Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Paprasčiau nebūna: naminės tortilijos, tinkančios ir suktinukams, ir net picai

Meksikos virtuvė pastaraisiais metais itin išpopuliarėjo, tad kai norisi patiekalų iš šios šalies, parduotuvėse dažnai dairomės tortilijų. Tačiau iš tiesų šių papločių nesunku išsikepti patiems, o naudoti juos galima kuo plačiausiai – ir takams, ir prie mėgstamų salotų, ir net paprastutei picai ruošti.
Tortilija su įdaru
Tortilija su įdaru / Vida Press nuotr.

Ingredientai (6 tortilijoms):

  • 250 g miltų (dalį kvietinių miltų galite keisti kukurūzų, tarkime, 50–70 g);
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 2 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus;
  • 100 g šilto vandens.

Gaminimas:

1. Į didelį indą (idealu, jei naudosite virtuvinį kombainą, bet galima apsieiti ir be jo) suberkite miltus, druską, išmaišykite, supilkite vandenį ir aliejų, o tada imkite minkyti. Iš pradžių tešla gali atrodyti neklusni, tačiau netrukus viskas ims jungtis. Minkykite apie 2–3 min. Išminkytą tešlą apdenkite maistine plėvele ir leiskite 20 min. pabręsti.

2. Tešlai subrendus, padalinkite ją į 6 dalis. Įkaitinkite keptuvę nelimpančia danga ant didelės kaitros. Iš kiekvieno tešlos gabaliuko iškočiokite maždaug 20 cm skersmens paplotį (kol keps vienas, kočiokite kitą). Dėkite paplotį ant įkaitusios keptuvės ir kepkite kiekvieną pusę po 30–40 sekundžių. Iškepusias dėkite vieną ant kitos, kad išliktų minkštos ir šiltos.

Vida Press nuotr./Kepama tortilija
Vida Press nuotr./Kepama tortilija

3. Iškeptas tortilijas galite valgyti iškart – sukti į jas įvairius priedus, skanauti su sriubomis, salotomis, o galite ir panaudoti jas kaip paprastučių picų padą. Tam tortiliją tereikia aptepti picai tinkančiu padažu, pabarstyti sūriu, jei norite, apdėlioti kitais mėgstamais priedais ir kelioms minutėms kišti į orkaitę su įjungta grilio funkcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius