-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulis lėkštėje: kepta anties krūtinėlė su bulvytėmis ir kriaušėmis

Antienos patiekalus itin mėgsta prancūzai. O vienas populiariausių – antienos krūtinėlė arba „Magret de Canard“. Prancūzų virtuvės šefas André Daguin praeito amžiaus viduryje pabandė iškepti anties krūtinėlę tarsi vidutiniškai keptą jautienos kepsnį. Taip paruošta mėsa patiekiama supjaustyta plonais griežinėliais ir turi būti šiek tiek rausva viduje.
Kepta anties krūtinėlė su bulvytėmis ir kriaušėmis
Kepta anties krūtinėlė su bulvytėmis ir kriaušėmis / Tinklaraštininkų nuotr.

Įprastai Prancūzijoje naudojamos „Mulard“ veislės ančių krūtinėlės. Šios antys paprastai auginamos dėl riebiųjų kepenėlių (foie gras) ir yra tikrai gana riebios.

Anties krūtinėlės kepimo procesas trumpas, tačiau kad rezultatas būtų tikrai puikus, reikia būti atidiems – kaip ir pridera prancūzų virtuvei, laikytis recepto.

Gaminimas:

1. Nuplaukite anties krūtinėlę po vėsiu vandeniu ir būtinai ją nusausinkite. Aštriu peilių padarykite odelėje įpjovas (skersai, kad išeitų rombai), tai padės lengviau išbėgti riebalams.

2. Įjunkite orkaitę iki 200 °C laipsnių temperatūros (kaitinimas – viršus apačia).

3. Anties krūtinėlę iš abiejų pusių pagal skonį apiberiame druska ir pipirais. Druska padės pasišalinti drėgmei iš riebalų.

4. Dedame krūtinėlę į sausą (jokio aliejaus!), šaltą keptuvę odele į apačią ir įjungiame stiprią kaitrą. Keptuvei kaistant palaipsniui, greičiau išsiskiria riebalai. Kepame tol, kol iš po odelės ištekės riebalai, o odelė apskrus – maždaug 6–8 minutes. Apverčiame ir pakepame dar 3–4 minutes. Dedame krūtinėlę į įkaitintą orkaitę odele į apačią 6–8 minutėms.

5. Iškeptą anties krūtinėlę palikite pailsėti 3–4 minutes ir tik tada pjaustykite. Tik neišpilkite likusių keptuvėje riebalų – apipilkite jais orkaitėje keptas bulvytes, patikėkite, tai iš esmės pakeis jų skonį.

Taip keptą antieną prancūzai mėgsta patiekti su salstelėjusiais apelsinų, bruknių ar kitų uogų padažais. O mes šį kartą mėsą patiekėme su bulvytėmis ir karamelizuotomis kriaušėmis. Kaip pastarąsias paruošti? O gi štai kaip:

2 kriaušes nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Puode užkaiskite 50 g cukraus. Kai jis ištirps (tik nesudeginkit, nes taps kartus), įdėkite du šaukštus sviesto ir keturis šaukštus grietinėlės. Viską gerai išmaišykite, suberkite kriaušių skilteles, užvirkite ir nukelkite nuo kaitros.

Tiekite lėkštėse iškeptus ir „pailsėjusius“ antienos griežinėlius, jų taukais sulaistytas keptas bulvytes ir kriaušių skilteles. Skanaus!

Tinklaraštininkų nuotr./Kepta anties krūtinėlė su bulvytėmis ir kriaušėmis
Tinklaraštininkų nuotr./Kepta anties krūtinėlė su bulvytėmis ir kriaušėmis

Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius