Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2022 sausio 13d. 09:00

Paprasta, gardi avokadų ir agurkų mišrainė, kurią verta išbandyti

Mišrainė su avokadais
123RF.com nuotr. / Mišrainė su avokadais
Per šventes skanavę tradicinių lietuviškų mišrainių, visai gali būti, dabar esame nuo jų kiek pavargę. Tad pats metas išbandyti patiekalą, kuriame dera taip vertinami avokadai ir ilgavaisiai agurkai. Tiesa, paruošę šią mišrainę ilgai nedelskite – valgykite iškart!

Ingredientai:

  • 1 didelis prinokęs, bet nepernokęs avokadas;
  • 2 ilgavaisiai agurkai;
  • keli svogūnų laiškai;
  • 2 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
  • 1 valg. šaukšt. žaliosios citrinos (laimo) arba paprastos citrinos sulčių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. sriracha padažo (iš bėdos tinka ir aitriosios paprikos milteliai);
  • saujelė kapotų šviežių kalendrų (jei nemėgstate, galite keisti petražolėmis).

Gaminimas:

1. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite gana stambiais kubeliais. Suberkite į dubenį.

2. Agurkus nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklas, o tada supjaustykite panašiais kubeliais kaip avokadą. Suberkite į tą patį dubenį, ten pat berkite ir susmulkintus svogūnų laiškus. Viską pašlakstykite citrinos sultimis.

3. Iš likusių ingredientų, išskyrus žoleles, užmaišykite padažą. Supilkite ant agurkų bei avokadų, atsargiai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų padažu. Apibarstykite kalendromis ar petražolėmis ir iškart patiekite.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:16:45
47:36

Video

45:27
01:14
24:24

Adventur 2022

Maistas

URBAN˙/

Tik prenumeratoriams
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką