-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paprasti būdai paįvairinti vandens skonį

Reklamose puikuojasi įvairiausi gėrimai, tačiau geriausias pasirinkimas visgi yra vanduo. Jo privalumų sąrašą galime tęsti iki begalybės. Visgi, jei negersite pakankamai vandens, organizmas negaus pakankamai skysčių. Jums nepatinka skonis? Ne bėda!
Gėrimas su ledukais
Gėrimas su ledukais / Shutterstock nuotr.

Womenshealth.mag siūlo kelis būdus, kaip paįvairinti vandens skonį:

Įmeskite cinamono lazdelę. Įdėkite šį prieskonį į puodelį vandens ir pašildykite beveik iki virimo. Šį skystį maišykite su šaltu vandeniu ir ledu. Cinamonas ne tik suteiks vandeniui skonio, bet ir sumažins cukraus bei blogojo cholesterolio kiekį kraujyje.

Įpilkite šlakelį sulčių. Truputis sulčių suteiks jūsų vandeniui skonio ir spalvą. Geras skonis su nedideliu kiekiu kilokalorijų ir cukraus bus puiki atgaiva jūsų kūnui ir sielai.

Taip pat skaitykite: Pribloškiantis eksperimentas: 3 litrai vandens per dieną moterį pakeitė neatpažįstamai

Įsigykite vandens gertuvę. Šviežias vanduo su keliais vaisių gabaliukais – dar vienas paprastas būdas gerti skanų vandenį. Nusipirkite specialią gertuvę, į kurią galėsite įmesti kelias braškes, apelsino ar citrinos skilteles.

Pagardinkite žolelėmis. Galite vandenį gardinti ir keliais mėtų lapeliais ar sutrintu baziliku. Tai bus tas pats, kas gerti mojito kokteilį, tačiau be alkoholio ir papildomo cukraus. Įberkite norimas žoleles į vandenį ir palikite per naktį. Ryte galite dar išspausti šiek tiek žaliosios ar paprastos citrinos.

Taip pat skaitykite: Vandens dieta: geriam ir lieknėjam!

Įpjaustykite agurkų. Vasarą kavinėse galite pamatyti ąsotėlių su vandeniu, kuriame plaukioja agurko skiltelės. Tai gaivu, skanu ir miela akims. Išbandykite ir jūs.

Dėkite ledo kubelius. Užsišaldykite kubelių su kava, trintomis avietėmis ar granato sėklomis ir turėsite neįprastų ledo gabaliukų, kuriais galėsite pagardinti vandenį. Atrodys, jog geriate įmantrų kokteilį!  

Steven Depolo, Flickr.com/Ledo kubeliai grožiui
Steven Depolo, Flickr.com/Ledo kubeliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius