Dabar populiaru
Publikuota: 2019 kovo 19d. 09:00

Paminėkime Pasaulinę paukštienos dieną: 30 receptų – nuo sriubų iki pyragų

Vištienos patiekalas
Vida Press nuotr. / Vištienos patiekalas

Patiekalų iš paukštienos dažnai griebiamės, kai skubame. Tačiau lygiai taip pat paukščių mėsa tinka ir šventiniam stalui – Velykoms, Kalėdoms, kitoms progoms. Idėja įsteigti Pasaulinę paukštienos dieną kilo daug šios mėsos suvartojantiems amerikiečiams, o dabar kovo 19-ąją ji minima daugybėje šalių. Mes, lietuviai, paukštieną irgi mielai valgome, tad metas išsirinkti patinkantį receptą!

Sriubos:

Receptai
Receptas: Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 12
Kaip gaminti

1. Iš pradžių išvirkite ryžių spagečius. Išvirusius juos nupilkite šaltu vandeniu ir atidėkite.

2. Į didelį puodą supilkite vištienos sultinį, įberkite maždaug 8 arbat. šaukšt. nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero, česnaką ir griežinėliais supjaustytus svogūnus. Vištienos sultinį užvirkite ir palikite lengvai virti ant vidutinės ugnies.

3. Tuomet į sultinį supilkite sojos padažą, įberkite žiupsnelį druskos, čili paprikos ir smulkiai pjaustytą vištienos filė. Sriubą 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies.

4. Praėjus nurodytam laikui, suberkite į sriubą ryžių spagečius, puodą nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami palaikykite uždengtą dar 5 minutes.

Ingredientai
Ryžių spagečiai: 100.00 g
Vištienos sultinys: 2.00 l
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežias; pusės nykščio dydžio gabaliukas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 3.00 vnt.
Vištiena: 100.00 g (filė)
Sojos padažas: 50.00 ml (šviesaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Česnakų sriuba su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
4.0 / 23
Kaip gaminti

Pirmiausia jums reikės riebios vištos iš kaimo ar ūkininko. Su paukštynų broileriais tikrai neprasisuksit – gausit birzgaliuką, o ne sriubą. O patį česnaką mėgstu šiek tiek karamelizuoti svieste, o ne iš karto sumesti į sultinį. Šafranas čia tinka neįtikėtinai gerai, o aš jo net nemėgstu, ir yra vienintelis patiekalas, dėl kurio išvis šafraną perku.

1. Pirmiausia išverdame sultinį. Į puodą sudedame visus jam skirtus ingredientus ir įpilame pusantro litro vandens. Neuždengę puodo ant mažos ugnies verdame apie pusantros valandos. Mėsa jau turi lengvai nertis nuo kaulo. Išvirus mėsą išimame, palaukiame, kol pravės, ir suplėšome gabaliukais. Atsidedame į šalį. Sultinį perkošiame.

2. Kokius 50 ml dar karšto sultinio įpilame į puodelį ir ten įberiame šafraną. Paliekame 20 minučių.

3. Verdame sriubą. Česnakus nulupame ir lengvai pakepiname ant sviesto puode, kuriame virsime sriubą. Supilame sultinį, sudedame stambiai supjaustytą kaliaropę ar saliero šaknį. Verdame 30 min. Į virimo pabaigą supilame sultinį su šafranu.

4. Sriubą sutriname smulkintuvu. Atgal sudedame suplėšytą gabaliukais vištą.

5. Patiekiame su kepinta duona, ištrinta česnaku.

Ingredientai
Vištiena: 0.25 vnt. (kaimiško vištos; sultiniui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (perpjautas per pusę; sultiniui)
Morkos: 1.00 vnt. (stambiai supjaustyta; sultiniui)
Juodieji pipirai: 5.00 vnt. (sultiniui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (sultiniui)
Čiobreliai: 5.00 vnt. (šakelės; sultiniui)
Česnakai: 3.00 vnt. (galvos; sriubai)
Sviestas: 2.00 valg. š. (kepimui; sriubai)
Salierai: 0.50 vnt. (šaknies arba 1 kaliaropė; sriubai)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; sriubai)
Šafranas: 1.00 žiupsnelis (sriubai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 51
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite faršą. Paskaninkite pipirais, druska, kariu ir vištienos prieskoniais.

2. Didesniame puode užvirkite 1,5–2 l vandens, įmeskite kelis laurų lapelius, kvapiųjų pipirų, kubelį sultinio ir sudėkite apkeptą faršą, pjaustytas morkas.

3. Sriubą virkite 10–15 minučių, tuomet suberkite pjaustytas cukinijas, paprikas ir virkite dar 10–15 minučių, kol daržovės suminkštės.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 vištienos filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (didelės)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (keli kvapnieji)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 2.00 g (žiupsnelis pagal skonį)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Neriebus vištienos sultinys
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
2.9 / 32
Kaip gaminti

1. Kaulus ir nuopjovas (odelė netinka, nes ji riebi) sudėkite į puodą, įpilkite vandens, užvirinkite ir pavirkite 5 min. Vandenį nupilkite, įpilkite švaraus, kad apsemtų, sudėkite nuluptas daržoves, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 2,5–3 val.

2. Gatavą sultinį nukoškite, ataušinkite iki kambario temperatūros, paskui palaikykite šaldytuve, kad sukietėtų riebalai. Visus juos nugriebkite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (arba kalakutų kaulų, kaklų arba sparnų)
Vanduo: 1.00 l
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 25
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite ir susmulkinkite mažais gabalėliais. Česnaką nulupkite ir taip pat susmulkinkite gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną su česnakais.
  3. Morkas ir saliero gumbą nulupkite. Salierą sutarkuokite smulkiais šiaudeliais, morkas pagal skonį – galite sutarkuoti ar supjaustyti.
  4. Puode užkaiskite vištienos sultinį, kai užvirs, suberkite daržoves ir apkeptus vištienos gabalėlius. Kai daržovės bus beveik suminkštėjusios, suberkite vermišelius.
  5. Išvirusią sriubą pagardinkite kokosų pienu, ciberžolėmis, muskatu, Kajeno  paprikos milteliais, pasūdykite.

 

Ingredientai
Vištienos sultinys: 500.00 ml (natūralaus arba iš kubelių)
Vištiena: 200.00 g (filė)
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Makaronai: 1.00 sauja (vermišelių)
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Kokosų pienas: 100.00 ml
Ciberžolė: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Paprikos: 1.00 žiupsnelis (Kajeno paprikų miltelių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - kepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Salotos ir užkandžiai:

Receptas: Vištienos salotos su riešutais ir razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 19
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite visus salotų ingredientus. Mėsą supjaustykite kubeliais. Nuplikykite ir perliekite šaltu vandeniu razinas, leiskite apdžiūti lėkštėje. Salierus supjaustykite plonais griežinėliais. Cukiniją nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite vidurinę dalį su sėklų užuomazgomis, abi puseles darsyk perpjaukite išilgai ir supjaustykite mažais gabaliukais, panašiai, kaip salierą. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir stambiai sukapokite. Salotų lapus ir sultenes nuplaukite, apdžiovinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite.

2. Pasiruoškite padažą kruopščiai sumaišydami visus jam skirtus ingredientus, paskaninkite druska ir pipirais.

3. Dėkite visus salotų ingredientus į didelį dubenį, pilkite padažo ir gerai išmaišykite. Valgykite iškart.

4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.

Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (keptos)
Karijų riešutai: 80.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt. (šviežia)
Razinos: 80.00 g
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė, pvz., romaninių)
Sultenės: 1.00 sauja
Majonezas: 3.00 valg. š. (neriebaus; padažui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus; padažui)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių; padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono; padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vištienos mišrainė su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.0 / 10
Kaip gaminti

1. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Vištieną taip pat supjaustykite kubeliais.

2. Kukurūzus nuvarvinkite ir visus ingredientus sumaišykite su majonezu arba graikišku jogurtu.

3. Pagardinkite pipirais ir prieš patiekdami išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (rūkytos arba virtos)
Kukurūzai: 250.00 g (konservuotų)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kietai virti)
Majonezas: 3.00 valg. š. (arba graikiško jogurto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.6 / 19
Kaip gaminti
  1. Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūną ir mėlynąjį svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, porą supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus, porus ir du šaukštus cukraus.
  3. Kartais pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies apie 15–20 minučių, kol svogūnai visiškai suminkštės, taps karamelizuoti.
  4. Iškeptus svogūnus atidėkite į šalį.
  5. Paruoškite vištieną. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojos padažą, medų, pomidorų padažą, druską ir pipirus.
  6. Vištienos krūtinėlės puseles šiek tiek pamuškite. Dėkite į indelį su padažu, uždarykite ir palikite šaldytuve marinuotis apie valandą.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  8. Vištos krūtinėlės puseles išdėliokite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. 
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol vištiena bus minkšta, iškepusi ir gražiai apskrudusi.
  10. Vištieną išimkite iš orkaitės ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
  11. Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, pomidorų pastą, medų ir garstyčias iki vientisos masės.
  12. Paruoškite sumuštinius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  13. Pailgas sumuštinių bandeles įpjaukite išilgai ir trumpai paskrudinkite orkaitėje, kol taps šiltos.
  14. Bandelių vidinę pusę ištepkite paruoštu padažu. Išdėliokite keptos vištienos gabalėlius ir paskleiskite karamelizuotus svogūnus.
  15. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Apibarstykite žiupsneliu maltų juodųjų pipirų ir žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
  16. Išdėliokite paruoštas bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  17. Sumuštinius patiekite iš karto, dar šiltus. Skanaus!

 

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 20.00 ml (šlakelis - kepimui)
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (dvi puselės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (0,5)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Medus: 5.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 16
Kaip gaminti
  1. Baltos duonos riekeles, kurios bus išorinės sumuštinio pusės, plonai aptepkite sviestu.
  2. Duonos riekelių vidines puses aptepkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis ir rozmarinu.
  3. Dvi duonos riekeles atidėkite į šalį, o ant kitų dviejų susluoksniuokite likusius produktus: ant majonezu apteptų riekelių dėkite sūrio riekeles taip, kad sūris padengtų visą riekelės paviršių.
  4. Ant sūrio dėkite griežinėlį kalakutienos kumpio. Svogūną susmulkinkite mažais kubeliais, kiaulienos šoninę – taip pat. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, suberkite cukrų ir sudėkite kiaulienos šoninės gabalėlius.
  5. Kepinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kartais pamaišydami, kol svogūnai taps visiškai minkšti ir auksinės spalvos. Paruoštus svogūnus plonai paskleiskte ant kalakutienos kumpio.
  6. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Paskleiskite jas ant svogūnų. Mocarelos sūrį suplėšykite (arba supjaustykite riekelėmis) ir apibarstykite pomidorus.
  7. Ant mocarelos dėkite riekelę fermentinio sūrio. Ant viršaus uždėkite likusias duonos riekeles (sviestu aptepta pusė turi būti išorėje) ir lengvai paspauskite.
  8. Iškepkite sumuštinius orkaitėje, įkaitintoje keptuvėje arba elektrinėje specialioje sumuštinių keptuvėje.
  9. Kepkite, kol sūris išsilydys, o sumuštinių išorė gražiai apskrus. Sumuštiniams iškepus, šiek tiek juos praskleiskite ir pagardinkite saujele šviežių gražgarsčių.
  10. Perpjaukite per pusę ir nedelsiant patiekite. Skanaus!

 

Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (ciabatta duonos (ar kitos šviesios duonos))
Sviestas: 2.00 arbat. š. (minkšto)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (1/2 - džiovinto)
Sūris: 4.00 riekės (fermentinio)
Kumpis: 2.00 riekės (kalakutienos)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiauliena: 2.00 vnt. (riekės - šoninės)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Gražgarstės: 1.00 sauja (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Suktinukai su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 15
Kaip gaminti
  1. Gerai išvirtą vištieną supjaustykite pailgomis juostelėmis, pakepinkite keptuvėje svieste, užberkite šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite.
  2. Salotą nuplaukite, nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, suplėšykite stambesniais gabalais ir sumaišykite su natūraliu jogurtu.
  3. Pitą perpjaukite per pusę. Jei duona storesnė, padalykite į tris dalis.
  4. Konservuotus persikus nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite griežinėliais.
  5. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, sumaišykite su ožkų pieno sūriu, pagal skonį berkite čiobrelių.
  6. Ant pitos tepkite ožkų pieno sūrio, išdėliokite salotas ir vištienos gabalėlius, sūrio plokšteles ir persikus.
  7. Duoną susukite voleliu ir šiek tiek apskrudinkite orkaitėje.
Ingredientai
Pita: 1.00 vnt.
Vištiena: 400.00 g (virtos)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Persikai: 4.00 vnt. (konservuotų)
Ožkų pieno sūrelis: (tepamo) 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 puodelis (indelis natūralaus)
Sūris: 4.00 vnt. (plokštelės lydyto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 18
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suplėšykite. Sudėkite į dubenį. Nuluptus mandarinus išskirstykite skiltelėmis ir suberkite ant salotų. Sausoje keptuvėje maišydama paskrudinkite sezamus. Išgriebusi palikite atvėsti.

2. Nuo nuplautų ir nusausintų kepenėlių nupjaustykite plėves. Apibarstykite maltais pipirais, druska, išmaišykite ir iškepkite svieste (iš abiejų pusių kepkite maždaug po 3 min.). Kai atvės, sudėkite ant salotų.

3. Paruoškite padažą: aliejų gerai išsukite su citrinos sultimis, skystu medumi ir trintais česnakais. Pagal skonį pasūdykite. Apliekite salotas.

4. Tiekite apibarsčiusi skrudintais sezamais.

Ingredientai
Salotos: 200.00 g (ledkalnio salotų gūžė)
Vištų kepenėlės: 200.00 g
Mandarinai: 6.00 vnt. (6 arba 7)
Sezamo sėklos: 50.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Antrieji patiekalai:

Receptas: Lazanija su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 41
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite.

2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su prieskoniais, plakant supilkite grietinėlę.

4. Kepimo indą patepkite riebalais ir sluoksniuokite lazanijos lakštus, įdarą, tarkuotą sūrį ir padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti sūrio. Indą uždenkite kepimo plėvele ar aliuminio folija ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.

Patarimas. Apkepą patogiausia sluoksniuoti stačiakampiame inde. Jei namiškių skoniai skiriasi (vieni mėgsta mėsiškus, kiti – vegetarinius patiekalus), verta įsigyti kelis mažesnius stačiakampius indelius. Į orkaitę jų telpa keli, todėl vienu kartu galėsi iškepti lazanijų su skirtingais įdarais.  

Ingredientai
Lazanijos lakštai: 250.00 g
Vištiena: 300.00 g (nedideliais gabalėliais supjaustytos, keptos)
Sūris: 200.00 g (fermentinio)
Pievagrybiai: 200.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (sauso balto)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (padažui)
Grietinėlė: 225.00 ml (padažui)
Prieskonių mišinys (padažui) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena indiškai
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 12
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose.

2. Tada suberkite smulkintą imbierą ir dar minutę pakepinkite.

3. Į svogūnų ir imbierų masę įmeskite cinamono lazdelę, gvazdikėlius, pipirus ir trumpai pakaitinkite.

4. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į svogūnų bei prieskonių masę.

5. Kai bulvės kiek suminkštės, sudėkite smulkintą vištieną ir vis pamaišydama apkepkite iš visų pusių.

6. Pusę stiklinės kokoso pieno sumaišykite su puse stiklinės vandens, supilkite į keptuvę, kai užvirs, pasūdykite, keptuvę uždenkite ir virkite apie 10 min., tada supilkite likusį kokoso pieną.

7. Bulves ir vištieną išgriebkite kiaurasamčiu ir atskirose lėkštėse tiekite suformavusi nedidelius bokštelius.

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Bulvės: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 10.00 g (truputis šaknies)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (keli grūdeliai)
Kokoso pienas 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Anties šlaunelės su raudonojo vyno ir apelsinų padažu
1 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 18
Kaip gaminti

1. Anties šlaunelę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 4–5 min. ant silpnos ugnies. Dėkite į skardelę ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 20–30 min.

2. Obuolį perpjaukite pusiau ir atsargiai išimkite sėklalizdžius. Į vidų įberkite migdolų drožlių, dėkite į kepimo skardą ir pašauname į tą pačią orkaitę.

3. Padažui į prikaistuvį supilkite vyną, sukrėskite medų, supilkite išspaustas apelsino sultis ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Turi nugaruoti pusė skysčio. Palikite šiek tiek pravėsti.

4. Patikrinkite, ar iškepusi antis: į storiausią vietą duriame smeigtuku ar peiliu ir jeigu nebėga skystis, vadinasi, iškepusi. Obuolys turi būti vidutiniškai kietas - neištižęs.

5. Į paruoštą padažą dėkite gabalėlį sviesto ir palengva maišydami ištirpinkite jį.

6. Į lėkštę pilkite padažą, dėkite iškeptą obuolį ir anties šlaunelę. Galime papuošti apelsino skiltele.

Ingredientai
Antiena: 200.00 g (1 šlaunelė)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudonasis)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Migdolai: 10.00 g (drožlės)
Sviestas: 20.00 g
Medus: 10.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 44
Kaip gaminti
  1. Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus.
  2. Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą sultinį ir užvirkite. Uždengę ant mažos ugnies virkite 20 minučių. Sudėkite tarkuotą bulvę, užvirkite. Įmaišykite grietinę, pagardinkite druska, pipirais.
  3. Kalakutienos filė supjaustykite 2 centimetrų kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais. Kalakutienos kubelius ir paprikos šiaudelius 5–6 minutes kepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais, malta paprika.
  4. Sudėkite į puodą su kopūstais ir visą mišinį troškinkite dar 5–6 minutes. Pabarstykite petražolėmis, galima pagardinti grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Sultinys: 600.00 ml
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė)
Grietinė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kalakutiena: 500.00 g (filė 500-600 g)
Paprikos: 2.00 vnt. (žalia ir raudona)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos šviežios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kalakutienos kukuliukų ir daržovių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 17
Kaip gaminti

1. Smulkia tarka į faršą įtarkuokite bulvę (nuo jos mėsa bus švelni ir vienalytė), sutraiškykite česnaką, supjaustykite baziliką, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druskair pipirais.

2. Viską gerai išminkykite. Padarykite iš faršo kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje.

3. Daržoves smulkinkite taip, kaip esate įpratę (kubeliais, juostelėmis ar pan.).

4. Į ne mažesnį kaip 3 l talpos puodą sudėkite kalakutienos kukulius, ant jų suberkite daržoves.  Sluoksniuoti nebūtina. Įtarkuokite šiek tiek muskato. Įpilkite maždaug 0,5 l vandens ir 15 min. patroškinkite.

5. Į troškinį įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, suberkite susmulkintus žalumynus.

6. Baigus virti, leiskite troškiniui10 min.  „sunokti“.

Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (krūtinėlės faršas)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bulvės: 7.00 vnt. (1 - faršui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 5.00 vnt. (švieži lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 2.00 vnt. (didesnės)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Svogūnų laiškai: 5.00 g
Krapai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kalakutienos ir bulvių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.9 / 29
Kaip gaminti

1.Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į skardą, išteptą sviestu.

2.Filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintus svogūnus, dar kiek pakepkite ir sukrėskite į skardą ant bulvių.

3.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kelias minutes pakaitinkite. Įmaišykite iš kubelio paruoštą sultinį ir grietinę. Šį padažą pagardinkite pipirais, kariu, mairūnais ir supilkite į skardą.

4.Kepkite 1,5 valandos 175 laipsnių orkaitėje.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kalakutiena: 400.00 g (marinuota filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g (kvietiniai)
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Grietinė: 200.00 ml (10 proc. riebumo)
Pipirai: 3.00 g (malti pipirai (įvairūs) 0,5 šaukštelio)
Karis: 4.00 g (0,5–1 šaukštelis)
Mairūnas: 2.00 arbat. š. (1–2 šaukšteliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kalakutienos suktinukas su rozmarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 21
Kaip gaminti

1. Mėsą perpjaukite į du vienodo dydžio kepsnius, pabarstykite druska ir pipirais, patepkite aliejumi ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

2. Kaštainius sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, kartu sutrinkite sviestą, rozmarinus, nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį.

3. Paruoštu įdaru patepkite abu mėsos gabalėlius, susukite ir suriškite siūlu. Palikite šaldytuve dar pusvalandį.

4. Suktinukus apvoliokite kiaušinio plakinyje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 min.

Rozmarinų skonis šiek tiek kartokas, labai stiprus ir aromatingas, todėl jų vartojama saikingai. Rozmarinais tinka gardinti ėrieną, kepsnius, paukštieną, žuvį, žvėrieną, bulves, ankštinių daržovių patiekalus, aštrius padažus, grybus, cukinijas, baklažanus.

 

Ingredientai
Kalakutiena: 230.00 g (filė)
Kaštainiai: (konservuoti) 50.00 g
Sviestas: 50.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Orkaitėje kepti vištienos maltiniai su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 43
Kaip gaminti
  1. Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsius, smulkintą svogūną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, kariu ir gerai išmaišykite.
  2. Fetos sūrį sutarkuokite burokine tarka, sukrėskite majonezą ar jogurtą, trintą česnaką, žolelių prieskonius ir išmaišykite.
  3. Drėgnomis rankomis imkite po gabalėlį vištienos, paruoškite blynelį, į jo vidų įdėkite fetos sūrio masės ir suformuokite maltinį.
  4. Paruoštus maltinius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š. (maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š. (arba natūralaus jogurto)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (arba kitokių mėgstamų žolelių prieskonių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Karis: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena su rozmarinu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 9
Kaip gaminti
  1. Vištieną šiek tiek pamuškite, kad gabalėliai būtų plonesni, įtrinkite spaustu česnaku, druska bei pipirais.
  2. Dėkite į dubenį su rozmarinu, apšlakstykite aliejumi, viską išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą bent 8 valandoms.
  3. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedeliais ir apie 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje.
  4. Tuomet nuvarvinkite ir kepkite lydytame svieste apie 15 minučių arba kol gražiai apskrus. Pasūdykite pagal skonį.
  5. Keptuvėje gerai įkaitinkite šlakelį rapsų aliejaus, temperatūrą sumažinkite iki vidutinės ir kepkite vištieną, kartu su rozmarinu, kol abi pusės tolygiai paskrunda.
  6. Patiekiame su karštais žiediniais kopūstais ir, pavyzdžiui, bulvių koše.
  7. Pagaminsite per 45 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (kelių gabalėlių)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml (šlakelio)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelė galvutė)
Sviestas: 200.00 g
Aliejus: 20.00 ml (rapsų - šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištos šlaunelės su topinambais
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.0 / 2
Kaip gaminti

1. Topinambus sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite citrinos sulčių ir užvirkite. Virkite apie 10 min. Daržovės neturi būti visiškai išvirusios. Nupilkite vandenį ir palikite atvėsti.

2. Į dubenį sudėkite visus produktus (kartu su topinambais). Gerai permaišykite ir palikite „pasimarinuoti“. Geriausia per naktį, bet jei spaudžia laikas, užtenka ir kelių valandų.

3. Viską sudėkite į kepimo indą, kepkite 200°C temperatūroje 30 min., tuomet uždenkite folija ir dar pakepkite 15 min.

Ingredientai
Topinambai: 1.00 kg (nuvalytų ir supjaustytų išilgai. Jei didesni, tai pjaukite į keturias dalis)
Citrinos sultys: 6.00 valg. š.
Vištiena: 8.00 vnt. (šlaunelės)
Svogūnai: 12.00 vnt. (šalotinių, supjaustytų išilgai)
Česnakai: 12.00 skiltelės (stambiai sukapotų)
Šafranas: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 0.50 vnt. (supjaustytos riekelėmis)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Vanduo: 150.00 ml (šalto)
Rožiniai pipirai: 1.50 arbat. š. (maltų)
Čiobreliai: 5.00 vnt. (šviežių šakelių)
Peletrūnas: 1.00 valg. š. (džiovinto)
Druska: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 0.50 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 20
Kaip gaminti

1. Mėsą ir moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais – kraštinė turi būti apie 3–4 cm. Svogūną ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau.

2. Storadugniame puode įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir trumpai apkepinkite mėsą. Išimkite ją ir atidėkite.

3. Sumažinkite ugnį ir sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Sudėkite česnakus, druską ir prieskonius. Greitai išmaišykite, kol pasijus paprikos kvapas. Ilgai nekaitinkite, nes paprika taps karti!

4. Sudėkite mėsą, moliūgą, slyvas, medų ir užpilkite vandeniu. Atsargiai išmaišykite, padidinkite ugnį ir palaukite, kol užvirs. Paragaukite, ar užtenka prieskonių. Uždenkite dangčiu ir virkite ant labai mažos ugnies apie 1 val., kol mėsa taps visai minkšta (kartkartėmis patikrinkite, ar netrūksta vandens).

5. Dar geriau šį patiekalą troškinti orkaitėje, tokiu atveju moliūgą galima sudėlioti ant viršaus – jo gabalėliai mažiau suteš ir bus skanesni.

6. Valgykite su bulvių koše ar kuskusu.

Ingredientai
Kalakutiena: 700.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 500.00 g (nulupto)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (arba 1/4 arbat. šaukšt. malto cinamono)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.50 arbat. š.
Aitrioji paprika: 0.25 arbat. š. (miltelių; nebūtinai)
Medus: 1.00 valg. š.
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Vanduo: 250.00 ml (arba daržovių sultinio iš ekologiško kubelio)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena su vynuogėmis ir alyvuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 4
Kaip gaminti

1. Nusausinkite vištienos gabalėlius popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite druska bei pipirais.

2. Sunkioje keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę (idealu – ketaus), įkaitinkite alyvuogių aliejų ir per du kartus apskrudinkite vištienos gabalėlius, kol odelė taps auksiškai rusva ir traški.

3. Į keptuvę sudėkite visą apkepintą vištieną, ant viršaus berkite čiobrelius, o į tarpus tarp vištienos gabaliukų paskirstykite svogūnus, nuo kekių nuskabytas vynuoges bei alyvuoges. Užpilkite pusę sultinio kiekio ir dėkite keptuvę į orkaitę.

4. Kepkite 25 min., kol vištiena bei priedai bus iškepę. Tuomet į keptuvę supilkite vyną, likusį sultinį ir viską pakaitinkite dar 10 min.

5. Dėkite vištieną su priedais į lėkštes ir apipilkite susidariusiu padažu. Skanu su ryžiais, kuskusu, orkaitėje keptomis bulvytėmis ar tiesiog lengvomis žalėsių salotomis.

Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (blauzdelių, šlaunelių, perpus perpjautų krūtinėlių; su oda ir kaulais)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vynuogės: 200.00 g (raudonųjų, idealu – besėklių)
Alyvuogės: 150.00 g (Kalamata, be kauliukų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, smulkiai supjaustytas)
Vynas: 100.00 ml (baltojo)
Vištienos sultinys: 200.00 ml (tinka pagamintas iš ekologiško kubelio)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 20
Kaip gaminti

1. Kalakutieną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su 2 šaukšteliais paprikos miltelių, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Didesnėje keptuvėje ant gana stiprios ugnies ištirpinkite sviestą drauge su šaukštu aliejaus, kepkite su juo pusę kalakutienos kubelių, kol apskrus iš visų pusių, išimkite mėsos kubelius iš keptuvės ir taip pat apkepkite likusią kalakutieną.

3. Į keptuvę su likusiais riebalais suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Apiberkite juos likusiais dviem šaukšteliais paprikos miltelių, pakaitinkite dar minutę, sudėkite koncentruotą pomidorų pastą, raudonosios paprikos juosteles ir lauro lapą, pakaitinkite minutę ir apliekite vištienos sultiniu. Pagardinkite pipirais, trupučiu druskos, jei reikia, leiskite virti apie 2 minutes, o tada suberkite apkeptus kalakutienos gabaliukus ir leiskite pamažu virti dar apie 4–5 minutes.

4. Mėgaukitės su morkų koše, bulvių koše arba virtais makaronais.

Taip, garnyrui čia labai tiks ši morkų košė. Nors spalvinė šių dviejų patiekalų paletė lėkštėje kiek susilieja, skoniai visgi labai gerai dera. Trūksta tik raugintų agurkų, tad geriau jų atsineškite iš savo rūsio!

Ingredientai
Kalakutiena: 450.00 g (labiausiai tinka kulšies mėsa)
Saldžiosios paprikos milteliai: 4.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (pjaustytas kubeliais)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji, supjaustyta plonomis juostelėmis)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š. (riebios)
Vištienos sultinys: 1.50 st.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.4 / 5
Kaip gaminti

1. Antienos krūtinėlės filė odeles įpjauname iki mėsos, apibarstome druska ir pipirais. Krūtinėlę dedame į šaltą keptuvę odele į apačią, kepame ant vidutinės kaitros, kol odelė apskrunda. Apkepame iš abiejų pusių. Išsiskyrusius taukus nupilame į dubenėlį – juos naudosime gamindami padažą ir daržoves.

2. Antieną dedame į skardą ir pagardiname meksikietiškais vištienos prieskoniais. Kepame iki 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių. Iškepusią krūtinėlę paliekame šiek tiek pastovėti, kad pjaustant neprarastų sulčių.

3. Gaminame padažą. Į prikaistuvį pilame aliejų ir dedame sviestą. Prikaistuviui įkaitus, apkepame svogūnėlius. Jiems suminkštėjus, dedame vyšnias ir pilame raudonąjį vyną. Jam išgaravus, pilame vištienos sultinį ir šiek tiek paverdame. Į padažą beriame druską, pipirus, cukrų, cinamoną, dedame gvazdikėlius. Jį perkošiame, pertriname vyšnias. Padažą toliau verdame ant žemesnės temperatūros, kol išgaruos skystis, o dėl cukraus padažas pradės tirštėti. Įpilame anties taukų ir nepagailime sviesto.

4. Bulves ir moliūgą apverdame – daržovės turi likti dar šiek kietos. Į įkaitintą keptuvę pilame anties taukus, dedame bulves. Prieskonių grūstuve sutriname prieskonių mišinį „Persiladas“ ir kmynus. Gautu mišiniu paskaniname bulves. Į keptuvę taip pat sudedame moliūgą, paprikas, beriame druską, pipirus. Dedame briuselinius kopūstus, apkepame.

5. Supjaustytus antienos griežinėlius dedame į lėkštę. Šalia patiekiame padažą bei daržoves.

Ingredientai
Antiena: 3.00 vnt. (krūtinėlės filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (akmens)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (labai tinka „Tellicherry“)
Vištienos prieskoniai: 0.50 valg. š. (labai tinka meksikietiški)
Sviestas: 40.00 g (padažui)
Aliejus: 30.00 ml (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažasis, supjaustytas kubeliais; padažui)
Vyšnios: 200.00 g (šaldytų; padažui)
Vynas: 100.00 ml (raudonojo; padažui)
Vištienos sultinys: 1.00 l (padažui)
Cukrus: 30.00 g (padažui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Bulvės: 400.00 g (pjaustytų skiltelėmis; daržovių garnyrui)
Paprikos: 100.00 g (pjaustytų griežinėliais; daržovių garnyrui)
Briuseliniai kopūstai: 50.00 g (daržovių garnyrui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (didelis; daržovių garnyrui)
Prieskonių mišinys Persiladas: 1.00 vnt. (pakuotė; daržovių garnyrui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos šnicelis su wasabi ir sezamų aliejumi
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 1
Kaip gaminti

Wasabi patarčiau pagardinti ir majonezą, su kuriuo toks šnicelis taps dar skanesnis. Šis kepsnys tikrai patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems, nes juk visi kartais mėgstame pasmaližiauti patiekalais, kurių greičiausiai nėra dietų sąrašuose.

1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai, padalindami jas į dvi dalis. Mėsos plaktuku švelniai suplokite krūtinėles (galite tą daryt mėsą padėję tarp dviejų celofano arba maistinės plėvelės gabalėlių), kol mėsa bus vienodo, maždaug 1 cm, storio.

2. Dubenėlyje sumaišykite wasabi, česnakus ir sezamų aliejų, ir šiuo mišiniu ištepkite krūtinėles iš abiejų pusių.

3. Suklokite kepsnius vieną ant kito ir palikite pasimarinuoti bent 10 minučių (arba kelias valandas šaldytuve).

 

4. Į vieną dubenėlį supilkite suplaktus kiaušinius, į kitą suberkite panko bei druską ir pipirus. Pavilgykite kepsnius kiaušinio plakinyje iš abiejų pusių, tada įspauskite į panko džiūvėsius, kiekvieną pusę įspausdami, kad kuo daugiau džiūvėsių priliptų.

5. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turėtų būti apie 3 cm), ir dėkite kepsnius. Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3–4 minutes, kol paniruotė taps auksinė, traški, o mėsa iškepusi ir sultinga.

6. Išėmę iš keptuvės nusausinkite riebalus popieriniais rankšluosčiais. Patiekite su virtais ryžiais, žalumynais (baziliko lapeliais, svogūno laiškais), pašlakstykite kecap manis (saldžiu sojų padažu) ir wasabi majonezu (kurį pagaminsite sumaišę visus išvardintus ingredientus).

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (po 300 g kiekviena)
Krienai: 1.50 valg. š. (japoniškos krienų pastos wasabi; 1 šaukštas vištienai ir 0,5 majonezui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Sezamų aliejus: 1.30 valg. š. (1 šaukštas vištienai ir 0,3 majonezui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lengvai suplakti)
Džiūvėsiai: 2.00 st. (idealu, jei tai bus panko (japoniški džiūvėsėliai))
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š. (arba kiek prireiks; kepimui)
Majonezas: 0.30 st. (wasabi majonezui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Kepiniai:

Receptai
Receptas: Paprastai paruošiamas kalakutienos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
1.0 / 1
Kaip gaminti

1. Kalakuto krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir apie 5 minutes pakepkite ant aliejaus. Mėsa turi būti beveik iškepusi. Pagardinkite druska, pipirais ir išdėliokite aštuoniuose keraminiuose 9 cm skersmens indeliuose (ramekenuose).

2. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir pakepinkite pievagrybius, svogūnus ir česnaką apie penkias minutes. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite šerį ir kepkite apie tris minutes, kol alkoholis išgaruos. Tuomet supilkite sultinį ir grietinėlę, viską užvirinkite ir ant mažos ugnies patroškinkite apie 10 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės.

3. Užpilkite padažu kalakuto gabaliukus indeliuose. Indeliai turi būti gerai pripildyti, palikite tik maždaug pusę centimetro iki viršaus. Atvėsinkite.

4. Iš tešlos išpjaukite šiek tiek už indelius didesnius apskritimus (maždaug 10 cm skersmens) ir užklokite indelius, gerai prispauskite kraštelius, kad jie priliptų prie indelio. Galima tešlos kraštelį padrėkinti, kad jis geriau liptų. Iš tešlos likučių išpjaukite ar iškočiokite papuošimus. Kiaušinio trynį sumaišykite su šaukšteliu vandens ir aptepkite visas tešlos kepures.

 

5. Sudėkite indelius į šaldytuvą valandai – tai labai svarbus recepto punktas, nepraleiskite jo. Atvėsinta kalakutiena vėliau neperkeps.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepkite pyragus apie 20 minučių, kol tešla gražiai apskrus.

Be mėsos: ją keiskite daržovėmis: šparaginėmis pupelėmis, smidrais, paprika – viskas priklauso nuo jūsų pomėgių ir fantazijos. Svarbu ruošiant daržoves jų neperkepti – jos vėliau troškinsis po tešlos kepure.

Be riebalų: daržoves ir mėsą paruoškite garuose arba apvirkite, vietoj balto padažo naudokite sultinį.

Ingredientai
Kalakutiena: 600.00 g (krūtinėlės)
Pievagrybiai: 300.00 g
Grietinėlė: 300.00 ml (riebios)
Vynas: 50.00 ml (arba šerio; arba galite nepilti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 150.00 ml
Sviestas: 20.00 g
Aliejus: 5.00 valg. š.
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 13
Kaip gaminti
  1. Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje.
  2. Sudėkite smulkintas daržoves, tarkuotą kopūstą, porą, svogūnus, grybus, morką, viską apkepus pagardinkite sojų padažu.
  3. Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinių trynius ir gerai viską išmaišykite.
  4. Šiek tiek pakočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą, dėkite jį į skardą išklotą kepimo popieriumi, sudėkite įdarą ir uždengus kitu tešlos lakštu gerai užspauskite kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu, galima pabarstyti sezamo sėklomis.
  5. Kepti 35 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šaltą.
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Kalakutiena: 400.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Grybai: 150.00 g
Kopūstai: 300.00 g
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 10.00 ml (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragėliai su vištiena ir žirneliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.8 / 11
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite į dubenį, suberkite mieles, supilkite tirpintą pravėsusį sviestą, cukrų, druską, išplaktus kiaušinius, kambario temperatūros pieną ir užminkykite tešlą. Palikite valandai, kad pakiltų.

2. Vištienos kumpelius išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir sumalkite.

3. Suberkite atitirpintus žirnelius, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį ir išmaišykite.

4. Pakilusią tešlą išminkykite ir iškočiokite. Lakštą supjaustykite kvadratėliais, ant kiekvieno krėskite po šaukštą įdaro, sulenkite trikampiu, apspaudykite kraštus ir palikite pusvalandį, kad pakiltų.

5. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi išteptą skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 30–40 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (kvietiniai)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas)
Mielės: 7.00 g (sausos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š. (skardai patepti)
Vištiena: 3.00 vnt. (2-3 kumpeliai - įdarui)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (įdarui)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (šaukštas - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Beliašai su vištiena ir žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.5 / 11
Kaip gaminti

1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Į dubenį suberkite miltus, padarykite per vidurį duobutę ir supilkite vandenį su mielėmis, uždenkite ir leiskite 10–15 minučių pastovėti, kad mielės pradėtų burbuliuoti. Tuomet supilkite aliejų, įmuškite kiaušinio trynį, pasūdykite ir užminkykite minkštą tešlą. Tešlą uždenkite ir pusvalandžiui padėkite į šiltą vietą, kad pakiltų.

2. Faršą sumaišykite su tarkuotu svogūnu ir grūstu česnaku. Pagardinkite pipirais ir druska. Fermentinį sūrį supjaustykite kubeliais ir su žalumynais suberkite į faršą. Viską gerai išmaišykite.

3. Pakilusią tešlą perminkykite ir plonai iškočiokite. Išspauskite didesnius (desertinės lėkštutės dydžio) apskritimus. Per vidurį dėkite nemažai faršo ir kraštus užlenkite, tik ne iki vidurio, palikite, kad faršas matytųsi. Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejaus tiek, kad pyragėliai būtų apsemti, ir virkite ant mažos ugnies, kol gražiai parus iš abiejų pusių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - tešlai)
Miltai: 2.00 st. (2 - 2,5 - tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (šiltas - tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Faršas: 500.00 g (500 - 600 vištienos šlaunelių - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, smulkintų - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Sūris: 100.00 g (kietesnio fermentinio - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

02:32
01:00
01:02

RESTA 2019

Naviguok į ateitį

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką