Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 01 18, 08:30

Panašios, bet skirtingos lęšių mišrainės: tiks ir užkandžiui, ir pietums

Lęšiai bet kuriam patiekalui suteikia sotumo, nesvarbu, kas tai būtų, sriuba, troškinys ar maltinukai. Kviečiame išbandyti dvi mišraines, kuriose lęšiai groja pirmu smuiku. Abi jos tiks ir kaip užkandis, o valgant kartu, tarkime, su keptais ar virtais kiaušiniai, puikiai pasotins ir per pietus.
Lęšių mišrainė
Lęšių mišrainė / Vida Press nuotr.

Lęšių mišrainė su kepta paprika ir pomidoriukais

Ingredientai:

  • 150 g žaliųjų ar rudujų lęšių, kurių nereikia mirkyti (šią informaciją rasite ant pakuotės);
  • 1 svogūnas, nuluptas ir supjaustytas kubeliais;
  • 1 morka, nuskusta ir supjaustyta nedideliais kubeliais;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 lauro lapas;
  • kelios šakelės čiobrelių;
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta ketvirčiais, be sėklų;
  • 250 g mažų pomidoriukų;
  • keli šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Lęšius perplaukite po tekančiu vandeniu.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Pomidoriukus sudėkite į nedidelį kepimo indą, tarp jų įsprauskite paprikos ketvirčius (odele į viršų), pabarstykite viską druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir dėkite kepti 35–40 min. – kol paprikos odelė bus pūslėta ir juoda.

3. Kol kepa daržovės, išvirkite lęšius. Tam pirmiausiai įkaitinkite puode porą šaukštų aliejaus, berkite svogūnus ir morkas, pakepinkite, kol kiek suminkštės ir karamelizuosis. Tada suberkite lęšius, meskite lauro lapą, perpjautą pusiau česnako skiltelę, čiobrelius, užpilkite 500 ml vandens, palaukite, kol išvirs, tada sumažinkite kaitrą ir palikite lęšius virti 30–35 min. Į pabaigą pasūdykite. Tik šiukštu nepervirkite lęšių, jie turi išlikti gana tvirti – al dente.

4. Iškepusias paprikas sudėkite į mažą dubenėlį ir sandariai uždenkite folija, palikite taip kelias minutes. Pomidoriukus skystyje, kuriame kepė, švelniai patraiškykite ir atidėkite.

5. Kai lęšiai išvirs, išimkite lauro lapą, čiobrelius, jei liko daug skysčio, jį nusunkite.

6. Po folija išprakaitavusią papriką nulupkite, o tada supjaustykite mažais kubeliais.

7. Į nemažą dubenį berkite lęšius, susmulkintą papriką, patraiškytus pomidoriukus su visu skysčiu, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos. Jei norisi, galite pabarstyti kapotomis petražolėmis. Valgykite kambario temperatūros, likučius laikykite šaldytuve.

Vida Press nuotr./Lęšių mišrainė
Vida Press nuotr./Lęšių mišrainė

Lęšių mišrainė su avokadu ir šviežiais pomidoriukais

Ingredientai:

  • 200 g jau išvirtų (ar konservuotų lęšių);
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • 1 baltasis arba šalotinis svogūnas, nuluptas ir supjaustytas mažais kubeliais;
  • 200 g mažų pomidoriukų, supjaustytų ketvirčiais;
  • 1 didelis, gerai sunokęs avokadas, nuluptas, be kaulo ir supjaustytas stambesniais kubeliais;
  • keli šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • sauja šviežių kalendrų, sukapotų;
  • sauja šviežių krapų, sukapotų;
  • 1 aitrioji paprika (nebūtinai), perpjauta išilgai, be sėklų ir smulkiai supjaustyta;
  • 1 valg. šaukšt. paprastos arba žaliosios citrinos (laimo) sulčių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Lęšius nusunkite, jei jie buvo konservuoti skystyje, suberkite į dubenį, kuriame maišysite mišrainę.

2. Prie lęšių berkite pomidoriukų ketvirčius, avokadą, svogūną, tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis. Dėkite ir traiškytą česnaką, aitriąją papriką, berkite druskos, pipirų, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.

3. Galiausiai mišraine gausiai pabarstykite kapotomis žolelėmis ir galite ragauti.

123RF.com nuotr./Lęšių mišrainė su avokadais
123RF.com nuotr./Lęšių mišrainė su avokadais

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką