Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 06 01, 16:00

Paprasta, greita ir skanu: makaronai su žaliųjų žirnelių padažu ir žalumynais

Makaronų patiekalai gali būti patys įvairiausi – paprastučiai ir ruošiami ilgai, sotūs, net sunkūs ir visai lengvučiai. Prasidėjus vasarai kviečiame išbandyti itin paprastą patiekalą, kuriam daugiausiai skonio suteikia žalieji žirneliai – čia jie tinka ir švieži, ir šaldyti.
Makaronai su žaliųjų žirnelių padažu ir žalumynais
Makaronai su žaliųjų žirnelių padažu ir žalumynais / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 300 g makaronų (geriausia – trumpo formato, bet jei patinka, rinkitės spagečius);
  • 1 stiklinė žaliųjų žirnelių (jei jie šaldyti, atšildykite);
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • 3–4 laiškiniai svogūnai;
  • 100 g tarkuoto parmezano ar kito mėgstamo kietojo sūrio, svarbu, kad ryškesnio skonio (padalinkite į dvi dalis);
  • šlakelis citrinų sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina, bet tinka, jei mėgstate aštriau);
  • didelis žiupsnis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • didelė sauja gražgarsčių (padalinkite jas į dvi dalis).

Gaminimas:

1. Žirnelius labai trumpai – 3–4 min. – pavirkite ir perliekite šaltu vandeniu

2. Visus ingredientus, išskyrus aliejų, pusę sūrio bei gražgarsčių ir makaronus, suberkite ir supilkite į elektrinį maisto smulkintuvą. Susmulkinkite iki tyrės. Jei liko kiek rupesnių žirnelių, nieko tokio. Į šią tyrę plona srovele supilkite aliejų ir dar kiek pamalkite, kad aliejus „įsijungtų“ į bendrą konsistenciją.

3. Išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens (jokiu būdu jų nepervirkite). Makaronus nukoškite (tik prieš tai pasilikite kelis šaukštus makaronų virimo vandens).

4. Berkite makaronus į erdvų dubenį, supilkite pasigamintą padažą, likusias gražgarstes ir sūrį, išmaišykite ir iškart kvieskite prie stalo valgytojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką