Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 27d. 16:30

Paprasčiau nebūna: jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Persimonas
Vida Press nuotr. / Persimonas

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai. Pasimėgaukite, kol jų dar yra, nes sezonas artėja į pabaigą, teks ir vėl laukti vėlyvo rudens.

Ingredientai (2 asm.):

  • 300 ml natūralaus jogurto (geriausiai – tiršto ir riebaus graikiško);
  • 2–3 gerai prinokę persimonai;
  • skysto medaus, pagal skonį;
  • 1 valg. šaukšt. pistacijų (nesūdytų), stambiai sukapotų;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Jogurtą gerai išsukite plakimo šluotele, kad būtų purus ir lengvas, be jokių gumuliukų. Padalinkite jį į 2 dubenėlius.

2. Persimonus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Dėkite jas ant jogurto.

3. Pašlakstykite jogurtą ir persimonus skystu medumi, pabarstykite pistacijomis, užberkite po mažą žiupsnelį druskos (nebūtina, bet sustiprins skonių derinį).

Valgykite iškart!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką