Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 25d. 07:00

Panorusiems šio to nekasdienio – pyragas su maltos mėsos ir bulvių įdaru

Pyragas su mėsos įdaru
Vida Press nuotr. / Pyragas su mėsos įdaru

Pyragų rudenį daugelis kepame gausiau, juk pasipila obuoliai, slyvos, kriaušės, tačiau nepamirškite, kad tokia forma galima patiekti ir rimtąjį patiekalą. Siūlome išbandyti įdomų, skanų ir sotų kanadietišką pyragą su mėsos įdaru. Maloniai nustebs ir namiškiai, ir svečiai!

Ingredientai (8 asm.):

tešlai:

  • 325 g miltų;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 230 g sviesto, šalto, supjaustyto kubeliais;
  • 90 ml šalto vandens (gali reikėti daugiau);
  • 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto.

įdarui:

  • 450 g maltos kiaulienos;
  • 450 g maltos jautienos;
  • 1 didelė bulvė, nuskusta ir supjaustyta kubeliais;
  • 1 didelis svogūnas, nuluptas ir susmulkintas;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 lauro lapas;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 0,5 arbat. šaukšt. tarkuoto muskato riešuto;
  • žiupsnis maltų gvazdikėlių;
  • žiupsnis kajeno pipirų;
  • 250 ml vištienos ar jautienos sultinio (arba vandens);
  • 1 kiaušinio trynys (viršui aptepti).

Gaminimas:

1. Pirmiausiai ruošiame tešlą. Elektrinio virtuvės kombaino dubenyje naudodami S formos peilį sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Tada suberkite sviesto kubelius ir įjungę pulsuojantį režimą viską pasukite, kol sviestas susikapos iki žirnio dydžio gabaliukų, kiek susijungs su sausaisiais produktais. Tada supilkite vandenį ir actą ir vėl įjunkite kombainą, tačiau tik kol produktai susijungs. Visą šį procesą nesunkiai galite atlikti ir rankomis dubenyje, tik labai svarbu tešlos neminkyti, tik suspausti, kad produktai vos susijungtų, tačiau sviestas neimtų tirpti. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Ruošiame įdarą. Įkaitinkite storadugnę keptuvę ir suberkite į ją mėsą, kepinkite aktyviai kapodami mėsą, kad ji nesukeptų į didelius gabalus, bet būtų biri. Kepinkite ir smulkinkite, kol nebebus matyti termiškai neapdorotos mėsos. Tuomet mėsą perdėkite į kitą indą, tačiau pasilikite keptuvėje apie porą šaukštų išsiskyrusių jos sulčių ir riebalų.

3. Į keptuvę berkite svogūnus ir pakepinkite kelias minutes, kol taps permatomi. Tada suberkite ir bulves bei visus prieskonius, pakepinkite maišydami kelias minutes. Grąžinkite į keptuvę ir mėsą, supilkite ir sultinį (ar vandenį), dėkite lauro lapą. Kaitrą sumažinkite iki mažos, keptuvę uždenkite ir palikti viską troškintis apie pusvalandį. Praėjus šiam laikui išimkite lauro lapą, perdėkite visą mišinį į dubenėlį ir padėkite atvėsti.

4. Kai ateis laikas kepti, įkaitinkite orkaitę iki 190°C laipsnių temperatūros. Pasiruoškite apvalią kepimo formą aukštesniais kraštais.

5. Išimkite iš šaldytuvo atšalusią tešlą ir ant lygaus miltuoto paviršiaus iš kiekvienos tešlos dalies iškočiokite ploną apvalų lakštą, kuris dengtų kepimo formos dugną ir kraštus.

6. Vieną iš tešlos lakštų klokite į kepimo formą, gražiai suklostykite kraštus, kad suformuotumėte dubenį. Į jį sukrėskite įdarą, o tada ant viršaus klokite antrąjį apvalų lakštą ir apspaudykite kraštus (jei lieka šiek tiek tešlos, galite suformuoti iš jos, pvz., lapelius ir papuošti pyrago viršų). Pyrago viršaus centre būtinai prapjaukite skylutę, kad turėtų pro kur išeiti garas. Galiausiai aptepkite viršų paplaktu kiaušinio tryniu ir dėkite kepti.

7. Kepkite apie 45–50 min., kol viršus bus gražiai rusvas. Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekiant leiskite apie 10 min. ramiai pastovėti. Kad būtų gaiviau ir lengviau, šalia pyrago paruoškite mėgstamų salotų.

Vida Press nuotr./Pyragas su mėsos įdaru
Vida Press nuotr./Pyragas su mėsos įdaru

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Skanumėlis

Video

07:03
00:49
17:58

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką