.

4.Nudengtą apkepą kepkite dar 20–30 minučių, kol gražiai apskrus.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Įdarytas moliūgas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (2–3 kg)
Alyvų aliejus 4.00 valg. š.
Svogūnėliai su laiškais 300.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (2–3 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas)
Kokosų pienas (tinka ir paprasta grietinėlė) 400.00 ml
Pupelės: 400.00 g (konservuotų raudonųjų)
Špinatai: 300.00 g (šviežių lapelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai sulčių)
Citrininė melisa (kelios šakelės) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nupjaukite moliūgo viršų, išimkite sėklas ir išskobkite beveik visą minkštimą. Jį supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnėlius, melisų lapelius, sutarkuotus imbierus ir maišydami kepkite 3 min. Tada sudėkite moliūgų kubelius ir kepkite dar 3 min. Supilkite kokosų pieną, uždenkite keptuvę ir ant nedidelės ugnies troškinkite 10 min. Sudėkite nusunktas pupeles, nedideliais gabaliukais suplėšytus špinatus, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite citrinų sultimis ir dar 3 min. patroškinkite.

3. Visą įdarą sukrėskite į moliūgą. Prieš patiekdami kelias minutes palaikykite karštoje orkaitėje, kad karštas būtų ne tik įdaras, bet ir “dubenėlis”.

Receptai
Receptas: Keptos cukinijos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 6.00 valg. š. (maltų)
Sūris: 6.00 valg. š. (smulkiai tarkuoto kietojo)
Česnakai: 1.00 arbat. š. (granulės)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (¼ – maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Neluptą cukiniją kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais arba kvadratėliais.
  3. Kiaušinį išplakite su pienu, česnakų granulėmis, druska, maltais juodaisiais pipirais.
  4. Sūrį sumaišykite su džiūvėsėliais.
  5. Pjaustytas cukinijas suvilgykite plaktame kiaušinyje ir iš abiejų pusių apvoliokite sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje.
  6. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  7. Kepkite apie 10 minučių.

Receptą atsiuntė Gintarė

Receptai
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės su šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 55
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (mažų)
Kumpis: 5.00 riekės (plonos juostelės šaltai rūkyto kumpio arba šoninės)
Garstyčios: 2.00 arbat. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Neskustas bulves virkite 15 minučių, nusunkite, atvėsinkite ir nulupkite.

2. Išilgai perpus perpjautas šoninės juosteles patepkite garstyčiomis ir medumi.

3. Šonine apvyniokite bulves.

4. Bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12–15 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Keptos cukinijos
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 4.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g
Sūris: 100.00 g (pvz. parmezano)
Citrinos: 1.00 vnt. (ir marinatui pusės citrinos sulčių)
Linų sėmenys: 1.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š.
Migdolai: 1.00 valg. š. (kapoti)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (marinatui čiobreliai, rozmarinai...)
Aliejus: 85.00 ml (marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (marinatui pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (marinatui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais ir išdėliokite giliame plokščiame inde.

2. Česnako skilteles sukapokite, sumaišykite su žolelėmis, pestu, džiovintais prieskoniais, aliejumi ir citrinos sultimis. Marinatą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Juo aptepkite cukinijas ir bent 2 val. pamarinuokite.

3. Visas sėklas ir riešutus sumalkite kavamale, sumaišykite su džiūvėsėliais ir tarkuotu parmezanu.

4. Marinuotas cukinijas gerai nuvarvinkite, pavoliokite sėklų ir džiūvėsėlių mišinyje. Dėkite į riebalais pateptą karščiui atsparią skardą ir kepkite apie 10–12 min., kol sūris ims lydytis.

5. Tiekite karštas su citrinos skiltelėmis.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos veršiena
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (8 - 10 vienodo dydžio)
Veršiena: 400.00 g (400 - 500 malta)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š. (2 - 3 arba grietinėlė)
Sviestas: 50.00 g (50 - 70)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bulvių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, perpjaukite pusiau ir išskobkite vidų. Pabarstykite bulvių prieskoniais ir sudėkite į aliejumi apšlakstytą kepimo indą.

2. Maltą veršieną sumaišykite su grietine ar grietinėle, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska.

3. Paruoštą faršą sudėkite į bulvių dubenėlius. Ant kiekvienos bulvės uždėkite gabalėlį sviesto.

4. Į kepimo formą įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio, uždenkite folija, dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Foliją nuimkite ir kepkite dar 15–20 minučių. Tiekite su sviesto ir grietinės ar grybų padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Keptos daržovės
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt.
Morkos: 7.00 vnt. (šviežios, nedidelės)
Ožkų pieno sūris: 1.00 riekės
Pomidorai: 250.00 vnt. (1 indelis vyšninių)
Rozmarinai: 5.00 g (kelios šakelės)
Aliejus: 4.00 valg. š. (nuo saulėje džiovintų pomidorų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Balzaminis padažas: (pagal skonį) 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Burokėlius ir morkytes (kotelių nenupjaukite, gražiau atrodys) labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir iškepkite orkaitėje taip, kad nebūtų labai minkšti.

2. Švarias šviežias rozmarinų šakeles smulkiai sukapokite. Iškeptus burokėlius nulupkite, padalykite į keturias lygias dalis.

3. Į karščiui atsparią keptuvę išdėliokite morkas ir burokėlius, per vidurį dėkite ožkų pieno sūrį, berkite pomidoriukus, kapotus žalumynus. Daržoves pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada apšlakstykite aliejumi.

4. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol pomidorai suminkštės, o sūrio karšteliai pradės lydytis.

 

Receptai
Receptas: Orkaitėje kepta moliūgų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.6 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (0,5 didelio)
Bulvės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 30.00 ml (arba grietinėlė)
Moliūgo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Gamyba:

  1. Imkite moliūgą su visa žieve, išimkite sėklas, į vidų sudėkite smulkintas daržoves (pomidorą pjaustome stambiais gabalais, kad prieš sutrinant būtų paprasčiau nuimti odą).
  2. Viską pabarstykite druska ir pipirais ir šaukite į orkaitę.
  3. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 1,5–2 val.
  4. Traukite iš orkaitės, viską iškratykite į puodą, moliūgo „mėsą“ išskaptuokite ir taip pat verskite į puodą ir viską sutrinkite.

Pateikimas: 

  1. Pilkite sriubą į lėkštę, skaninkite grietine arba grietinėle ir moliūgo sėklomis.
  2. Jei sriubą planuotumėte nešti svečiams ant stalo, būtų gražu ją patiekti toje pačioje moliūgo žievėje, kurioje viskas kepė, nes žievė išlieka kieta ir tvirta.

Receptą atsiuntė Monika J.

Receptai
Receptas: Kiaušiniais įdarytos orkaitėje keptos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Špinatai: 50.00 g
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabalėliai šaltai rūkytos šoninės)
Sūris: 4.00 sauja (tarkuotas fermentinis)
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (maži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelė šviežių)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nuplaukite ir nusausinkite. Galite nuskusti, o jei naudojate šviežias, galite virti ir su odelėmis. Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol išvirs. Patikrinti, ar išvirė, galite peiliu ar šakute: jei peilis sminga į bulvę lengvai, vadinasi, jos jau išvirusios. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį. Tuomet iškart puodą su bulvėmis porai sekundžių vėl padėkite ant ugnies ir „nugarinkite“ jas, kad nebūtų pernelyg drėgnos. Bulves iš puodo dėkite ant lėkštės ir atvėsinkite.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

3. Perpjaukite bulves išilgai per pusę į dvi dalis ir išskobkite jų vidų taip, kad turėtumėte stabiliai ant pagrindo stovintį bulvinį „dubenėlį“. Aptepkite išskobtas bulves trupučiu aliejaus.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite špinatų lapus ir pakepinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite. Sumaišykite su gabalėliais pjaustyta šonine, pagardinkite druska ir pipirais. Paruoštą daržovių masę paskirstykite į bulvių dubenėlius. Apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir ant viršaus įmuškite po kiaušinį. Kiaušinius apibarstykite dar žiupsneliu druskos ir pipirų.

5. Perkelkite bulvių dubenėlius ant kepimo skardos ir apie 20–30 min. kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol kiaušinis bus norimos konsistencijos.

6. Išimkite iškepusias bulves iš orkaitės, apibarstykite kapotomis petražolėmis ir nedelsiant patiekite. Skanaus!

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“

TAIP PAT SKAITYKITE: Peršalimo gydymas liaudiškomis priemonėmis: 6 efektyviausi būdai

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką