Dabar populiaru
Publikuota: 2020 vasario 11d. 16:00

Paprastas, bet puikus saldžiųjų bulvių apkepas su šalavijais

Saldžiųjų bulvių apkepas
Vida Press nuotr. / Saldžiųjų bulvių apkepas

Yra gėrybių, kurios savo skoniais ir aromatais dera nepakartojamai! Vienos tokių – saldžiosios bulvės (dar žinomos kaip batatai) bei šalavijai. Saldžiųjų bulvių lengva įsigyti didesnėse parduotuvėse, o šalavijai šiais metais sėkmingai žaliuoja net žiemą (jei neturite žaliuojančių, ieškokite jų šviežių žolelių lentynose). Vos keli ingredientai, šiek tiek laiko ir mėgausitės lengvu, gardžiu patiekalu. Išbandykite!

Ingredientai:

  • apie 1 kg saldžiųjų bulvių;
  • saujelė šviežių šalavijų, stambiai sukapotų;
  • 5 skiltelės česnako;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 150–200 ml riebios grietinėlės.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių temperatūros. Apvalią, kepti orkaitėje tinkamą kepimo formą ištepkite aliejumi.

2. Saldžiųjų bulvių nelupkite, tačiau labai gerai nušveiskite šepetėliu ar kempine, o tada supjaustykite kuo plonesniais – apie 2 mm storio – griežinėliais. Dėkite juos į didelį dubenį, suberkite šalavijus, sutraiškytus česnakus, druską ir labai gerai rankomis viską išmaišykite, kad priedai tolygiai pasiskirstytų.

Vida Press nuotr./Šalavijas
Vida Press nuotr./Šalavijas

3. Dėliokite bulvių skilteles paruoštame kepimo inde glaudžiai sustatydami taip, kad į viršų žvelgtų odelės (taip, kaip matyti nuotraukoje). Jei sudėliojus visas bulves inde dar liko priedų – šalavijų, česnakų, pabarstykite jais viršų.

4. Uždenkite indą folija ir dėkite į orkaitę. Kepkite 45 min. Praėjus šiam laikui, foliją nuimkite, supilkite į kepimo indą grietinėlę ir kepkite jau neuždengę apie 25 min. – bulvės turi būti minkštutėlės, apkrudusios, o grietinėlė gerokai sutirštėjusi.

5. Tiekite karštą ar kambario temperatūros. Skanaus!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką