Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugpjūčio 9d. 10:00

Paprastas, bet stebinantis desertas: plakta grietinėlė su trumpai marinuotomis uogomis

Grietinėlės ir uogų desertas
Vida Press nuotr. / Grietinėlės ir uogų desertas

Karštą dieną su pyragais ir kitokiais kepiniais daugeliui ne pakeliui – visai nesinori kaisti prie orkaitės. Visai kitas reikalas, kai desertas gaivus, o ir lengvai paruošiamas. Siūlome prisiminti tobulą plaktos grietinėlės ir uogų derinį. Gal ir skamba ne itin įmantriai, tačiau skyrus dėmesio detalėms šis desertas gali nustebinti!

Ingredientai:

plaktai grietinėlei:

  • 200 ml plakamosios grietinėlės (geriau rinktis trumpo galiojimo, nes ji geresnio skonio ir lengviau išplakama);
  • 1 valg. šaukšt. cukraus pudros;
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • mažas žiupsnelis druskos.

marinuotoms uogoms:

  • 2 saujos mėgstamų tamsių uogų – mėlynių, šilauogių, gervuogių (didesnes uogas perpjaukite pusiau);
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 4–5 šviežios mėtos lapeliai (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Į sausą ir švarų platų dubenį supilkite grietinėlę, berkite cukraus pudrą, druską ir išplakite. Būkite atidūs – grietinėlę lengva perplakti, tad kai ims formuotis minkštos, dar ne itin standžios putos, intensyviai nebeplakite. Išplaktą grietinėlę su visu dubeniu dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

2. Uogas suberkite į dubenėlį, suberkite cukrų, druską, šiek tiek patrintus, bet nesusmulkintus mėtų lapelius. Gerai išmaišykite ir kelioliką minučių ar net valandą kitą palikite šaldytuve.

3. Kai būsite pasiruošę patiekti desertą, į skaidraus stiklo stiklines pakaitomis dėkite grietinėlės ir uogų (šių sluoksnis turi būti viršutinis, o mėtų lapelius pašalinkite). Skanaus!

Vida Press nuotr./Grietinėlės ir uogų desertas
Vida Press nuotr./Grietinėlės ir uogų desertas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Aplinka produktyvumui

KARTU SU MAXIMA: VERTINAME LIETUVIŠKĄ KOKYBĘ

Video

09:59
01:16
01:18

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką