Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 21d. 10:01

Paprasti ir nekasdieniai patiekalai iš virtų bulvių: švilpikai, piršteliai, pyragėliai ir kukuliai

Švilpikai
Astos Černės nuotr. / Švilpikai

Tarkuotų bulvių patiekalus mėgsta ne visi, nes jų pavalgius dažną apima sunkumo jausmas. Be to, juk sausį daug kas bando maitintis kiek sveikiau ir lengviau. Nors ir virtų bulvių skanėstus kai kas pavadintų „nuodėmingais“, jie šiek tiek lengvesni ir elegantiškesni, žinoma, jei patiekdami neskandinate spirguose ir svieste (o jei jau labai patinka, galite ir skandinti!). Kviečiame rinktis receptą!

Receptai
Receptas: Dzūkiški „Švilpikai“
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 104
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, įmeskite į jį svogūną.

2. Virtas bulves sutrinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, išminkykite.

3. Formuokite storą ilgą "gyvatėlę'', ją supjaustykite vienodais gabalėliais ir dėkite juos į skardą, išteptą aliejumi.

4. Kepkite apie valandą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Skanu su spirgučiais, sviestu, varške ar grietine.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg
Miltai: 500.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Virti bulvinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 130
Kaip gaminti

1. Išvirkite bulves sūdytame vandenyje ir dar šiltas sutrinkite.

2. Į bulvių masę berkite miltus, įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite, kočiokite pailgomis juostelėmis, supjaustykite ir virkite truputį pasūdytame vandenyje apie 10 min.

Tiekite su grietinės ir sviesto padažu.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (virtų)
Miltai: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 100.00 g
Sviestas: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulviniai močiutės paplotėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 51
Kaip gaminti

1. Nuluptas bulves išvirkite ir sutrinkite.

2. Įplakite 1 kiaušinį, įdėkite šaukštelį druskos. Miltų dėkite minkant tiek, kad neliptų prie rankų. Miltais pabarstykite stalą, ant jo kočiokite tešlą kuo ploniau.

3. Pjaustykite keturkampiukais ir kepkite aliejuje.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Miltai: 2.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Švilpikai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 398
Kaip gaminti
  1. Bulves su lupenomis gerai nuplaukite, sudėkite į vidutinio dydžio puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos.
  2. Išvirkite. Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale ar sutrinkite trintuve. Sutrintas bulves sumaišykite su miltais, kiaušiniais ir žiupsniu druskos.
  3. Suminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite volelį, šiek tiek jį suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais.
  4. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  5. Paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu.
  6. Kepkite iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.
  7. Kol švilpikai kepa, paruoškite padažą.
  8. Kiaulienos šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  9. Nuimkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti. Varškę sudėkite į dubenėlį.
  10. Trinkite, palaipsniui pildami pieną, kol gausite vientisą masę.
  11. Į varškę suberkite šoninės gabalėlius, pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus.
  12. Pagardinkite druska pagal skonį ir išmaišykite.
  13. Iškepusius švilpikus patiekite su padažu. Skanaus!
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (6 - 7)
Miltai: 140.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis arba du maži)
Druska: 2.00 žiupsnelis (švilpikams ir padažui)
Varškė: 1.00 vnt. (pusės puodelio - padažui)
Pienas: 125.00 ml (padažui)
Kiauliena: 125.00 g (šoninės - padažui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (padažui)
Krapai: 1.00 sauja (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėčiai su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 46
Kaip gaminti
  1. Virtas bulves ir varškę sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų.
  2. Tešlą gerai suminkykite ir iš jos suformuokite paplotėlius, apvoliokite juos miltais iš abiejų pusių ir kepkite svieste, kol pagels.
  3. Patiekite su grietine ar sviestu.

Recepto autorė: Gintarė

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltai: 1.00 st.
Varškė: 300.00 g
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulvių košės kotletukai
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 127
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kiaušinį, tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsėlius (arba miltus), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotus krapus, druską ir pipirus.
  2. Jei matote, kad masė per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba įdėkite šaukštą grietinės. Jei matote, kad masė per skysta, įberkite daugiau džiūvėsėlių arba miltų.
  3. Paruoštą masę padalinkite į maždaug 12–15 lygių dalių. Iš kiekvienos jų drėgnais delnais suformuokite kamuoliuką ir suplokite juos į plokščius taisyklingus kotletukus.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite suformuotus kotletukus iš abiejų pusių po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  5. Iškepusius perkelkite ant popierinių rankšluosčių ir nusausinkite aliejų.
  6. Iškepusius bulvių košės kotletukus patiekite šiltus, su grietine ir smulkintais krapais ar svogūnų laiškais.
Ingredientai
Bulvių košė: 375.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (arba miltų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Aliejus: 20.00 ml (kepimui)
Grietinė: 50.00 g (patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulvių ir varškės spurgos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 141
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės.
  2. Į bulvių masę sukrėskite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite muskatu.
  3. Gruzdintuvėje ar nedideliame puodelyje įkaitinkite aliejų (jo pilkite tiek, kad apsemtų spurgas).
  4. Formuokite norimo dydžio apvalias spurgas, apvoliokite jas kiaušinio plakinyje bei džiūvėsiuose ir leiskite į verdantį aliejų.
  5. Iškepusias iškart dėkite ant popierinės servetėlės ir nusausinkite aliejų.
  6. Šias spurgas skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis. Puikiai tinka su įvairiais padažais.
Padažą pagal savo skonį galite išsirinkti ČIA.
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Varškė: 200.00 g
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - spurgoms apvolioti)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (maltų - pagal poreikį)
Aliejus: 150.00 ml (kepimui - pagal poreikį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 11
Kaip gaminti

1. Nulupkite bulves. 3 bulves supjaustykite stambiai ir išvirkite sūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį, įdėkite sviesto, įberkite pipirų ir džiovintų petražolių. Sutrinkite bulvių košę ir palikite atvėsti.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.

3. Likusias 3 bulves supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Bulves paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.

4. Į bulvių košę įmuškite 2 kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į skardą įtieskite kepimo popierių ir patepkite jį aliejumi. Formuokite 6 paplotėlius ir sudėkite į skardą. Paplotėlių viršų aptepkite lydytu sviestu arba aliejumi.

5. Abi skardas dėkite į orkaitę ir įjunkite ventiliatoriaus su griliu režimą. Skardą su bulvių kubeliais dėkite į viršutinę orkaitės dalį, o su paplotėliais į apatinę. Po 15 minučių, kai bulvių kubeliai bus lengvai apskrudę, skardas sukeiskite vietomis. Kubelius lengvai pamaišykite. Kepkite dar 5 minutes, kol paplotėliai gražiai apskrus.

6. Keptuvėje apskrudinkite šoninės juosteles.

7. Avokadus sutrinkite su majonezu, prieskoniais ir citrinų sultimis.

8. Lėkštėse paplotėlius aptepkite garstyčiomis ar tepamu varškės sūreliu. Dėkite šiek tiek bulvių kubelių, keletą šoninės juostelių, vėl bulvių kubelių ir ant viršaus uždėkite avokadų kremo. Tiekite nedelsdami.

Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (vidutinės)
Sviestas: 2.00 vnt. (kubeliai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Šoninė: 400.00 g (juostelių)
Garstyčios: 6.00 arbat. š. (arba mėgstamo tepamo varškės sūrelio)
Druska: 0.50 arbat. š. (paplotėliams; ir dar po žiupsnį kubeliams ir avokadų kremui)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (po žiupsnį maltų paplotėliams ir kubeliams ir dar žiuosnis grūstų avokadų kremui)
Petražolės: 3.00 žiupsnelis (džiovintų; paplotėliams, kubeliams ir avokadų kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (paplotėliams)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (kubeliams)
Avokadai: 3.00 vnt. (avokadų kremui)
Majonezas: 1.00 arbat. š. (avokadų kremui)
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š. (avokadų kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 18
Kaip gaminti

piršteliai:

1. Nepjaustytas bulves išvirkite su lupena arba iškepkite orkaitėje. Pravėsusias nulupkite, sutrinkite bulvių trintuve. Suberkite kitus ingredientus ir truputį paminkykite – svarbu neperminkyti!

2. Iš masės formuokite maždaug rodomojo piršto storio pailgas lazdeles.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą su aliejumi ir apkepinkite pirštelius, kol iš visų pusių dailiai apskrus.

špinatai:

1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje su druska, kol suminkštėja. Suberkite plėšytus špinatus arba šaldytų špinatų kubelius, uždenkite ir troškinkite, kol viskas suminkštėja arba kol baigsite gaminti pirštelius ir padažą.

padažas:

1. Užvirkite sultinį ir supilkite grietinėlę. Nukelkite nuo ugnies, suberkite raudonėlį ir garstyčias. Išmaišykite.

2. Tiekite pirštelius su dar šiltais špinatais ir padažu.

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (piršteliams)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (piršteliams)
Miltai: 1.00 valg. š. (piršteliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (piršteliams ir špinatams)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto; piršteliams)
Sviestas: 2.00 valg. š. (piršteliams kepti)
Grietinėlė: 0.50 st. (riebios; padažui)
Daržovių sultinys: 0.25 st. (padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (grūdėtųjų; padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (padažui)
Špinatai: 200.00 g (šviežių ar šaldytų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (špinatams)
Aliejus: 1.00 valg. š. (špinatams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lenkiški bulvių ir moliūgų kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 26
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir kartu su moliūgu išvirkite. Nukoškite ir sugrūskite.
  2. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, miltus, pasūdykite ir gerai išminkykite.
  3. Iš bulvių masės drėgnomis rankomis formuokite kukulius ir virkite juo pasūdytame vandenyje 10–15 minučių.
  4. Patiekite su spirgučių arba grietinės ir sviesto padažu.
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g
Moliūgai: 300.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių kukuliai su kepenėlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 15
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis. Būtinai palaukite, kol atvės. Tada nulupkite ir sumalkite.
  2. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir sukrėskite jį bulvių masę. Išmaišykite.
  3. Suberkite nurodytą kiekį krakmolo ir vėl gerai išmaišykite. Tešla paruošta.
  4. Kepenėles išvirkite su laurų lapeliais.
  5. Svogūnus susmulkinkite ir berkite keptuvę su įkaitusiu sviestu. Šiek tiek apkepkite ir suberkite į juos kepenėles. Apkepkite.
  6. Sukrėskite kepenėlių ir svogūnų masę į elektrinį smulkintuvą, įberkite pagal skonį druskos, aitriųjų paprikų, maltų juodųjų pipirų. Susmulkinkite.
  7. Į kepenėlių masę įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  8. Drėgnomis rankomis imkite bulvių masės, išminkykite nedidelį blynelį, į jo vidurį šaukštu dėkite kepenėlių masės ir suformuokite apvalų kukulį.
  9. Kol ruošite kukulius, užkaiskite puode vandens. Kai jis užvirs, po vieną leiskite šaukštu į jį kukulius. Priklausomai nuo kukulių dydžio, virkite apie 5–10 min. (kol iškils).
  10. Patiekite su grietinės, pievagrybių ar kitokiu mėgstamu padažu. Apibarstykite smulkintais žalumynais.
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Krakmolas: 150.00 g
Vištų kepenėlės: 250.00 g (įdarui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (pagal skonį - įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Itališki bulvių virtinukai „Gnocchi“ su namine pomidorų pasta
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 39
Kaip gaminti
  1. Bulves sutrinkite, sumaišykite su kiaušiniu ir druska, po truputį įminkykite miltus. Jei tešla gaunasi skystoka, galite įdėti daugiau miltų.
  2. Iš tešlos padarykite ploną ritinėlį ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Virtinukus palikite ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus ~10 minučių.
  3. Virtinukus sudėkite į verdantį vandenį ir ~3–4 minutes virkite kol pakils į paviršių. (Tik svarbu juos virti atskiromis porcijomis, po nedaug, kad jie nesuliptų.)

Ruošiame pomidorų pastą:

  1. Pomidus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nuo jų nulupkite odelę.
  2. Svogūnus supjaustykite ir apkepkite, sudėkite supjaustytus pomidorus, viską porą minučių pašildykite, pagardinkite bazilikais, druska ir pipirais.
  3. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu ir dar porą minučių pašildykite.
  4. Virtinukus sudėkite į keptuvę, užpilkite padažu ir šiek tiek pašildykite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (virtų - virtinukams)
Miltai: 250.00 g (virtinukams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (virtinukams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (virtinukams ir pomidorų pastai)
Pomidorai: 3.00 vnt. (pomidorų pastai)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (nedidelis - pomidorų pastai)
Bazilikai: 1.00 vnt. (sauja šviežių - pomidorų pastai)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pomidorų pastai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulviniai virtiniai su aguonomis
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 7
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite tešlą: bulves sugrūskite mediniu grūstuvu, sumaišykite su jogurtu, miltais, įmaišykite plaktą trynį, žiupsnelį druskos, cukrų ir viską gerai išsukite iki tirštos masės.
  2. Jei tokia neišeina, įberkite miltų. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis.
  3. Apiberkite cukrumi ir pakepinkite šaukšte sviesto.
  4. Sumaišykite su grietinėle ir pakaitinkite iki tirštos košės. Ant miltais pabarstyto stalo iš bulvių formuokite pailgus kukulius, į vidų krėskite po šaukštą obuolių, dailiai užlankstykite ir meskite į verdantį vandenį.
  5. Virkite, kol virtinukai iškils. Išgriebkite, nusausinkite, apkepkite svieste ir patiekite su sutirštintu pienu sumaišytomis maltomis aguonomis.
Ingredientai
Bulvės: 200.00 g (virtų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Miltai: 1.00 sauja
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aguonos: 1.00 st. (maltų)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Sviestas: 3.00 valg. š.
Sutirštintas pienas: 3.00 valg. š. (saldinto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių kukulaičiai su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 20
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, nusunkite ir, įdėję sviesto bei kiaušinio trynį, trinkite, kol gausis piurė (700 g bulvių maždaug 2 kiaušinių tryniai).
  2. Iš košės suformuokite mažus paplotėlius ir į jų vidų dėkite grybų faršo.
  3. Kukulaičiams suteikite obuolio arba kriaušės formą, pavoliokite juos miltuose ir džiūvėsėliuose.
  4. Kepkite gilioje keptuvėje aliejuje.
  5. Grybų faršas: pakepkite svogūnus, šiaudeliais supjaustykite grybus, viską patroškinkite, pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų.  
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 50.00 g
Džiūvėsiai: 1.00 st. (malti arba miltai - kepimui)
Aliejus: 500.00 ml (kepimui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (grybų faršui)
Grybai: 500.00 g (grybų faršui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (grybų faršui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (grybų faršui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai pyragėliai su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 37
Kaip gaminti

1. Bulves švariai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite mėsmale.

2. Dubenyje į bulvių masę įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, pasūdykite ir užminkykite tešlą. Jei tešla skystoka – dar įberkite miltų.

3. Špinatus perliekite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite sietelyje ir smulkiai supjaustykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite smulkiai sukapotas česnako skilteles.

5. Sukrėskite špinatus ir dar truputį pakepkite.

6. Tuomet sudėkite šakute sutrintą fetą, pasūdykite, pagardinkite maltu muskatu ir atsargiai išmaišykite.

7. Tešlą kočiokite ant miltais pabarstytos lentos, formele išspauskite skritulius. Ant kiekvieno jų uždėkite špinatų įdaro, perlenkite per pusę ir gerai apspauskite kraštus.

8. Pyragėlius aptepkite lydytu sviestu, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 20 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje. 

Pyragėlius skaniausia valgyti karštus.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 400.00 g (kvietiniai)
Druska: 1.00 arbat. š.
Špinatai: 250.00 g (įdarui)
Sviestas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (įdarui)
Fetos sūris: 150.00 g (įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvinukai su rikota
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.4 / 8
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sumalkite mėsmale. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti. Sukrėskite į bulvių košę ir išsukite. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą.

2. Rikotą sudėkite į dubenį. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos, suberkite pusę smulkintų svogūnų laiškų ir gerai ištrinkite. Iš bulvių ir manų kruopų masės suformuokite nedidelius rutuliukus, juos suplokite. Į paplotėlių vidurį dėkite šaukštą rikotos ir suformuokite ritinėlius.

3. Puode užvirinkite litrą vandens, pasūdykite. Sudėkite bulvinukus. Kai užvirs, virkite apie 7 minutes. Išgriebusi iš vandens, gerai nuvarvinkite, dėkite į lėkštes. Apšlakstykite liesa grietine, gausiai apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

 

Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (šviežios, vidutinio dydžio)
Manai: 5.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š. (bulvių)
Pienas: 100.00 ml
Rikotos sūris: 250.00 g
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (šviežių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 153
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite į košę, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną, mėsą, prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį.

2. Masę gerai išmaišykite ir suformuokite pirštelius. Juos pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliuose.

3. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Malta mėsa 200.00 g
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų - piršteliams apvolioti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
1.5 / 2
Kaip gaminti

1. Virtas ar keptas ir nuluptas bulves kruopščiai sutrinkite dideliame dubenyje, kol neliks gumuliukų, įpilkite 130 ml vandens, 3 šaukštus aliejaus, suberkite cukrų, druską ir mieles, gerai išmaišykite ir palikite 10 min. – tegul mielės ištirpsta.

2. Į mišinį suberkite miltus ir pradėkite minkyti – neišsigąskite, jei pradžioje tešla atrodys labai sausa – kantriai minkykite ir ji suminkštės, taps elastinga, šilkinė, jei darysis lipni, rankas pavilgykite aliejumi. Minkymui skirkite bent 5–7 min.

3. Kai tešla bus išminkyta, suformuokite rutulį, patepkite aliejumi, pridenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 40–60 min. – kol tūris padidės apie 50 proc.

4. 30 cm x 40 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite alyvuogių aliejumi. Pakilusią tešlą dėkite į skardą ir rankomis ištampykite, kad dengtų visą dugną. Pridenkite maistine plėvele ir vėl palikite šiltoje vietoje apie 30 min., kad pakiltų.

 

5. Nedideliame dubenyje sumaišykite bulvių riekeles, žoleles, likusį aliejų, česnaką. Šį mišinį tolygiai paskirstykite ant skardoje pakilusios tešlos švelniai įspausdami. Ir vėl atidėkite dar 20–30 min., kad pakiltų.

6 Įkaitinkite orkaitę iki 210°C temperatūros. Pabarstykite focaccia druska ir juodagrūdės sėklomis (jei turite) ir dėkite kepti.

7. Kepkite apie 20 min., kol taps auksiškai rusvos spalvos. Išimkite kepinį iš skardos, nuimkite nuo apačios popierių ir padėkite pravėsti 10–15 min. O tada belieka mėgautis!

Ingredientai
Bulvės: 210.00 g (virtų ar orkaitėje su lupena keptų ir nuluptų ir dar 1–2 nevirtos bulvės, supjaustytos 2–3 mm storio riekelėmis (viršui))
Miltai: 350.00 g
Mielės: 1.00 arbat. š. (sausų)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (stambios arba druskos dribsnių)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (nuskabyti lapeliai)
Rozmarinai: 2.00 arbat. š. (nuskabyti lapeliai)
Česnakai: 2.00 skiltelės (labai plonai supjaustytos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką