Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 19d. 18:00

Pasaldinkite savaitgalį keksiukais: pilno grūdo miltų, su obuoliais ir morkomis

Keksiukai su morkomis ir obuoliais
Vida Press nuotr. / Keksiukai su morkomis ir obuoliais

Keksiukai dažniausiai pristatomi kaip saldusis, desertinis kepinys. Tačiau jei jie praturtinti daržovėmis, vaisiais, tešla užmaišyta su daug vertingų medžiagų turinčiais pilno grūdo miltais, tokių kepinukų galima skanauti ir pusryčiams ar vakarienei prie arbatos. Drėgni, maistingi ir skanūs, jie patiks visiems!

Ingredientai:

  • 150 g pilno grūdo kvietinių (arba speltų) miltų;
  • 2 kiaušiniai, paplakti;
  • 125 g cukraus (galima naudoti smulkų rudąjį);
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 100 g stambiai tarkuotų morkų;
  • 100 g obuolių, supjaustytų kubeliais;
  • 4 valg. šaukšt. razinų, nuplautų ir nusausintų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.

2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, prieskonius, razinas, taip pat morkas ir obuolius. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir alyvuogių aliejų.

3. Supilkite skystąjį mišinį į sausajį ir atsargiai išmaišykite, stebėdami, kad neliktų sausų miltų. Permaišyti negalima, antraip keksiukai bus kieti.

4. Krėskite tešlą į popieriniais „sijonėliais“ išklotas ar trupučiu riebalų pateptas keksiukų formos duobutes (daugiausiai – 2/3 duobutės, nes keksiukai kils). Kepkite 20–25 min., kol gražiai parus, o įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką šis bus sausas.

Vida Press nuotr./Keksiukai su morkomis ir obuoliais
Vida Press nuotr./Keksiukai su morkomis ir obuoliais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką